Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 05.02.2004, 00:45   #1
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question podzielic neostrade od podstaw ??

siemanko

wreszcie napisze ten temat...

przeczytalem wszystko o neostradzie na forum co wyskoczylo mi w wyszukiwarcje kiedy to wpisalem "neostrada" ale do rzeczy... zeby nie bylo ze nie czytalem to naprawde przezucilem tego troche... ale coz z tego ?

chcialem sobie zalozyc neo... tzn neo juz istnieje sasaid ma... i chcelismy to podzielic... sprawa ma sie tak...

on mieszka w klatece obok na 4 pietrze a ja na 1 pietrze razem z sasiadem... i chcieslimy to podzielic na 3 ewentualnie 4 bo jeszcze sasiadka ktora potrzebuje wyslac maila raz na tydzien a o komputerach i internecie nie ma zielonego pojecia wiec to chyba dobry pomysl beda mniejsze oplaty... )

wiem iz jest to nie legalne... prosil bym o nie komentowanie tego w ten wlasnie sposob...

i teraz tak...
on ma modem sagem fast 800 na USB... takze wiem ze nie kupie routeraz z wyjsciem USB

jak sie konfiguruje taki router ? dla mnie to czarna magia nie widzialem zadnego na oczy...

wiem ze jest to dynamiczne IP DCHP i pytanie moje brzmi czy mozna przydzielic stale wewnetrzne ?? jest roznica ? plusy minusy jednej i drugiej strony ? i czy da sie jak juz by dzialalo wszystko przydzielic konkretnej osobie konkretny limit ??

jak np neo ma 64 KB/s to ze jedna osoba posiada z tego 10 ? a te dwie reszte na pol ? lub cos w tym stylu ?? a czy jak dzieli po rowno to jest tak ze gdy jest jheden komputer wlaczony to mam neo dla siebie tak ? a jak sie ktos wlancza to automatycznie dzieli na pol ? itd ?

wiem ze musze kupic router... myslalem o jakims do 350 zl ? co mozecie polecic... niestety finansowo wlasnie jestem ograniczony... a ten router musi byec w sobie modem ADSL switcha firewall i sam nie wiem co jeszcze bo sie na tym niestety kompletnie nie znam... mimo iz siedzialem 2 dni i czytalem wszystko co mi w rece wpadlo o dzieleniu neostrady... pomimo tego iz przeczytalem sporo wszystko mi sie juz pomieszalo... hehe i kompletnie sie w tym wszystkim pogubilem chyba...
topici byly na temat routerow ale juz dosc stare sprzed pol roku ponad cos sie zmienilo ? wydaje mi sie ze tak...

wiec jaki router polecicie... zeby byl dobry nie sypal sie... wielu z Was sie Tutaj na tym zna... poradzcie... dzieki za kazda rade...

i teraz jeszcze inne pytanko...
czy bedzie jakis problem jesli od niego do mnie bedzie szedl kabel o dlugosci nie wiem okolo jakis 40 m ? czy jakis spadek sygnalu czy cos w tym stylu ?

pytanie co do kabla... wyczytalem jakas oferte kabla 5 kategori pod sieci LAN i takie jak ta wlasnie chyba w cenie 43 grosze za metr... pisalo tam iz w 8 zylowym kably 2 pary sa "martwe" i tutaj zastosowali tylko wlasnie tylko te kabelki ktore sa uzywane z inna koncowka... co o tym myslicie ? warto ?

i co myslicie o zakupie routera ? sklep gdzies w Kielcach ? tu gdzie mieszkam ? czy tez moze przez net kupic ? nigdy nie kupowalem nic i obawaiam sie przyznam w razie jakis problemow z gwarancja...

nie wiem co jeszcze chcialem napisac kurcze wylecialo mi z glowy dopisze jak sobie przypomne...

z gory dzieki za pomoc...

pozdrawiam...

prosil bym w miare o szczegolowe informacje i takie bardziej dla laika... gdyz nie za bardzo sie na tym znam...

dzieki
pozdro

Ostatnio zmieniany przez Zelea : 05.02.2004 o godz. 00:51
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: