Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.02.2005, 23:18   #1
forest
odgrzewany user

Data rejestracji: 20.10.2001
forest zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm... Ja bym się obawiał różnic częstotliwości na FM, bo niedawno osoba której sprzedawałem radio wspominała coś że wczesniej miała radio z US i były własnie z tym problemy.
Nie będzie RDSu...(?)

The only way to get smarter is by playing a smarter opponent
-Fundamental of Chess 1883
forest jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.02.2005, 01:57   #2
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no wlasnie, stany sa lekko za murzynami (i to calkiem na serio hehe) i zasadzie to RDS to dopiero tutaj nowosc a raczej cos czego wogule nie ma. wiekszosc stacji nawet nie nadaje z RDS'em, a jaj juz to tylko ich nazwe stacji, zadnych wiekszych rewelacji.

jednak mozna tutaj kupic radia z RDSem, jest maly wybor, ale cos jest.

najbardziej sie boje wlasnie o fale FM, jesli to nie bedzie gralo to przywiezienie radia ze stanow mija sie z celem...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 17:46   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przebitki cen na elektronice faktycznie czasem sie zdazaja nawet rzedu 500%, wiec jest to mozliwe
co do RDS - niedawno kupowalem sprzet grajacy, z powodu stosunku cena/jakosc padlo na firme KODA, czyli amerykanskie zabawki i wtedy szok - RDS, SCART, STAND BY to u nich luksus - a u nas stadarard... na szczescie to sie powoli zmienia
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 20:47   #4
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W samochodzie mojego taty (chrysler grand voyager) sprowadanego z usa było radyjko strojące FM co 0.2MHz co skutecznie uniemożliwia słuchanie wiekszości stacji. Albo wogóle nie łapie albo z szumem bo jest minimalny odchył częstotliwości. Reszta stacji która sie załapie na zakres tego radia chodzi bardzo dobrze.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 21:23   #5
telemaniak2002
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.08.2004
telemaniak2002 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

W samochodzie mojego taty (chrysler grand voyager) sprowadanego z usa było radyjko strojące FM co 0.2MHz co skutecznie uniemożliwia słuchanie wiekszości stacji. Albo wogóle nie łapie albo z szumem bo jest minimalny odchył częstotliwości. Reszta stacji która sie załapie na zakres tego radia chodzi bardzo dobrze.

Witam serdecznie.Jakbyś mógł sprawdź od ilu zaczyna się skala w tym radiu.Czy tak jak u nas od 87,50 a kończy na 107,00 MHz.Skoro napisałeś że stroi się co 0,2Mhz to mam rozumieć że była np.częstotliowść 87,02 87,04 87,06itd??Odpisz.Z góry dzięki za info.
telemaniak2002 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 21:57   #6
Wojtek Toruń
Jak może to pomoże

Data rejestracji: 02.02.2003
Wojtek Toruń zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z tego co się orientuje to u nas i u nich jest strojenie co 0,2 MHz ale u nas po nieparzystych a u nich po parzystych.
Jak strojenie było sztywne w tych prostych z "najniższej półki" to doopa bo były szumy i omijało stacje.
Obecnie ukLady automatycznego dostrajania są bardziej "elastyczne" szczególnie w egzemplarzach nie z najniższej półki.
Wojtek Toruń jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 22:09   #7
Ziele

Cytat:
Napisany przez telemaniak2002

Witam serdecznie.Jakbyś mógł sprawdź od ilu zaczyna się skala w tym radiu.Czy tak jak u nas od 87,50 a kończy na 107,00 MHz.Skoro napisałeś że stroi się co 0,2Mhz to mam rozumieć że była np.częstotliowść 87,02 87,04 87,06itd??Odpisz.Z góry dzięki za info.
Pisałem o strojeniu co 0.2 a nie 0.02 jak ty podajesz Zakres jest chyba od 76-108MHz ze strojeniem co 0.2MHz po nieparzystych. Czyli np. 106.1, 106.3, 106.5 itd. Radyjko firmy Delco

Stary 02.02.2005, 22:14   #8
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
(...)
Radyjko firmy Delco
Ziele, a nie Dalco?

p.s. fajna furka sobie dupe wozisz
Stary 02.02.2005, 22:32   #9
Ziele

Cytat:
Napisany przez pykson
Ziele, a nie Dalco?

p.s. fajna furka sobie dupe wozisz
Nie pomyliłem się - DELCO. Bardzo porządne radio. Popatrzyłem sobie na googlu co to za dalco o którym mówisz i wygląda na jakieś plastikowe świeciące badziewia

Kiedyś jechaliśmy w 16 osób

Stary 08.02.2005, 17:25   #10
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
U mnie jest lipa z radyjkiem pionka (pioneer ). Chyba ze stanów ale kupiony na giełdzie w słomczynie. Fm odbiera jakoś dziwnie bo co 0.3 czyli niektórych stacji nie znajduje
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 18:52   #11
wolfdog
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.06.2002
wolfdog zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mowie Ci bierz pionka w ciemno w sklepie dla idiotow zaplacisz prawie 900, kombinowalem jeszcze przywiezc z niemiec ale tam kosztuje 150 eur, tak wiec nie wiem skad na gieldzie maja takie ceny ale to jest chyba najlepszy zakup w tej cenie

i gra bardzo dobrze podpialem go pod firmowe naglosnienie w golfie vr6 z 93 i kurde no nie da sie opisac co to radio wyciaga z tych pierdziawek, aaa i jeszcze ogromny bufor na mp3 i cd nie pozwala przeskoczyc zadnej piosence

I popatrz na allegro tam przewaznie o 100 drozej
wolfdog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 20:52   #12
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oki, powiedzcie mi jak nagrywac kompakty MP3 by odgrywaly w tym Pioneerze ??
kiedys sie bawilem w to bo mam Pioneer MP3 w samochodzie, ale jak teraz po dluzszym czasie nagralem kompakt to mi niechcial grac, drugi nagrany tez nie.

Closed Session? Track at Once ? Disk at Once?

Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 08.02.2005 o godz. 22:06
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 22:01   #13
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kupilem niedawno soniacza 5500, ladnie wyglada ale chyba mogloby grac lepiej jak na ta kase

nie od dzis wiadomo, ze w tej klasie cenowej tylko deh3600
odpustowy wyglad, no ale coz, nie o wizje a o fonie w autku chodzi
a pioneer ma kupe filtrow i korektorow, do tego pozwala crossowac wyjscia takze mozna napedzic nim 2x przod + 1 raz scrossowanego nieduzego pasywnego suba

jest brzydki ale pieknia gra
Stary 09.02.2005, 09:04   #14
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
kupilem niedawno soniacza 5500, ladnie wyglada ale chyba mogloby grac lepiej jak na ta kase

nie od dzis wiadomo, ze w tej klasie cenowej tylko deh3600
odpustowy wyglad, no ale coz, nie o wizje a o fonie w autku chodzi
a pioneer ma kupe filtrow i korektorow, do tego pozwala crossowac wyjscia takze mozna napedzic nim 2x przod + 1 raz scrossowanego nieduzego pasywnego suba

jest brzydki ale pieknia gra
Mimo iż myślę o niższej pułce (First, Medion itp.) To zuważyłem iż wiele nawet tańszych radyjek firmowych ma jak to ująłeś odpustowy wygląd. Soniaki są dosyć ładne. Mają stosunkowo proste wręcz surowe wyświetlacze ale to wygląda bo reszta to kolorowy zawrót głowy. Ale o ich jakości dźwięku słyszałem, że cieniutko. Sony liczy chyba na logo i za logo. Medion MODEL MD-9060 też ma spoko wyglądzik. Lecz to chyba jakiś starszy model bo bardzo tani w porównaniu do innych Medionów przynajmniej na allegro a w Tarnowie w sklepie już pisałem, rekord 550 zł
shuma pisał:
Cytat:
oki, powiedzcie mi jak nagrywac kompakty MP3 by odgrywaly w tym Pioneerze ??
kiedys sie bawilem w to bo mam Pioneer MP3 w samochodzie, ale jak teraz po dluzszym czasie nagralem kompakt to mi niechcial grac, drugi nagrany tez nie.

Closed Session? Track at Once ? Disk at Once?
Jakimś cudem te Firsty i Mediony podobno lepiej sobie radzą nawet z porysowanymi płytami. A do naszego pieknego kraju często sprowadza się odpady z selekcji.
Na jednym forum motoryzacyjnym był temat "Tanie głośniki eliptyczne 6x9" Była tam też mowa o radyjkach markowych i niemarkowych. Ale była burza.
Stary 02.12.2007, 21:41   #15
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
oczywiscie ze bedzie ... mialem kiedys blaupunkt'a z US

Twoje uprawnienia: