Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.06.2004, 16:03   #16
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
Sorry że odbiegam od tematu.
@andrzejj, @mr_spock a co sądzicie o tych. Znajomy przesłał mi je kilka dni temu pocztą. Stwierdzam z całą stanowczością że robią ogromne wrażenie. Natura to potęga co by nie mówić.

pozdr.
To sa zdejcia National Geographic, przynajmniej kilka z nich
wiec musza byc dobre

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.06.2004, 16:07   #17
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
Nie moge zdradzic...
to by sie dla mnie zle skonczylo...

Powiem jedynie,
ze to sprawa wagi panstwowej
i ma zwiazek z demaskowaniem polskiej fili alkaidy...

hmm ... może w ten sposób dajesz jakieś sygnały dla polskiej siatki alkaidy kto wie ...
... cwana szuja z Ciebie Spock
Stary 26.06.2004, 16:08   #18
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A probowaliscie ONEPHOTO ? Wyglada podobnie jak plfoto, jednak wydaje mi sie, ze jest tam znacznie mniej "towarzystw wzajemnej adoracji" jak to ma miejsce na plfoto.

BTW. Ja mam czarnego nikona.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 16:15   #19
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez MacGyver
hmm ... może w ten sposób dajesz jakieś sygnały dla polskiej siatki alkaidy kto wie ...
... cwana szuja z Ciebie Spock

Cytat:
Napisany przez Joe_Doe
A probowaliscie ONEPHOTO ? Wyglada podobnie jak plfoto, jednak wydaje mi sie, ze jest tam znacznie mniej "towarzystw wzajemnej adoracji" jak to ma miejsce na plfoto.

BTW. Ja mam czarnego nikona.
Dajesz tam swoje zdjecia??
moze sie znamy z tamtad tez??
Stary 26.06.2004, 16:24   #20
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Na onephoto jeszcze nie dawalem.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 16:53   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
Ja mam akurat czarna minolte
zaczyna mnie to denerwowac, chce sobie jakis nowy obiektyw sprawic, wiekszosc, ktora mi sie podoba jest srebrna
Co do tego swiatla... to tez jakos mnie ten argument nie przekonujea.
Za to po jakims czasie uzytkowania, zwlaszcza na brzegach zacznie sie zcierac to "sreberko" i wyjdzie piekny bialo-szary plastik

Co do galeri, to wszystkie trzeba traktowac jako zabawe. Na jednej zdjecie ma super oceny i full komentarzy, na innej przemyka bez zainteresowania. A oceny tez nie sa adykwatne. Zaowazylem, ze na Plfoto bardzo naduzywa sie wszystkich z przedzialu "wybitne".
Ja z obiektywów mam dwie Sigmy (czarne, ale nie patrzyłem na to przy kupowaniu) i muszę przyznać, że sprawują się całkiem nieźle. Jakby co, to może rzuć okiem na tego producenta. Bardzo często jest niesłusznie niedoceniany.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 16:55   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
@andrzejj, @mr_spock a co sądzicie o tych. Znajomy przesłał mi je kilka dni temu pocztą. Stwierdzam z całą stanowczością że robią ogromne wrażenie. Natura to potęga co by nie mówić.

pozdr.
Gdzieś już je widziałem. Są na pewno ciekawe, a czy dobre? Cóż, pomijając tę ich właśnie "ciekawość" to wizualnie podoba mi się tylko trzecie.

Stary 26.06.2004, 16:58   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez mr_spock
To sa zdejcia National Geographic, przynajmniej kilka z nich
wiec musza byc dobre
O, tu się muszę naprawdę nie zgodzić... Owszem, niektóre zdjęcia zrobione dla National Geographis naprawdę napierają dech w piersiach, jednak od dłuższego już czasu te umieszczane w ich czasopismach, czy na stronie internetowej, są po prostu nijakie... Nic sobą nie prezentują, nie są ani dobre technicznie, ani ciekawe, a już na pewno przyjemnie się ich nie ogląda...

To jest dla mnie coś takiego, jak popularny nick na PlFoto.. Ktoś wyrobił sobie renomę w przeszłości i teraz jest zupełnie bezkrytycznie oceniany, wszyscy wydają się być zapatrzeni w niego i zapominają o prawie do własnego, obiektywnego zdania.

Nie chcę przez to powiedzieć, że zdjęcia Natonial Geographic sa złe. Ale na pewno to, że jakieś zdjęcie jest przez nich firmowane, nie oznacza automatycznie, że jest to zdjęcie dobre.

Stary 26.06.2004, 17:07   #24
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja z obiektywów mam dwie Sigmy (czarne, ale nie patrzyłem na to przy kupowaniu) i muszę przyznać, że sprawują się całkiem nieźle. Jakby co, to może rzuć okiem na tego producenta. Bardzo często jest niesłusznie niedoceniany.
Slyszalem, ze niektore modele Sigmy, sa lepsze optycznie i mechanicznie od swoich odpowiednikow "firmowych"

ja mam tylko kit'owy zoom 28-80, jeszcze w dodatku naprawde stary model. Ale wolalem troche wiecej wydac na samo body, obiektyw latwiej zmienic.
W przyszlosci chce sprawic sobie jakis stalo ogniskowy, np. 50mm i jakis zoom do 300mm. jak znajde prace, to mam nadzieje, ze ta "przyszlosc" nastapi predko
Zastanawiam sie tez nad rozwiazaniam takim - przejsciowka z systemu M42 + jakis obiektyw, np od zenita. 100zl i jest calkiem przyzwoita jakosc
Stary 26.06.2004, 17:37   #25
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
O, tu się muszę naprawdę nie zgodzić... Owszem, niektóre zdjęcia zrobione dla National Geographis naprawdę napierają dech w piersiach, jednak od dłuższego już czasu te umieszczane w ich czasopismach, czy na stronie internetowej, są po prostu nijakie... Nic sobą nie prezentują, nie są ani dobre technicznie, ani ciekawe, a już na pewno przyjemnie się ich nie ogląda...

To jest dla mnie coś takiego, jak popularny nick na PlFoto.. Ktoś wyrobił sobie renomę w przeszłości i teraz jest zupełnie bezkrytycznie oceniany, wszyscy wydają się być zapatrzeni w niego i zapominają o prawie do własnego, obiektywnego zdania.

Nie chcę przez to powiedzieć, że zdjęcia Natonial Geographic sa złe. Ale na pewno to, że jakieś zdjęcie jest przez nich firmowane, nie oznacza automatycznie, że jest to zdjęcie dobre.
Nie ustosunkuje sie do tego do konca, bo nei jestem czytelnikiem NG, a te zdejcia jakos mi chyba w necie smignely gdzies.

Roznie ludzie na to patrza, rozne gusty maja. Ja osobicie wole zobaczyc jakies ciekawe zdjecie, np reportazowe zrobione idiotem camera, niz technicznie idealne sztampowe macro.
Stary 26.06.2004, 18:37   #26
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez *Vojtas*

pozdr.
Kuźwa te zdjęcia ze słońcem i ze statkiem są zarąbiste. Sam robiłeś??
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2004, 18:42   #27
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez Mily666
Kuźwa te zdjęcia ze słońcem i ze statkiem są zarąbiste. Sam robiłeś??
nie przeczytales chyba posta, ktorego zacytowales

" Znajomy przesłał mi je kilka dni temu pocztą "
Stary 26.06.2004, 18:46   #28
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez mr_spock
Slyszalem, ze niektore modele Sigmy, sa lepsze optycznie i mechanicznie od swoich odpowiednikow "firmowych"

ja mam tylko kit'owy zoom 28-80, jeszcze w dodatku naprawde stary model. Ale wolalem troche wiecej wydac na samo body, obiektyw latwiej zmienic.
W przyszlosci chce sprawic sobie jakis stalo ogniskowy, np. 50mm i jakis zoom do 300mm. jak znajde prace, to mam nadzieje, ze ta "przyszlosc" nastapi predko
Zastanawiam sie tez nad rozwiazaniam takim - przejsciowka z systemu M42 + jakis obiektyw, np od zenita. 100zl i jest calkiem przyzwoita jakosc
Ja też mam obiektywy kitowe, ale akurat udało mi się na amerykańskim Ebay'u dostać bardzo fajny komplecik - Pentax MZ-6 z dwoma obiektywami Sigmy: 28 - 70 i 80 - 300mm. Wiem, że stałoogniskowe są dużo lepsze, ale dla moich potrzeb w zupełności wystarczy mi to, co mam. Zwłaszcza, że i tak sporo zdjęć robię wziąż jeszcze starym Pentaxem IQ-Zoom 160, którego naprawdę lubię.

Stary 26.06.2004, 18:48   #29
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez mr_spock
Nie ustosunkuje sie do tego do konca, bo nei jestem czytelnikiem NG, a te zdejcia jakos mi chyba w necie smignely gdzies.

Roznie ludzie na to patrza, rozne gusty maja. Ja osobicie wole zobaczyc jakies ciekawe zdjecie, np reportazowe zrobione idiotem camera, niz technicznie idealne sztampowe macro.
Dokładnie Mnie nie interesuje techniczna doskonałość zdjęcia, ważne jest dla mnie, czy zdjęcie się podoba, czy nie. Dlatego też o wiele cenniejsza jest dla mnie opinia różnych osób, które okiem laika patrzą na moje zdjęcia i bardzo im się podobają, niż profesjonalna jego ocena przez jakiegoś zawodowca. A zawodowcem, czy profesjonalistą nie jestem i mam nadzieję nigdy się nie stać (jeśli chodzi o fotografię).

Stary 26.06.2004, 18:59   #30
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja też mam obiektywy kitowe, ale akurat udało mi się na amerykańskim Ebay'u dostać bardzo fajny komplecik - Pentax MZ-6 z dwoma obiektywami Sigmy: 28 - 70 i 80 - 300mm. Wiem, że stałoogniskowe są dużo lepsze, ale dla moich potrzeb w zupełności wystarczy mi to, co mam. Zwłaszcza, że i tak sporo zdjęć robię wziąż jeszcze starym Pentaxem IQ-Zoom 160, którego naprawdę lubię.
tez nie jestem zawodowcem i tez pewnie sie niem nie stane.
Stalo ogniskowy to jest naprawde fajna sprawa, chociaz by przyslona w nim 1,7 albo 1,4

Twoje uprawnienia: