![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
![]()
siemanko
![]() wreszcie napisze ten temat... przeczytalem wszystko o neostradzie na forum co wyskoczylo mi w wyszukiwarcje kiedy to wpisalem "neostrada" ale do rzeczy... zeby nie bylo ze nie czytalem to naprawde przezucilem tego troche... ale coz z tego ? chcialem sobie zalozyc neo... tzn neo juz istnieje sasaid ma... i chcelismy to podzielic... sprawa ma sie tak... on mieszka w klatece obok na 4 pietrze a ja na 1 pietrze razem z sasiadem... i chcieslimy to podzielic na 3 ewentualnie 4 bo jeszcze sasiadka ktora potrzebuje wyslac maila raz na tydzien a o komputerach i internecie nie ma zielonego pojecia wiec to chyba dobry pomysl beda mniejsze oplaty... ![]() wiem iz jest to nie legalne... prosil bym o nie komentowanie tego w ten wlasnie sposob... i teraz tak... on ma modem sagem fast 800 na USB... takze wiem ze nie kupie routeraz z wyjsciem USB jak sie konfiguruje taki router ? dla mnie to czarna magia nie widzialem zadnego na oczy... wiem ze jest to dynamiczne IP DCHP i pytanie moje brzmi czy mozna przydzielic stale wewnetrzne ?? jest roznica ? plusy minusy jednej i drugiej strony ? i czy da sie jak juz by dzialalo wszystko przydzielic konkretnej osobie konkretny limit ?? jak np neo ma 64 KB/s to ze jedna osoba posiada z tego 10 ? a te dwie reszte na pol ? lub cos w tym stylu ?? a czy jak dzieli po rowno to jest tak ze gdy jest jheden komputer wlaczony to mam neo dla siebie tak ? a jak sie ktos wlancza to automatycznie dzieli na pol ? itd ? wiem ze musze kupic router... myslalem o jakims do 350 zl ? co mozecie polecic... niestety finansowo wlasnie jestem ograniczony... a ten router musi byec w sobie modem ADSL switcha firewall i sam nie wiem co jeszcze bo sie na tym niestety kompletnie nie znam... mimo iz siedzialem 2 dni i czytalem wszystko co mi w rece wpadlo o dzieleniu neostrady... pomimo tego iz przeczytalem sporo wszystko mi sie juz pomieszalo... ![]() topici byly na temat routerow ale juz dosc stare sprzed pol roku ponad cos sie zmienilo ? wydaje mi sie ze tak... wiec jaki router polecicie... zeby byl dobry nie sypal sie... wielu z Was sie Tutaj na tym zna... poradzcie... dzieki za kazda rade... i teraz jeszcze inne pytanko... czy bedzie jakis problem jesli od niego do mnie bedzie szedl kabel o dlugosci nie wiem okolo jakis 40 m ? czy jakis spadek sygnalu czy cos w tym stylu ? pytanie co do kabla... wyczytalem jakas oferte kabla 5 kategori pod sieci LAN i takie jak ta wlasnie chyba w cenie 43 grosze za metr... pisalo tam iz w 8 zylowym kably 2 pary sa "martwe" i tutaj zastosowali tylko wlasnie tylko te kabelki ktore sa uzywane z inna koncowka... co o tym myslicie ? warto ? i co myslicie o zakupie routera ? sklep gdzies w Kielcach ? tu gdzie mieszkam ? czy tez moze przez net kupic ? nigdy nie kupowalem nic i obawaiam sie przyznam w razie jakis problemow z gwarancja... nie wiem co jeszcze chcialem napisac kurcze wylecialo mi z glowy dopisze jak sobie przypomne... z gory dzieki za pomoc... pozdrawiam... prosil bym w miare o szczegolowe informacje i takie bardziej dla laika... gdyz nie za bardzo sie na tym znam... dzieki ![]()
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem ![]() Majluj do mnie TU ![]() no coment... pozdro Ostatnio zmieniany przez Zelea : 05.02.2004 o godz. 00:51 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|