![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2003
![]() |
pytanie o dyski seagate'a
Mam możliwośc kupienia dysku Seagate baracuda 120 giga, 7200 obr. , 2 mega cache, UDMA 100 i 12 miesięcy gwarancji - cena 370 zł. To dobra oferta?
Druga sprawa, czemu takie same seagate'y z 8 mega cache'u mają już 3 lata gwarancji? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tymi Seagatami są problemy. Wysiadaja po paru miesiacach. Może to jest dobry model i będzie służył pare ładnych lat. Ja polecam IBM lub Maxtora z 8MB cache no i 7200obr/min.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
W tej chwili w kompie mam dwa dyski Segate 30 GB i 80 GB. Ten mniejszy jakieś 2 lata większy rok jak na razie bez problemów. Ale oprócz tego mam jeszcze dwa 1 GB i 1,2 GB ![]() Pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Od niedawna mam Maxtora 120, a koleżanka Barracudę - oba 8MB cache. Maxtor jest trochę wydajniejszy, za to Barracuda praktycznie bezgłośna. Maxtor jednak trochę terkoce głowicami przy odczycie i zapisie. Za krótko je mamy, by mówić o trwałości, a w sklepach każdy mówi co innego. Dyski WDC są głośniejsze, i w kilku miejscach słyszałem, że bardziej awaryjne. IBM/Hitachi są trochę droższe od innych, i trudniej je kupić, bo mało kto nimi handluje. Mam jednak dwa starsze dyski IBM i nie narzekam.
Radziłbym dopłacić trochę do dysku z 8MB cache - może nawet nie ze względu na pamięć, która poprawia trochę wydajność, a właśnie dla 3-letniej gwarancji.
pozdrowienia puch Ostatnio zmieniany przez puch : 06.03.2004 o godz. 18:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
![]()
LiteOn LTR-40125S & SOHW-1633S 8 ) Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW ![]() Ostatnio zmieniany przez Ziele : 06.03.2004 o godz. 17:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja pisze o nowszych modelach. Sory, że tej informacji nie zamieściłem. A co do mojej wypowiedzi to opierałem się na innych portalach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam Segate 120GB 8mb cache i sprawuje się berdzo dobrze.
W rzeczywistości jego pojemność to 114470mb ![]() Jest cichutki i trzeba go bardzo czymś zając aby wydał cichutki dzwiek - ale jak przyłożysz ucho do obudowy ![]() Mam jeszcze segate 40gb ma już 2 lata i działa bardzo dobrze, mam także segate 10gb i ma już 3,5 lat i też działa.... Segate - bardzo dobra firma, mają tylko wrażliwe na ciepło scalaki więc trzeba je dobrze chłodzić...
![]() |
#9 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Witam,
Ja do Seagate nic nie mam - mam dwie barki 4(40) i 7(80) i sprawują się b. dobrze. Osatnio sprawiłem sobie jednak Dimond Maxa 9 120GB z 8 mega kaszy i to dopiero jest czad! Trochę więcej hałasuje, ale jest o wiele bardziej wydajny. Pozdrawiam
![]() |
#10 | |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Cytat:
czolem, mam prawie to samo, 40,80,80 seagate, no i teraz dukupilem 120g Maxtora 8mb cache. musze powiedziec ze Maxtor jest duzo glosniejszy od pozostalych 3 seagatow. jak narazie seagaty maja od pol do poltora roku i wszystko chodzi jak nalezy. a kupilem Maxtora bo byl po prostu tanszy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Witam
Ja obecnie odpukac mam juz ponad 1 rok Barracude IV 60 GB 7200 i chodzi ok Jest cicha i dosc wydajna, grzeje sie bardzo mocno bez wentylatora, a prz wentylatorze dochodzi do 38 stopni. Jednka jest to dokladnie moj 4 dysk - wczesniejsze padaly po 2 miesiacach z bad sectorem. Mam jeszcze starego IBM-a DeskStar 40 GB 2 lata i szumia w nim juz lozyska ale kurde to wytrzymala maszyna - spadl mi kiedys z biurka jak go wyciagnalem z kompa i nadal chodzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
@SEBAw, jaki ibm? toć nie ma juz od dawna dysków ibm i to z tymi dyziami były problemy a nie baśkami 4 których multum przeszło przez moje łapki i tylko jedna wróciła do dystrybutora /po miesiacu uzytkowania / fakt faktem że była taka felerna dostawa która się ostro sypała ale to aqrat złozyłbym na karb jakichś kłopotów transportowych, wiele mozna napisać o b4 ale nie to że jest awaryjna i głosna / u mnie 80tka chodzi od około 1.5 roku, 24h na dobe, 7 dni w tygodniu / inna sprawa ze dyski seagate nie lubią przegrzewania, więc jak się ma piekarnik w obudowie, lub trzyma dyzia w niewentylowanej kieszeni która całkowicie uniemozliwia wymianę ciepła to nie ma się co dziwić ze dysk pokazuje "międyznarodowy znaczek współpracy"
![]() pozdro
![]() |
#13 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Hdd
wazne aby hdd dzialal ! i mial odpowiednie parametry, np.10000rpm
![]() |
#14 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
puch ma full rację / qrde mam już chyba dosyć piwa a tu do weekendowego ładowania gazu jeszcze oficjaknie godzina
![]() pozdro
![]() |
#15 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
barracudy są bardzo dobre.
mam już półtora roku 80 gb i chodzi bajerancko. z tym, że zastanowiłbym się bardzo na twoim miejscu nad nim, bo z tego co pisałeś, ten ma tylko rok gwarancji... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|