Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Restartujacy sie Athlon (https://forum.cdrinfo.pl/f5/restartujacy-sie-athlon-37690/)

Mr.Manson 30.07.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez epol
Wg mnie to jest zasiłka. Sprawdz jeśli masz dotęp pc na innej zasiłce.

Tak, to najprawdopodobniej zasilka. Bo spadki napiec sa znaczne. Procesor powinien miec 1.650V a po wlaczeniu windowsa ma 1.530 max do 1.600V. Chyba dlatego jak wlaczam cos wymagajacego to spadek napiecia jest jeszcze wiekszy i komputer sie restartuje.

Mr.Manson 30.07.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez imola
Wypnij to wszystko z usb, w menadrzeże urządzeń usuń magistrale usb i restart niech sytem ja wykryje raz jeszcze. Przeinstaluj sterowniki do płyty głównej.

Probowalem, ale niestety nie pomoglo :(

epol 30.07.2004 18:46

Wg mnie to jest zasiłka. Sprawdz jeśli masz dotęp pc na innej zasiłce.

imola 30.07.2004 15:04

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson
Niestety godzine przy takim obciazeniu nie wytrzyma. Po kilku minutach wyskakuje blue screen i restart.

Wypnij to wszystko z usb, w menadrzeże urządzeń usuń magistrale usb i restart niech sytem ja wykryje raz jeszcze. Przeinstaluj sterowniki do płyty głównej.

Mr.Manson 30.07.2004 15:01

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Jakie min i max temperatur i napięć po godzinie prime95 torture test (pomiary najlepiej za MBM)?

Niestety godzine przy takim obciazeniu nie wytrzyma. Po kilku minutach wyskakuje blue screen i restart.

Mr.Manson 30.07.2004 14:59

Cytat:

Napisany przez Mily666
A jak nic nie pomoże to wyrzuć ten szajs przez okno (tylko daj znać to przyjade i będę pod tym oknem stał i łapał :> )

Ok, napewno dam znac jak bede wyrzucal. :mruga:

Mr.Manson 30.07.2004 14:58

Cytat:

Napisany przez imola
A masz coś podpiete do USB? powyłączaj wszystkie programy z tła, w stylu antywir, firewall. Spróbuj jeszcze ze sprzętem powalczyć, wyciągnij grafikę ze slotu i włóż jescze raz sprawdzając czy dobrze i równo siedzi czy zatrzask sie zaopiał jeżeli jest, zamień miejscami kości pamięci, spróbuj na jednej odpalić.

Pod USB mam podpiety modem i pada. Zaraz sprobuje powylaczac programy w tle i zamienic RAM miejscami. Co do karty graficznej to wkladalem i wyciagalem. Nie pomoglo. Wlozylem tez Ge-force 4 Mx 440, rowniez nie pomoglo.
Pozdrawiam

Wawelski 30.07.2004 13:50

Jakie min i max temperatur i napięć po godzinie prime95 torture test (pomiary najlepiej za MBM)?

Mily_ 30.07.2004 10:35

A jak nic nie pomoże to wyrzuć ten szajs przez okno (tylko daj znać to przyjade i będę pod tym oknem stał i łapał :> )

imola 30.07.2004 10:25

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson
Wentylator jest dobry (cooler master silence). Temperatura max do 50*.

A masz coś podpiete do USB? powyłączaj wszystkie programy z tła, w stylu antywir, firewall. Spróbuj jeszcze ze sprzętem powalczyć, wyciągnij grafikę ze slotu i włóż jescze raz sprawdzając czy dobrze i równo siedzi czy zatrzask sie zaopiał jeżeli jest, zamień miejscami kości pamięci, spróbuj na jednej odpalić.

Mr.Manson 30.07.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez Mily666
a może za słąby wentylator & radiator i się przegrzewa?

Wentylator jest dobry (cooler master silence). Temperatura max do 50*.

Mr.Manson 30.07.2004 09:47

Cytat:

Napisany przez nimal
pokukalem troche na hardwareanalysis i:
komunikat moze byc spowodowany roznymi rzeczami, od Norton Antyvirusa, przez konflikt urzadzen usb (dziwne) az po konflikt karty graficznej (najpopularniejsze wsrod tamtejszych forumowiczow)
krotko mowiac kombinuj podmieniajac urzadzenia az nie trafisz na stabilna konfiguracje
jesli masz czesci ze strego kompa lub kumpla ktory Ci pozyczy to szybko dojdziesz co bruzdzi
powodzenie i daj znac :)

Ok, wielkie dzieki. Zaraz zabieram sie do pracy. Jak uda mi sie zrobic napewno dam znac.
Pozdrawiam

Mily_ 30.07.2004 08:14

a może za słąby wentylator & radiator i się przegrzewa?

nimal 30.07.2004 07:43

pokukalem troche na hardwareanalysis i:
komunikat moze byc spowodowany roznymi rzeczami, od Norton Antyvirusa, przez konflikt urzadzen usb (dziwne) az po konflikt karty graficznej (najpopularniejsze wsrod tamtejszych forumowiczow)
krotko mowiac kombinuj podmieniajac urzadzenia az nie trafisz na stabilna konfiguracje
jesli masz czesci ze strego kompa lub kumpla ktory Ci pozyczy to szybko dojdziesz co bruzdzi
powodzenie i daj znac :)

Mr.Manson 29.07.2004 23:22

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w wyszukiwarce wpisz 'equal' i kilka tematow ci wyskoczy

ok, dzieki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:37.