Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Real-Wisla (https://forum.cdrinfo.pl/f5/real-wisla-38152/)

szafran1988 12.08.2004 16:23

Jedno wiem na pewno dzis wszystkie mecze wygraja polskie kluby :D .

Zobaczycie a Legia wygra 2-0 :spoko:

sayan 12.08.2004 17:02

Cytat:

Napisany przez Weron
Bo juz teraz bylaby rozstawiona gdyby Groclin w ostatnim meczu dobrze zagral z Francuzami.
A jesli wszystkie polskie druzyny zagraja przyzwoicie to zdobeda odpowiednia ilosc punktow ,co spowoduje, ze przedstawiciel czyli mistrz Polski (niekoniecznie Wisla) bedzie rozstawiony.

tu sie mylisz, jeśli mistrzostwo kraju zdobedzie kto inny to i tak nie będzie rozstawiony, współczynnik federacji(Polski) .. to zaledwie ok . 40 % ( nie pamietam dokładnie ) punktów rekrutacyjnych jesli mozna je tak nazwac. Reszta punktów to indywidualne osiągi danego klubu przez ostatnie 5 lat w europejskich pucharach.

Dodam także ze jesli współczynnik federacji będzie wystarczająco wysoki to będziemy mogli wystawić dwie drużyny w eliminacjach do LIGI MISTRZÓW! w tym roku wyprzedził nas Izrael i ktoś jeszcze a nie wiele brakowało.

Weron 12.08.2004 19:41

Cytat:

Napisany przez sayan
tu sie mylisz, jeśli mistrzostwo kraju zdobedzie kto inny to i tak nie będzie rozstawiony,

Tego to nie wiedzialem.
Myslalem, ze liczy sie tylko calosc, a nie 40% polskich klubow + osiagniecia danego klubu.

Nol 12.08.2004 19:47

Cytat:

Napisany przez Weron
Tego to nie wiedzialem.
Myslalem, ze liczy sie tylko calosc, a nie 40% polskich klubow + osiagniecia danego klubu.

Pies pogrzebany jest w tym, że po ekscesie na jednym meczu pucharowym w 1998-9r, kiedy to pseudokibic nazywany miśkiem rzucił nożem bodajże w Dino Baggio (nie pamiętam dokładnie), piłkarska federacja wykluczyła Wisłę z rozgrywek na rok. Gdyby nie ta przerwa, to Wisła z pewnością byłaby już rozstawiona. Nie pamiętam dokładnie tych zawiłości, ale wystarczyłby jej chyba nawet pojedynczy remis. A o to nie było trudno, bo w kwalifikacjach do UEFA cięzkich drużyn się nie trafia - patrz Legia, która mimo dzisiejszego zwycięstwa mnie zawiodła. Ale cieszę się, że wygrali - zawsze to jakiś punkt do tabeli.

sayan 12.08.2004 22:01

no jesli reszta polskich druzyn bedzie w takiej formie to kiepsko to widze

dzisiejsze wyniki

Legia - FC TBILISI 1:0
Amica - H**** Bukareszt 1:0
Lech - Terek Grozny 0:1

wyniki nie napiewają optymizmem szczególnie Lecha...

Nol 12.08.2004 22:06

Amice wyraźnie brakowało dzisiaj skuteczności. A szkoda, bo szykowało się wysokie zwycięstwo. Niestety swoją dolę w niskim rezultacie mieli też sędziowie - ta nie uznana bramka z końca meczu frustruje najbardziej. Jednak bez względu na to rezultat 1:0 nie jest dobry, bo w przeciwnieństwie do Legii Amica gra następny mecz na wyjeździe.

Mily_ 13.08.2004 10:34

eee tam... ;)

szafran1988 13.08.2004 11:02

Szczeze mowiac zalamka te mecze to jedna wielka pomylka i tak sobie pomyslalem ze dobrze ze legia, lech lub amika nie natrafily na Real bo byla by chyba dwócyfrówka :'( :idea:

Mich@ł 13.08.2004 11:27

Wisełka grała dobrze. Inne polskie kluby oddały by mecz już w szatni, a Wisła podjęła walkę i nawet do 70 minuty im wychodziło. Wisła nie ma ogrania z wielkimi zespołami. Liczę, że w Hiszpanii jeszcze zobaczymy, co Wisełka potrafii. WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST... :spoko:

sayan 25.08.2004 16:11

dzisiaj rewanż

no i zaczyna sie on pewnego niepokoju,

kumpel mówił ze widział komunikat że z antenty analogowej nie będzie możliwy odbiór meczu ? czy ktoś może to potwierdzic ? sam odbieram tvn z dachówki i miałbym niemały problem. Niewiem czy mam isć rezerwować stolik do pubu, najchetniej bym obejrzał w domu ?

Nol 25.08.2004 20:57

Cytat:

Napisany przez sayan
dzisiaj rewanż

no i zaczyna sie on pewnego niepokoju,

kumpel mówił ze widział komunikat że z antenty analogowej nie będzie możliwy odbiór meczu ? czy ktoś może to potwierdzic ??

A ostatnio oglądałeś mecz u siebie? Jeśli tak, to nie powinieneś mieć problemów. Mi się z kolei wydawało, że na planszy pisało, iż odbior tylko przez anteny dachowe. Akurat moje osiedle ma podobno TVN z anteny satelitarnej i nie zdziwiłem się bardzo, jak zobaczyłem tą planszę. O mało zawału nie dostałem :( Całe szczęscie, że mam platformę Polsatu :) Jedyny z tego pożytek, że są tam kanały Discovery i był niekodowany TVN :)

//edit - oj, przepraszam - jest odwrotnie do tego, jak napisałem. Widocznie moje osiedle jest podpięte przez dachówkę (w przeciweństwie do tego, co mówili monterzy. Fachowcy jedni :( ). Zatem jest tak, jak pisał sayan - mecz tylko przez satkę.

47 25.08.2004 23:21

Sorki ale odbieram TVN z satelity i mam ładną plaszę z napisem "mecz nie dostępny drogą satelitarną"
Pozdro

Nol 25.08.2004 23:28

bleh :( To mniej więcej należałoby rzec po meczu. Moim zdaniem mogli powalczyć lepiej. Cóż - trudno się mówi. Wyraźnie było widać różnice pomiędzy polskim futbolem, a hiszpańskim.

A co do realizacji spotkania, to żenada w wykonaniu TVN. Niestety kolejna. Co jak co, ale TVP lepiej sobie z tym radzi. Zwłaszcza Walterom gratuluje eksperta z Rzeczpospolitej.

47 25.08.2004 23:30

A jaki wynik??
Pozdro

sayan 25.08.2004 23:33

beznadzieja w wykonaniu wisły, beznadzieja w wykonaniu tvn...

3:1 dla realu po bramkach Ronaldo 2x, Pavon oraz Gorawski

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33.