![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Tak, jak wspomnialem w innym topiku, stypendium zamierzam przeznaczyc na kupno drukarki. Pewnie na przelomie marca i kwietnia dostane laczone stypendium za te dwa miesiace, co da mi okolo 500zl. To chcialbym przeznaczyc na drukarke. Pod uwage biore dwa modele: Lexmarka Z65SE oraz HP5550. Moje wymagania sa nastepujace:
Zalezy mi naturalnie na jak najlepszej jakosci wydrukow, jednak bez przesady. Drukowac bede prawdopodobnie tekst, rzadziej (ale pewnie tez dosc czesto) jakies obrazki i od czasu do czasu jakies zdjecia. Chcialbym, zeby mogla sprostac wszystkim tym wymaganiom, ale biorac pod uwage, ze do tej pory mialem jedynie bardzo stara iglowke, to moje wymagania prawdopodobnie nie sa specjalnie wygorowane. Po drugie chcialbym, zeby byla w miare szybka, ale mysle, ze te drozsze modele (bo do takich zaliczam obydwa wymienione) juz predkosc druku maja bardziej niz zadowalajaca. Chcialbym, zeby byla cicha, a niestety nie mam zielonego pojecia, jak pod tym wzgledem wypadajac Lexmarki i HP. I jeszcze jedna rzecz, prawdopodobnie najbardziej istotna jesli chodzi o wybor producenta. Bezposrednio po kupnie pewnie bede drukowal dosc czesto chcac nacieszyc sie nabytkiem, jednak potem mozliwe beda i miesieczne przerwy (niekoniecznie, ale nie jest to wykluczone). Wiem, ze u roznych producentow roznie wyglada sprawa z zasychaniem atramentu i w ogole gotowoscia maszyny do pracy po dluzszej przerwie. Slyszalem, ze pod tym wzgledem bezkonkurencyjne sa Lexmarki, na ktorych wlasnie nawet miesieczna przerwa nie robi specjalnego wrazenia, troche gorsze, ale rowniez niezle HP i fatalne Epsony oraz Canony. Mozecie mi cos na ten temat napisac, moze cos z wlasnego doswiadczenia? Bylbym wdzieczny za wszelkie opinie i rady. Blizszy jestem kupienia Lexmarka, ale ten model HP rowniez mi sie podoba. A moze inne modele, ewentualnie innych producentow rowniez sa atrakcyjne?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|