![]() |
Ja też nie mogę się tego pozbyć mimo iż wgrałem patch'a.
Co jeszcze można zrobić? f |
Dobra, wlasnie jestem po kolejnym restarcie komputera i zaczyna mnie to coraz bardziej wkurzac. Sciagnalem jakis programik, ktory sprawdza obecnosc tego wirusa w komputerze. Wszystko w porzadku. Sciagnalem uaktualnienie do Windowsa i zainstalowalem je. Teoretycznie powinienem miec juz spokoj, ale komputer wlasnie sie zrestartowac i robi to tak samo, jak wczesniej. Macie jeszcze jakies pomysly, co moge zrobic? Znowu zaczynam sie zastanawiac, czy to nie jest faktycznie wina TPSA. Zwlaszcza, ze na Amidze sa dosc podobne objawy, a tam zadne wirusy nic nie robia.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to faktycznie pościagaj te wszystkie uaktualnienia i łaty o których na tym forum i nie tylko było pisane.
Też miałem ostatnio problemy i to głównie podczas korzystania z przegladarki (błąd svchost.exe) i po zainstalowaniu odpowiednich łat i uaktualnieniu antywira system do tej pory nie padł. A tak na marginesie to zainstaluj sobie na stałe, a nie okazjonalnie program antywirysowy i firewalla i aktualizuj bazę wirusów przynajmniej raz w tygodniu - zresztą odpowiednio skonfigurowany program zrobi to sam. |
niestety po angielsku
Tak, pewnie go masz, on nie siedzi na kompie, tylko krazy w sieci. jak masz oryginalnego Nortona, zaktualizuj go i zstaluj: To |
Chcecie w takim razie powiedziec, ze to, na co klne od jakiegos miesiaca, a mianowicie nagle restartowanie sie komputera, kiedy jestem na necie (z natury jestem czlowiekiem bardzo spokojnym, ale jak mi sie komputer wylacza, kiedy mam otwartych dwadziescia roznych stron, do ktorych przez rozne wyszukiwarki dochodzilem przez godzine, to mam ochote cos rozwalic. Pol biedy, kiedy jeszcze uzywam Avant Browsera, bo tam przynajmniej zapamieta mi otwarte okna i bede tylko musial czekac, az jeszcze raz sie otworza. Ale w Explorerze trace je bezpowrotnie), to ten durny wirus? Troche mi to nie na reke, bo musialbym odszczekac to wszystko, co przez ten czas powiedzialem na TPSA (a bylo tego oj bylo :) ), ale z drugiej strony miloby bylo w koncu znalezc przyczyne, bo juz zaczynam sie bac wchodzic na internet ;)
Tak wiec napisze jeszcze raz objawy i powiedzcie mi, czy to moze byc to? Ani razu nie zrestartowal mi sie komputer, kiedy nie bylem na internecie, ale bardzo czesto robi to, kiedy jestem online. Mam zainstalowanego antyvirusa (wyjatkowo, bo przy reinstalacji systemu znalazlem na plycie od plyty glownej Nortona Antyvirusa 2002, wiec zainstalowalem), ale nieuaktualnionego, jednak czasami pojawia sie napis, ze zablokowany zostal atak na moj komputer. Po takim komunikacie nigdy komputer sie nie zawiesil. Jednak rzadko widze taki napis, najczesciej komputer po prostu sie restartuje. Czy to moze byc wiec wina tego wirusa? I jak on w ogole dziala, bo tak, jak zwykle jestem w miare na biezaco, jesli chodzi o nowe ciekawostki, tak o tym nie slyszalem praktycznie nic. Posciagam i tam na wszelki wypadek te rzeczy, o ktorych pisaliscie, ale caly czas mam ochote zadzwonic do tepsy i powiedziec im, co o nich mysle. Nie wiem tylko, czy mam powod (to znaczy kilka na pewno by sie znalazlo, ale konkretnie chodzi mi o te restarty ;) ). |
|
help
ej chłopaki mam tego robaka (Worm32.Blaster):buu:
Ten pliczek od Lewapa w zipe mi nie działa (archiwum zipa uszkodzone), a ta nakładka nie wiem gdzie jest. Możecie pomóc? Podac bezpośredni link, albo przesłać mi ten plik fix blast na maila? Dzieki :help: mój mail |
No to bedzie rozruba, www.windowsupdate.com juz nie dziala :D ^_^
pozdro ;) |
moze cos z tego DoSa wyjdzie...
|
Nie chce nikogo martwic... ale:
http://nt.interia.pl/news?inf=417615 "Wirus komputerowy LoveSan, grasujący od poniedziałku po internecie, zainfekował do czwartku od 120 tysięcy do 200 tysięcy komputerów na całym świecie. Eksperci ostrzegają, że pojawiły się już pierwsze mutacje tego wirusa - groźniejsze od oryginału. LoveSan atakuje komputery z systemem operacyjnym Windows NT, Windows 2000 i Windows XP, wykorzystując "dziurę", o której zresztą wiadomo od dość dawna i dla której firma Microsoft (producent Windowsów) przygotowała odpowiednią "łatkę". Jak zwykle jednak wielu prywatnych internautów i wiele firm zlekceważyło ostrzeżenia i nie zadbało na czas o zabezpieczenie się przed kolejnym atakiem. Pojawienie się mutacji LoveSana może oznaczać - jak ostrzega moskiewska firma Kaspersky Labs, zajmująca się zabezpieczaniem systemów komputerowych - że wszystkie zainfekowane dotąd komputery, z niemałym trudem "wyleczone" następnie z wirusa, mogą w najbliższym czasie ponownie paść ofiarą ataku. Eugene Kaspersky, szef wydziału walki z wirusami komputerowymi w moskiewskiej firmie, mówi, że możliwa jest powtórka wydarzeń ze stycznia 2003 roku, kiedy wirus Slammer znacznie spowolnił, a na niektórych obszarach wręcz sparaliżował ruch w internecie. Eksperci nie mieli wątpliwości, że prędzej czy później pojawią się mutacje LoveSana. Osławiony wirus "I Love You" doczekał się aż 90 wariantów. Nie jest jeszcze za późno, żeby ściągnąć z serwera firmy Microsoft wspomnianą "łatkę", która najprawdopodobniej zapewni ochronę także przed mutacjami LoveSana. Wśród ofiar wirusa LoveSan jest m.in. urząd komunikacji w amerykańskim stanie Maryland, jeden z największych banków Finlandii i wielkie azjatyckie linie lotnicze. Już dziś, 16 sierpnia, z zainfekowanych przez LoveSana komputerów ma zostać wyprowadzony atak typu DoS, wymierzony przeciwko jednemu z serwerów firmy Microsoft. (DoS - Denial of Service - polega na przeciążeniu atakowanego serwera tak wieloma pytaniami, że system załamuje się). Internauci odczują najprawdopodobniej wyraźne spowolnienie ruchu w Sieci, chyba że ekspertom Microsoftu uda się udaremnić atak." |
ja to mialem. Pisalem w moim poscie ze gg 60 juz jest. To nie wina gg tylko mialem tego wira. Nakladka od Billa pomogla:)
|
Ilość załączników: 1
dla leniwych załącznik z removal tool
|
http://securityresponse.symantec.com...ster.worm.html
tu jest narzędzie do usuwania tego gówna: http://securityresponse.symantec.com...oval.tool.html a jeszcze tu jest Blaster Worm: Critical Security Patch for Windows XP (1,2 MB) http://microsoft.com/downloads/detai...displaylang=pl |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:28. |