![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
to ja tez dołączam swój obrazek
|
moze kazdy cos zrobi i zrobimy ankiete ktory najladniejszy??
|
Cytat:
Może napiszesz w wolnej chwili jakiąś instrukcję do tego? Bo widzę, żę Ci coraz lepiej idzie. |
Wlasnie sie tworzy nastepny obrazek i musze przyznac, ze ten podoba mi sie juz troche bardziej :)
|
no no no .... ful wypas service :)
|
hm, ciekawe
muszę się temu programowi przyjrzeć dzięki |
20-40 min?? Mnie to cyka w 2, no gora 3 w tej rozdzielczosci :o
Andrzej, wielkie dzieki. Z chmurami, jesli pozwolisz, to troche pozniej, bo wychodze, sorka :) ale u mnie tez cudow nie ma, chociaz byc moze lepiej :) |
Fakt, troche pokomplikowany ten program.
Właśnie generuję swój pierwszy teren przy najlepszej jakości i rozdzielczości 1024x768 i przy tym tempie skończy za jakieś 20-40 min. |
Napisales, ze chmury wychodza Ci calkiem niezle. Moze teraz Ty mi z kolei dasz kilka raz, jak je robic, bo u mnie to szczerze mowiac, jest losowa sprawa :) i wcale nie wychodzi mi to, co bym chcial, tylko to, co programowi sie podoba ;)
|
Mianowicie w glownym juz oknie (tam gdzie jest podglad wygladu) mozna zmienic wartosciowa ustawienie kamery (mozna to zrobic i recznie na rysunku, ale nie doszedlem jeszcze do tego jak zmienia sie w ten sposob wysokosc). Zaznaczona na screenie wartosc to jej wysokosc. Mozesz zobaczyc, jakiej wysokosci mniej wiecej jest teren i wzniesc kamere troche wyzej. Tylko nie przsadz tak, jak ja raz, bo uksztaltowalem sobie naprawde ciekawy teren z pieknymi niebieskimi smugami swiatla (czemu niebieskimi - nie wiem, ale swietnie wygladaly, wiec nie dochodzilem do tego :) ), ale tak podnioslem kamere, ze konczyla sie planeta (tam mozna nawet wybrac, jakiej wielkosci ma byc glob :) ) i widac bylo za gorami jedynie czarne tlo - zadnej atmosfery. Co gorsza, pomimo wielu prob nie udalo mi sie tego juz zmienic i w koncu zaczalem robic wszystko od nowa (czyli zupelnie cos innego). Ale zeby cos takiego sie pojawilo, to trzeba naprawde zdrowo przesadzic z wysokoscia wiec raczej sie nie przejmuj :)
ps: sorry za te biale strzalki, ale jakos za cholere nie moglem znalezc, gdzie w Adobe zmienia sie kolor pisaka ;) |
Nastepnie dajesz to scale vertical (jak na rysunku) i ewentualnie mozesz jeszcze zmienic wartosc procentowa. Dzialac to dziala, ale chyba zalezy od poczatkowego uksztaltowania terenu, bo faktycznie nie zawsze otrzymuje sie efekty takie, jak byc powinny (przynajmniej w zalozeniu :) ).
Jesli jednak uda Ci sie to zrobic, ale gory beda wszystko zaslanialy to jeszcze jedna rzecz mozna zmienic. |
Juz sluze pomoca :), wczoraj juz nie bylem na internecie (ehh, ten ryczalt ;)).
Tak wiec najpierw generujesz jakis tam sobie teren. Potem jak na zalaczonym obrazku dajesz modyfikowanie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:35. |