![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Hmmm... Ja bym się obawiał różnic częstotliwości na FM, bo niedawno osoba której sprzedawałem radio wspominała coś że wczesniej miała radio z US i były własnie z tym problemy.
Nie będzie RDSu...(?)
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
no wlasnie, stany sa lekko za murzynami (i to calkiem na serio hehe) i zasadzie to RDS to dopiero tutaj nowosc a raczej cos czego wogule nie ma. wiekszosc stacji nawet nie nadaje z RDS'em, a jaj juz to tylko ich nazwe stacji, zadnych wiekszych rewelacji.
jednak mozna tutaj kupic radia z RDSem, jest maly wybor, ale cos jest. najbardziej sie boje wlasnie o fale FM, jesli to nie bedzie gralo to przywiezienie radia ze stanow mija sie z celem... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przebitki cen na elektronice faktycznie czasem sie zdazaja nawet rzedu 500%, wiec jest to mozliwe
co do RDS - niedawno kupowalem sprzet grajacy, z powodu stosunku cena/jakosc padlo na firme KODA, czyli amerykanskie zabawki i wtedy szok - RDS, SCART, STAND BY to u nich luksus - a u nas stadarard... na szczescie to sie powoli zmienia
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
W samochodzie mojego taty (chrysler grand voyager) sprowadanego z usa było radyjko strojące FM co 0.2MHz co skutecznie uniemożliwia słuchanie wiekszości stacji. Albo wogóle nie łapie albo z szumem bo jest minimalny odchył częstotliwości. Reszta stacji która sie załapie na zakres tego radia chodzi bardzo dobrze.
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Witam
W samochodzie mojego taty (chrysler grand voyager) sprowadanego z usa było radyjko strojące FM co 0.2MHz co skutecznie uniemożliwia słuchanie wiekszości stacji. Albo wogóle nie łapie albo z szumem bo jest minimalny odchył częstotliwości. Reszta stacji która sie załapie na zakres tego radia chodzi bardzo dobrze.
Witam serdecznie.Jakbyś mógł sprawdź od ilu zaczyna się skala w tym radiu.Czy tak jak u nas od 87,50 a kończy na 107,00 MHz.Skoro napisałeś że stroi się co 0,2Mhz to mam rozumieć że była np.częstotliowść 87,02 87,04 87,06itd??Odpisz.Z góry dzięki za info. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Z tego co się orientuje to u nas i u nich jest strojenie co 0,2 MHz ale u nas po nieparzystych a u nich po parzystych.
Jak strojenie było sztywne w tych prostych z "najniższej półki" to doopa bo były szumy i omijało stacje. Obecnie ukLady automatycznego dostrajania są bardziej "elastyczne" szczególnie w egzemplarzach nie z najniższej półki. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() |
Cytat:
Zakres jest chyba od 76-108MHz ze strojeniem co 0.2MHz po nieparzystych. Czyli np. 106.1, 106.3, 106.5 itd. Radyjko firmy Delco
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
p.s. fajna furka sobie dupe wozisz
|
|
|
|
#9 | |
|
![]() |
Cytat:
Kiedyś jechaliśmy w 16 osób
|
|
|
|
|
#10 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
U mnie jest lipa z radyjkiem pionka (pioneer
). Chyba ze stanów ale kupiony na giełdzie w słomczynie. Fm odbiera jakoś dziwnie bo co 0.3 czyli niektórych stacji nie znajduje
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Mowie Ci bierz pionka w ciemno w sklepie dla idiotow zaplacisz prawie 900, kombinowalem jeszcze przywiezc z niemiec ale tam kosztuje 150 eur, tak wiec nie wiem skad na gieldzie maja takie ceny ale to jest chyba najlepszy zakup w tej cenie
i gra bardzo dobrze podpialem go pod firmowe naglosnienie w golfie vr6 z 93 i kurde no nie da sie opisac co to radio wyciaga z tych pierdziawek, aaa i jeszcze ogromny bufor na mp3 i cd nie pozwala przeskoczyc zadnej piosence ![]() I popatrz na allegro tam przewaznie o 100 drozej |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
oki, powiedzcie mi jak nagrywac kompakty MP3 by odgrywaly w tym Pioneerze ??
kiedys sie bawilem w to bo mam Pioneer MP3 w samochodzie, ale jak teraz po dluzszym czasie nagralem kompakt to mi niechcial grac, drugi nagrany tez nie. Closed Session? Track at Once ? Disk at Once? Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 08.02.2005 o godz. 22:06 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
kupilem niedawno soniacza 5500, ladnie wyglada ale chyba mogloby grac lepiej jak na ta kase
nie od dzis wiadomo, ze w tej klasie cenowej tylko deh3600 odpustowy wyglad, no ale coz, nie o wizje a o fonie w autku chodzi a pioneer ma kupe filtrow i korektorow, do tego pozwala crossowac wyjscia takze mozna napedzic nim 2x przod + 1 raz scrossowanego nieduzego pasywnego suba jest brzydki ale pieknia gra
|
|
|
#14 | ||
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
shuma pisał: Cytat:
Na jednym forum motoryzacyjnym był temat "Tanie głośniki eliptyczne 6x9" Była tam też mowa o radyjkach markowych i niemarkowych. Ale była burza.
|
|
|
|
#15 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
oczywiscie ze bedzie ... mialem kiedys blaupunkt'a z US
|
![]() |