![]() |
Cytat:
Gdybyśmy "gdybyśmy" byli z pochodzenia franzucami, a nie imigrantami w nie swoim kraju. Co by było gdyby każdy inny obywatel innego kraju do którego przyjechał miał takie same prawa jak jego mieszkaniec i to taki który zlądował tu nielegalnie. Wole sobie nie wyobrażać tej "wędrówki ludów". Proponuje także następnym chętnym obcokrajowcom z Afryki zapoznanie się z obowiązującymi tam prawami zanim mają zacząć się buntować w taki idiotyczny sposób. |
Można wszystko powiedzieć na ten temat.
Ja powiem jedno. "Oswoić znaczy stworzyć więzy". "Mały książe". |
Cytat:
Tak rzeczywiście w świecie zwierząt i ludzi tak można powiedzieć to samo się dzieje we Francji-zwierzęta uciekły z ZOO na ulice. Więc... nie wiązałbym tego cytatu tak "dokładnie" z tym co się dzieje we Fr. pozdro |
w temacie zwierzat na rodzimym podworku:
Ostatnio nastąpiła całkowita zmiana hierarchii w świecie zwierząt: - Lew siedzi - Kaczor rządzi -... a Lisa słuchają miliony |
Cytat:
|
Cytat:
może troche za ostra. Po prostu taka moja interpretacja. co nie zmienia faktu do kogo, od kogo odnosił się ten cytat z księcia. amen |
Cytat:
Przeżyłem rok 1970 i 1980 w roli jak mówisz zwięrzęcia z ZOO. Te zwierzęta zrobiły historię. Amen. |
Gdy czytam wypowiedzi o ZOO i siłowym rozwiązaniu kwestii zamieszek to myślę sobie że właśnie dlatego ludzie wyszli na ulicę - mieli dosyć bycia traktowanymi jak bydło. Mieli dosyć tego że każdy ich sprzeciw był "rozpatrywany" przez policję. Nie uważam że wandalizm i podpalenia to właściwa droga do celu lecz myślę że gdyby odnoszono się do mnie tak, jak część forumowiczów odnosi się powyżej do emigrantów we Francji to byłbym dostatecznie wnerwiony aby zrezygnować z poszanowania dla w/w dóbr i własności prywatnej.
|
Gdybyś tam teraz był, drżałbyś o swoje auto, rower, babcię wracającą z Kościoła, mamę wracającą z pracy.
Zamieszki wyglądają podejrzanie, bo w grę wchodzi kwestia islamska. Islamiści nie szanuja kraju w ktorym mieszkają. Chcą aby stał się islamski. Jabba |
z premedytacją prawie nie czytałem tego tematu
nie przeczytałem i teraz. ale myślę, że znam słuszną odpowiedź (Francuzi chyba nie) 24 godziny na zabranie się z ulic - potem wchodzi wojsko i nie ma zmiłuj. ale żabki pod rządami Jacques Chirac'a nic nie zrobią. mało tego imigranci wykopią ich do Afryki :haha: |
Cytat:
Może tak, niemniej w Niemczech z tymi imigrantami jest trochę inaczej niż we Francji; osiedla biedy są mniejsze i bardziej rozczłonkowane, pozatem toczą małe wojenki między sobą, a w tych wojenkach Niemcy są za rozjemców. Pozatem rzecz podstawowa: bezrobocie wśród imigrantów w Niemczech jest znacznie niższe niż wśród imigrantów we Francji. To co się dzieje, przypomina historię upadku Cesarstwa Rzymskiego. Cesarstwo wyludnione wojnami i epidemiami zachęcać zaczęło barbarzyńców do osiedlania się w jego granicach i to osadnictwo na krótką metę miało pozytywny efekt ekonomiczny. Ci barbarzyńcy obsiali bowiem leżące odłogiem pola, podźwignęli nieco handel, zasilili przerzedzone legiony. Ale już ich dzieci zaczęły domagać się praw, niczym rak zaczęły szarpać Cesarstwo od środka. Stosując paralelę - można przewidzieć że w skali dwóch, trzech pokoleń cały ład Europejski zaniknie. Państwa Europy zachodniej będą pewnie istniały formalnie a faktycznie władza przejdzie w ręce mniejszych lub większych gangów. W końcu jednak w kolejnych krajach pojawią się nowi Odoakrzy, którzy złożą z urzędów lokalnych Romulusów Augustulusów. Raczej to jednak nie stanie się jeszcze za naszego życia, natomiast co się stać może to że któreś z tych gangów dorwą się do broni masowego rażenia. My to nazwiemy terroryzmem. Jeśli Polska przetrwa jako kraj i nie zginie od jakiejś takiej broni, to będąc w miarę jednolici etnicznie bliżej nam będzie to sytuacji Rosyjskiej niż do zachodnioeuropejskiego bandyckiego burdelu. Staniemy się wówczas częścią świata jak gdyby bizantyjskiego. Niby będzie to ciągłość kulturowa cywilizacji zachodniej ale jednak trochę co innego. Co więcej, ośrodek tego neobizantyjskiego świata będzie w Moskwie, a my będziemy wobec niego jego neo-armeńską prowincją, położoną na samym skraju, narażoną na ciagłe zakusy barbarzyńców. A we Francji... Kto będzie ulice sprzątał? Kto będzie prowadził pociągi metra? Kto będzie sprzedawał bilety na dworcu? Nawet co drugi policjant jest czarny lub co najmniej śniady. Powiesz pewnie że u nas tylu bezrobotnych. Prawda to, tylko że Polak nie będzie pracował za tak mało jak czarny, a ponadto jak by się nasi osiedlili w dostatecznej ilości to problem zostanie tylko odsunięty w czasie: dzieci imigrantów z Polski, gdy podrosną, zrobią podobne zamieszki jak teraz robią to czarni. |
jeśli chodzi o dzisiejsze podejście Francji to faktycznie klęska.
ale w przejęcie władzy przez biedne południe nie wierze - za dużo wielu ludzi ma do stracenia. prędzej francuzi odparują parę miast niż oddadzą władzę muzułmanom lub innym, nienawidząc Amerykanów, którzy ich wyzwolili, nadal :D |
zabojady wprowadzily stan wyjatkowy
tylko nasuwa sie jedno pytanie - dlaczego tak pozno ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07. |