Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.08.2004, 04:57   #1
nowygosc
Banned

Data rejestracji: 18.08.2004
nowygosc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question czy zostalem oszukany z windowsem xp

sprzedali mi windowsa xp oem nie wiem co to ale z ta plytka nie moge sformatowac ani wgrac ja jako windowsa. Potrzebuje orginala i ta firma moze mi tylko widowsa orginala wgrac
nowygosc jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.08.2004, 05:17   #2
47
Veni, Vidi, Vici.

Data rejestracji: 03.11.2003
47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sformatowac zawsze można
Pozdro

Hitman Blood Money

Moj status w Americas Army
47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 06:00   #3
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
heh, avatarek byś zmienił...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 07:58   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kupiles calego kompa z windowsem wersji oem? pewnie dostales tzw recovery disk - czyli obraz (ghosta lub podobny) z preinstalowanym windowsem
jesli w firmie sie walneli i dali ci plytke od nietwojego kompa (innego modelu) to dupa - niech ci wymienia
jesli "kupiles" sama taka plyte to sie nie dziw ze nie dziala - plyta jest przeznaczona do konkretnego modelu kompa
takie plyty przygotowuja wszyscy wieksi producenci kompow, np compaq/hp czy toshiba
zaleta jest "instalacja" windy w 5 minut, wada brak kontrolinad tym procesem i skasowania zawartosci twardziela w tym czasie

tak sie tez zastanawiam czy twoj problem nie ma przyiemnej przyczyny - nie wlaczyles bootowania z cdromu lub nie probujesz uruchomic setup.exe z dosa wtedy kupka
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 10:30   #5
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez nowygosc
sprzedali mi windowsa xp oem nie wiem co to ale z ta plytka nie moge sformatowac ani wgrac ja jako windowsa. Potrzebuje orginala i ta firma moze mi tylko widowsa orginala wgrac
Uruchomic w BIOSie bootowanie z CDroomu.
Zapisac ustawienia.
Odpalic kompa.
Nacisnac klawisz "any" (instrukcja naciskania w toku pisania)
Odczekac az windows dojedzie do punktu z formatem.
Nacisnac klawisz.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 19:53   #6
nowygosc
Banned

Data rejestracji: 18.08.2004
nowygosc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation czym rozni sie windows xp oem od normalnego?

o wyjasnienie bym prosil?
nowygosc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 20:03   #7
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
google.pl
-edit-
to ja dałem negatywa bo uważam, że te tematy rodzą się z braku własnej inicjatywy

Ostatnio zmieniany przez gallus : 23.08.2004 o godz. 20:34
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 20:04   #8
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OEM - czyli wersja dostarczana z nowym sprzętem. Czym się różni? Albo dostajesz go za darmo gdy kupujesz nowego kompa albo jest on tańszy.
Jeśli chodzi o windowsa xp to jest to prawie zasze wersja home edition. To chyba tyle tych różnic.
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 20:31   #9
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Original Equipment
Manufacturer (OEM)
Koncowy produkt dalacznany do okreslonego sprzetu, i powiazany na stale z tym sprzetem, dostosowany do niego, niekiedy wprowadzono zmiany dotyczace sterownikow albo dodatkow do takiego OEMowego produktu.
Poza tym, jak sama nazwa wskazuje - niczym.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 20:39   #10
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Original Equipment
Manufacturer (OEM)
Koncowy produkt dalacznany do okreslonego sprzetu, i powiazany na stale z tym sprzetem, dostosowany do niego, niekiedy wprowadzono zmiany dotyczace sterownikow albo dodatkow do takiego OEMowego produktu.
Poza tym, jak sama nazwa wskazuje - niczym.
Powiązany ze sprzętem. Dokładnie z płytą główną. Nie zainstalujesz jeszcze raz tego samego Windowsa, jak masz ta samą płytę główną i ten sam cdkey. Ja miałem wersję oem (taki mi wgrali w sklepie), przegrałem tą płytke z Windowsem od nich i zapisałem sobie cdkey do tego windowsa i przy ponownej instalacji wyskakuje mi błąd, że cdkey jest nie dobry. Więc musiałem iść do kumpla co ma wersję box i teraz mogę instalować Windowsa ile chcę Wersja box jest pod tym względem lepsza. Możesz instalowac Windowsa ile chcesz i możesz go tez wgrywac na innych kompach legalnie.

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 20:40   #11
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

A takie pytanko. Porzyczyłem od kolegi WinXP Home Edit. w wersji OEM i zainstalowałego go na komputerze u wujka. Po instalacji wszystko pięknie, z tym że na pasku koło zegara pokazuje się ikonka i dymek z informacją żeby zarejestrowć tego windowsa. Tak się złożyło że kilka dni później musiałem instalować tego samego windowsa u kolegi od którego go porzyczyłem i u niego nie pojawia się taki komunikat. Czyżby ta wersja OEM była troche zmodyfikowana? Dodam że płytka była dostarczona z komputerem Vobis'a.

____EDIT____
Przy instalacji nie trzeba było wpisywać żadnego CD-Keya ?!
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz

Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 23.08.2004 o godz. 20:43
Stary 23.08.2004, 20:50   #12
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam artykuł w gazecie o tym Windowsie. Jest o tym jedna cała strona. Widocznie, ma zmodyfikowana wersję dla Vobis'a i przez to nie woła cdkeya. Możesz zarejestrować tego Windowsa ale gdy twój kumpel już go zarejestrował to Ty nie będziesz mógł pobierać aktualizacji. Mój wujek tak miał.

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 21:21   #13
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

W komunikacie pisze coś o 30 dniach w ciągu których trzeba zarejestrować Windowsa, a co się stanie po tym terminie? Gdzieś mi się obiło o uszy że są jakieś c-racki do winXP ale jak się zainstaluje złego to trzeba reinstalować windowsa.
Stary 23.08.2004, 21:28   #14
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Eliasz... uważaj na to co ci się o uszy obija

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 21:33   #15
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dyskusja zakrawa na weraz - Eliasz, na priva z tym moze ktos pomoze

nowygosc - rozni sie licencja, cena i pomoca techniczna jaka ci przysluguje
roznice licencyjne masz wyjasniona, cane rzuca sie w oczy, pomoc techniczna via phone dotyczy boxow
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: