![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
to jak Tutaj takie glowy co do przekierowywania portow... to ja mam pytanie...
ja mam tez roouter d-link'a i spoko dziala zrobilem wszystko sam na 4 komputery... moje pytanie tylko brzmi... (raczej w sumie co do emule... chyba...) po co ten port UDP ? ja mam od poczatku przekierowany tzn wolny port na osiolka tylko ten TCP po co ten UDP... ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | ||
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | ||
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() tani jak wino i dobry - router z modemem mozesz sobie kupic planeta ADE-4000 lub Jaht AR41/2X z samych router bez modemu jakiegos compex'a NetPassage Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
nie koniecznie ze musisz kazdemu pc'towi dac inne porty mozesz np jak wczesniej wspominalem np tylko te ktore sa Ci niezbedne reszte "zamykam" w routerze z 65535 portow mam otwartych 40-i reszta "zabita deskami" domyslnie po WAN'ie ale i po LANIE tez zeby cos "nie "wychodzilo" bez mojej kontroli a jesli potrzebuje "Virtual Server to pisze sobie "porty" te ktore chce pewnie jest inna zasada w systemach pelniacych to zadanie dlatego troszke jest to odmienne a na pewno nie jest to zle co do "publicznych pc-tow" jak wspominales to jesli otworzysz np port 20 - 21 (FTP) to wtedy Twoj pc-t ktoremu chcesz przydzielic ta funkcje wpisujesz jego LAN-owe IP a zeby miec pewnosc ze pc-t 2 nie przejmie dlatego routery maja tzw funkcje DHCP serwer po adresach MAC karty (adres sprzetowy karty) jesli uzywasz windowsa z serii NT to wpisujesz ipconfig i tam sa Twoje adresy MAC i IP a co do rejestracji pod tym adresem co podalem to ta uslyga Dyn DNS po prostu "rezerwujesz nazwe XXXX" sprzwdzajac przed tym jaki ostatni IP (aktualnie dzialajacy) i od tego momentu zaczyna "Ciebie poszukiwac czasem moze namierzanie trwac nawet 30 min ale znajdzie Ciebie bo jak sobie "ustalisz nazwe na routerze taka bedzie Ciebie "szukal". Moj znajomy juz uzywa tego sam niewiedzial ze to istnieje
![]() co do ilosci otwartych portow im mniej jest otwartych tym bezpieczniej dla Ciebie wiekszosc nawet 'glupich wirusow i tak mogla mi najwyzesz "czekac" na polaczenie ktore w "zycu by nie uzyskaly" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
no wiec...dziala wszystko elegancko. Kupilem Asmaxa, bo byl tani i naprawde cena/jakosc i latwosc konfigu jest ok!
Ale mam problemy: wlaczylem DMZ(ustawilem ip na mojego kompa)...przekierowalem port 21 i 20 jako TCP i tak samo jako UDP (na mojego kompa) i nie nie moge ftp`a postawic...jak wpisuje IP polaczenia - to co router sie polaczyl - to albo konfig routera sie laczy, albo blad lub logowanie ktore nie przebiega pomyslnie. nie moge tez polaczyc sie z zadnym serwerem Mohaa przez Eye co nie bylo problemem jezeli mialem modem Sagem`a. To samo z VNC - tez nie chce sie laczyc zdalnie, mimo ze port 5900 (defaultowy w progsie - przekierowalem na mojego kompa) eMule nibyna poczatku 3kb/s ale potem 40kb/s szedl - potem 30kb/s ale teraz bardzo spadlo...nie wiem, moze znowu sie musi rozbujac moze cos zle robie! ps.narazie testuje to u siebie bo chce wiedziec co u wujasa zrobic z tym ftp`em
![]() |
#21 |
![]() |
odkrylem jeszcze jedno...ze sie zawiesza eMule...a porty mam przekierowane tak:
i w procesach zajmuje 99% procesora... a w emulu wpisalem jako udp - 4662 a jako udp 90. Co zle przekierowalem? ps.ip routera 10.0.0.2 ip moje 10.0.0.4 ps.przekieroanie portow wydaje mi sie ze jest dobrze bo od razu jak klikne na Razorback to momentalnie sie laczy i jest HighID tylko to zawieszanie
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 10.09.2004 o godz. 06:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Stały bywalec ;)
![]() |
po 1-e strefa DMZ to strefa ktora Ciebie wogole nie chroni wylacz ja bo poco wtedy kupowals router ?? DMZ Ciebie nie chroni (jestes wystawiony na wszystkie ataki jakie mozliwe)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
mam wersje AR-a ja tam nie widze opcji Virtual Server. Moze jasniej troche
![]()
![]() |
#24 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
DMZ i Fireweil
![]() ![]() Dalej UDP ustal 4-cyfrowy Zresetuj router Wieszanie eMule to raczej nie ma nic do przekierowanych portów Wyłącz systemowego Fireweila w Windows XP A co do FTP ![]() Pozdro ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() |
nie mam wlaczonego Firewall`a.
Przkierowalem port 4242 dla tcp, 90 dla udp Ale ja rozumiem ze nie bedzie to bezpieczne. Tylko chodzi mi o to zeby mnie wyciagnac na zewnatrz a reszta zeby byla za NAT`em juz. Zebym mogl uslugi odpalac tak jakbym mial sam tego neta - bez zadnych przekierowan
![]() |
#26 |
![]() |
wiecie jak wylaczyc dostep do router`a przez WWW? Zeby tylko w lokalnej dzialal?
@piterniel : dlaczego udp 4cyfrowy?
![]() |
#27 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
W ade-4000 jest to w sekcji LAN i wam się zaznaczy Wan i LAN wtedy zaznaczasz tylko LAN i masz dostęp przez LAN
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stały bywalec ;)
![]() |
w moim routerze br serii virtual server jest w opcjach zaawansowanych wraz ze strefa DMZ podejrzewam ze u Ciebie musza byc razem ze strefa DMZ bo tak jest w moim przypadku jesli nie zezwoliles na administration external to nikt Ci nie wlezie z zewnatrz do Ciebie po porcie 80-m (www) a ftp to port 20-21 to ten router z gniazdem uSB pod neo+ ?? czy ar-701 kazdy model ma swoje inne "mozliwosci" jak kazdy asmax
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() |
no wiec...uruchomilem DMZ , przekierowalem porty FTP,przekierowalem porty eMule, na poczatku byly problemy z VNC - teraz tez jest ok, inne tez dzialaja Torrent i wogole...ale po ciezkich bojach teraz jest idealnie.
ps.nawet jak u mnie na kompie zainstaluje klienta no-ip to mi domene przekierowywuje ![]() Takze wielkie piwo dla kazdego kto uczestniczyl w tym watku. Pomogliscie bardzo!
![]() |
|
|