Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 12.06.2006, 09:17   #1
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
PZU- szkoda - rozczarowanie

Wiec po kolei
Jakis miesiac temu pani mnie stuknela, niewiele mialem do roboty - zreszta pisalem kiedys o tym.
Teraz przyszedl czas na naprawe:
Tak wiec jako ze nie moglem znajsc reflektora w dobrej cenie do mojego punto 2 ( 2xH1 regulowane) a w Fiacie sa po ok 600PLN postanowilem naprawiac w zakladzie bezszkodowo.
Zalezalo mi na aucie zastepczym, no i odpowiednim reflektorze - co zaznaczylem na wstepie.
Upowaznienie napisalem od razu, wszelkie formalnoscie tez zostaly zalatwione.
W umowionym terminie dzwonie przed przyjazdem i sie dowiaduje ze nie maja w tej chwili auta zastepczego bo mieli 3 stluczki na kontrakcie z jakims tam zakladem.
Dobra jestem czlowiekiem czekam, po tygodniu znow sie dowiaduje ze niestety za tydzien - znow czekam, na telefon.
Cisza, dzwonie sam.
Ok przyjedz za 3 dni, bedzie auto - twoje zabieramy na 3 dni.
Przyjechalem i dowiaduje sie ze go jeszcze nie ma i ze trzeba bedzie czekac, wiec zaproponowalem ze wiecej juz nie czekam. On ma dobrac dobry kolor do zderzaka - a ja pzyjade za kilka dni na wymiane.
Czekam znow na telef od wlasciciela - czisza.
Dzwonie i sie dowiaduje ze jeszcze nie ma bo cos tam - nawet nie potrafil sie wytlumaczyc, dobra czekam znow.
Za jakies 3 dni znow dzwonie , bo jak zwykle tel. nie otrzymalem i podobno jest, mam przyjechac na nastepny dzien z rana i zostawic na 3h.
Ucieszony przyjechalem zostawilem, wrocilem do pracy i dzwonie, bo jak zwykle nikt sie nie odezwal.
uslyszalem ze jeszcze nie, bo jakies komplikacje i ze za nastepne 2h.
Dobra - po pracy kupilem bilet i jade po odbior autobusem( ale frajda - juz kilka lat nie jechalem)
Ok autko stoi, daje mi kluczyki, zadnych papierow do podpisu i szerokiej drogi.
Ale co ja k....a widze, lampa owszem nowa, ale sami zobaczcie.

Tak wyglada z bliska

a tak wyglada drugi nie ruszany reflektor

pytam sie czy jaja sobie robi - najpierw wciskal mi kit ze przeciez jest OK, potem ze brat sie musial pomylic.
Na nastepny dzien mial mi wymienic, jednak bardzo szybko sie skontaktowal z bratem i okazalo sie ze za 3 dni - dobrze , niech bedzie powiedzialem.
Za tzry dni tradycujnie nie dostalem telefonu - po moim dzwonieniu dowiedzailem sie ze nie ma , ale bedzie za tydzien.
Oczywiscie znow nie przedzwonil. Wtedy sie wk...em przedzownilem , ****alem i mial sie albo znajsc, albo milaem otrzymac konkretna wiadmosc za 2 dni kiedy bedzie.
Sami juz chyba wiecie co sie stalo - nie przedzwonil - to mail byc tamten piatek.
W miedzy czasie dzwonilem do PZU - niestety pieniadze juz mu przelali. Na dodatek jeszcze sie okazalo wczoraj jak probowalem ustwaic to pie....e swiatlo ze jest uszkodzone - nie da sie regulowac w lewo i prawo( dziala tylko gora, dol)
Tak wyglada poprawne -moje stary od kierowcy

A tak to zepsute

jest dojechane do krawedzi i ani drgnie.

I na koniec ostatnia fotka nie wymienil listwy ozdobnej a tez byla do wymiany

Kloledzy co moge zrobic - jutro ide osobiscie do PZU by sie poskarzyc.
Ale gdzie ja moge jeszcze uderzyc by mu zrobic to co on mi zrobil
Upzrykszyc zycie na najblizsze tygodnie
Oczywiscie , najpierw musi powumieniac wszystko - listw w tym pzrypadku juz mu nie odpusze - to bylo tylko kilka zl( listwa) tele bylo na wycenie

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: