Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2003, 13:10   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
q1 powraca !!!

To nie mit. ostatnio od kolegi dowiedziałem się, że jakaś grupka uzdolnionych ludzi [czytaj zapalonych fanów] postanowiła "odświeżyć" starego dobrego kwaka jedynkę. Dodali troszkę światła, poprawili tekstury, dźwięk... Jak tylko to odpaliłem to aż dech w piersiach zapiera, że aż chce się od nowa przejść tą legendarną już gierkę. Jednak jedynym mankamentem jest to, że obojętnie jakie opcje graficzne ustawie to ten nowy q1 mi skacze. Obejrzyjcie sobie screen'y na stronce domowej http://tenebrae.sourceforge.net/

Polecam. Jedyne wymaganie jakie trzeba spełniać to oczywiście mieć wcześniej zainstalowaną wersję q1. Czekam na wasze opinie co o tym sądzicie . Oczywiście dołączam screen w rozdziałce 1024x768.
Dołączone pliki
File Type: zip screen.zip (114.7 KB, 94 oglądane)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2003, 13:24   #2
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no screen wygląda pysznie

ja wróciłem do Quake2 i jestem wniebowzięty

BTW

(ostatnio była w gazecie płyta z oryginalnym Q2 za jedyne 7,90zł)
Stary 04.12.2003, 13:29   #3
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ładnie, ładnie!

Karolluz -> jeszcze masz ten problem ze ci haczy ??
Stary 04.12.2003, 13:31   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
powroty sa piekne - jakies polroku temu przeszedlem obie czesci dooma, diablo1 z dodatkiem i nawet !UWAGA! wolfensteina! (oczywiscie ta stara wersje - nowke swoja droga juz mialem zaliczona )
moze wiec i do quake 1 trzeba by zajrzec
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 14:02   #5
KarolluZ
Guru

KASPRZAK... znaczy no może nie skacze aż tak... jednak wczoraj z tatą rozmawiałem i on widział mojego skaczącego NFS... i w sumie on pracuje w firmie komputerowej jako kierowca i powiedział, że za jakąś dopłatą pewnie można by było kupić coś lepszego... i teraz nie wiem czy przypadkiem czegoś lepszego nie kupić !? Jednak chyba jest to historia na tamten mój wcześniejszy post...

co do tego quake to zainstalujcie sobie TENEBRAE [poprawione q1] i powiedzcie jak u was to działa. Tak BTW to nadal szczypie w stare gierki typu Diablo II, Emperor Battle Of Dune, Heroes IV czy chociażby wormsy [niekoniecznie 3D].

NIMAL, a wiesz, że pojawiła się w necie wzmianka o tym, że poprawiają BLOOD'a jedynke !? No w takie coś to bym pograł
Stary 04.12.2003, 14:14   #6
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
stare to juz
mialem to z rok-poltora temu

dodatek ten do Q1 nazywa sie bodajze TENABRE - mozliwe ze troche przekrecilem ta nazwe
pierwszy raz o tym dowiedzialem sie na www.benchmark.pl - moze tam tego poszukajcie w arch. wiad. jak juz komus zalezy

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 14:24   #7
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

juz nie szukajcie >> http://www.benchmark.pl/archiwum2002/pazdz2_2002.html

a dodatek to TENEBRAE - wiedzialem ze jednak cos przekrecilem (bylo trzeba czytac pierwszego posta do konca )

Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 04.12.2003 o godz. 14:26
Stary 04.12.2003, 14:56   #8
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A wiecie moze skad wziąść Quake 1

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 15:17   #9
KarolluZ
Guru

Y@nkee_PL....... i jak to u ciebie działa !? A wiesz że teraz zrobili wersje v1.04, a tak BTW to planują tenebrae 2, no i chcą ponadto odświeżyć q2 . Czyż tacy ludzie nie są wspaniali !?
Stary 04.12.2003, 15:55   #10
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

teraz juz tego nie mam, nie gralem w to, a miejsce to zawsze jakies zajmuje
z obecnym konfigiem mysle ze by nie bylo zadnych problemow, FULL detale itp. - moze to sciagne to bede mogl powiedziec konkretnie jak chodzi an moim piecu
a wtedy to na GF2MX, Duron 1,2, 256SDRAMow smigalem, o FULL detalach nie bylo mowy, ale jakos to wygladalo, a sciagnalem to wtedy tylko z ciekawosci

PS. ile dales za tego Celka bo te dzisiejsze Celerony to najwiekszy shit jaki Intel mogl stworzyc, i co konkretnie zmieniales w swoim kompie?

Stary 04.12.2003, 16:29   #11
KarolluZ
Guru

Y@nkee_PL... ja przed momentem zainstalowałem tenebrae i pomimo iż ustawiłem rozdziałke 640x480, wyłączyłem anisotropy, zostawiłem tylko włączone cienie i textury w oryginalnym rozmiarze i wyciąga mi zaledwe 10 klatek . Kurcze... czy u kogoś działa to lepiej !? Zapewne to znowu wina mojego sprzęta.... ech...

P.s. celka kupiłem boxowego za około 370 zł. A zmieniałem płyte, wspomnianego celka oraz ram.
Stary 04.12.2003, 16:33   #12
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
To nie mit. ostatnio od kolegi dowiedziałem się, że jakaś grupka uzdolnionych ludzi [czytaj zapalonych fanów] postanowiła "odświeżyć" starego dobrego kwaka jedynkę. Dodali troszkę światła, poprawili tekstury, dźwięk... Jak tylko to odpaliłem to aż dech w piersiach zapiera, że aż chce się od nowa przejść tą legendarną już gierkę. Jednak jedynym mankamentem jest to, że obojętnie jakie opcje graficzne ustawie to ten nowy q1 mi skacze. Obejrzyjcie sobie screen'y na stronce domowej http://tenebrae.sourceforge.net/

Polecam. Jedyne wymaganie jakie trzeba spełniać to oczywiście mieć wcześniej zainstalowaną wersję q1. Czekam na wasze opinie co o tym sądzicie . Oczywiście dołączam screen w rozdziałce 1024x768.
Mogliby coś takiego zrobić ale do DOOM'a I.

/\/\cDrive jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 16:36   #13
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jest do dooma pakiet opengla - dodaje wybur rozdzialki, mouselook, wszystkie krawedzie sa gladki itd itd - wyglada swietnie, tan sam pakiet robi cuda z jedynka i z dwojka
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 16:40   #14
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale puszczając go na 133MHz mamy 3,2GHz, a to już coś, bo bez tego to przy antyvirze i jakimś firewallu, to troszke kiepsko
Stary 04.12.2003, 16:55   #15
radonix
Bywalec

Data rejestracji: 29.11.2001
radonix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.doomsdayhq.com/

Modyfikowane wersje Doom'a , Heretic'a i Hexen'a (projekty baaaardzo zaawansowane! )
radonix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: