![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Registered
Data rejestracji: 27.09.2003
![]() |
Router help
Witam
Zakupiłem router Edimax ten najtanszy za 130zł gdzies. I chce dac dostep do neta siostrze i mnie. Tylko teraz pojawia mi sie problem, ze kompy sie widza w otoczeniu(ip:192.168.1.100 i 192...1.101) ale nie ma zaden z nich neta. Jak wchodze w przegladarke w ustawienia routera to widze, ze ma on pobrane ip z modemu dostawcy, adres mac i te wszystkie pierdoły, ale na kompach nie ma neta, ale jest GG , tak wiec moze jest cos zablokowane albo jakaś opcja nie właczona Nie wiem co mam zrobic. Prosze o pomoc i z gory dziekuje. Raul |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Ustaw w Opcjach internetowych ze masz polaczenie LAN i zeby automatycznie wykrywal ustawienia.
|
|
|
#3 |
|
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
to ten
![]() http://www.action.poznan.pl/?module=...odukt&id=13021 zamiast www.wp.pl wpisz 212.77.100.101 i powiedz czy otworzyła się wp
|
|
|
#4 |
|
Registered
![]() |
noo ten
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
.................
![]() |
no sprubój tak jak napisałem
|
|
|
#6 |
|
Registered
![]() |
No otwiera sie
ale nie wczytuje wszystkich obrazkow i dodam jeszcze, ze np. tlen tez mi sie nie chce zalogowac a np. skype czy gg bez problemu
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
.................
![]() |
to znaczy że nie działa translacja adresów czyli klient DNS
a to że nie wczytuje wszystkich obrazków to pewno MTU ( jeżeli masz neo lub dsl ) edit: ewentualnie jesli obrazki są linkowane po domenach to powód jest ten sam a nawigacja po jush otwartej stronie działa ?
Ostatnio zmieniany przez zick : 30.07.2005 o godz. 11:30 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered
![]() |
nie nie działa
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
.................
![]() |
Cytat:
przeczytam i powiem ci co zrobić ![]() chyba że ktoś będzie szybszy
|
|
|
|
#10 |
|
Registered
![]() |
Ok dzieki wielkie kolego... czekam na dalsze wskazówki
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
.................
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opublikujcie wyniki i drogę dojścia, a nuż komuś się kiedyś przydadzą?
|
|
|
|
#13 | |
|
.................
![]() |
Cytat:
![]() tyle, że ja niecierpię wszelkiej maści wizard'ów i quick setup'ów konfiguracja z palucha to jest to ale niestety co dla jednych jest oczywiste dla drugich niekoniecznie i bez możliwości wglądu w proces konfiguracji jest to sporym utrudnieniem przeciągającym w czasie proces konfigu ![]() Raul___ jednakże zaklasnął w dłonie bo NET zaczął mu śmigać, a to najważniejsze co do publikacji wyników to jedno jest pewne operator sieci kablowej u Raul___'a nie posiada zabezpieczenia w postaci MACmodem + MACkarta ( zresztą żadne to zabezpieczenie w dzisiejszych czasach ) odnośnie samego routera kolegi Raul___'a to ma nawet spore możliwości konfiguracyjne jak na sprzęt za takie pieniądze jednak ja preferuję bardziej zaawansowane możliwości które dają platformy sprzętowe takie jak np. Soekris czy Routerboard http://www.routerboard.com/products.html http://www.soekris.com/ ![]() ![]() ![]() ![]() które w połączeniu z odpowiednim software'm dają takie mozliwości i funkcjonalność jakie oferują bardzo drogie urządzenia po kilkanaście tysięcy złotych np. routery cisco z mocno zaawansowanymi funkcjami edit: oczywiście nie dotyczy to zastosowań domowych , ale biurowych , osiedlowych a nawet miejskich
Ostatnio zmieniany przez zick : 31.07.2005 o godz. 10:11 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered
![]() |
Współpraca i cenne wskazówki ze strony Zicka zaowocowały. Wpisanie adresu mac modemu oraz dnsow dało efekt w postaci pełnej funkcjonalności internetu.
***Wpisanie mac karty sieciowej czyniło efekt odwrotny. Potwierdzam słowa kolegi, że za tak niską cenę routera spełnia on podstawowe wymagania w prostej, amatorskiej sieci domowej. Wielkie Dzieki i Pozdrawiam 8 ) Raul |
|
|
|
![]() |
|
|