![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#196 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale ja "podpisałem" umowę przed wejściem w życie NC+
![]() a w tym kraju prawo ponoć nie działa wstecz ... ale cóż, jak zwykle piach w oczy itp. ... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#197 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Wszyscy podpisaliśmy umowy przed startem nc+, tyle że jak się okazuje te umowy nas wiążą, a cyfrę (lub enkę) już nie.
Tyle, że 'podpisałeś' umowę z podmiotem, który teraz formalnie nie istnieje. I tak jak każdemu dotychczasowemu abonentowi enki czy cyfry przygotowali dla Ciebie ofertę migracyjną. Choćbyś nawet godzinę przed startem nc+ to podpisał, to i tak migracja Cię obejmie. Ja podpisałem z nimi umowę w grudniu na 18 miesięcy i też każą migrować. Bo jak to pani na infolinii powiedziała: "niemożliwe, żeby mógł pan pozostać przy tych warunkach". Ja to trochę odebrałem jak "nie może pan pozostać na tak dobrych warunkach!". Ja podpisałem zobowiązanie, z którego muszę się wywiązywać, a oni podpisali zobowiązanie, z którego nie muszą się wywiązywać. Ot, taka sprawiedliwość i równość podmiotów. Jak ja bym do nich napisał taki list: "Szanowni Państwo, W związku z tym, że w mojej rodzinie pojawił się pies następuje zmiana regulaminu oglądania telewizji. Wobec tego mam przyjemność zaprezentować Państwu nową ofertę: w ramach tych programów, które teraz mam będę Państwu płacił 30zł mniej. Proszę zwrócić uwagę, że jest to oferta specjalnie dla Was, tak atrakcyjnej oferty nie znajdą Państwo nigdzie indziej. W przypadku braku akceptacji zmian przysługuje Państwu prawo do rozwiązania umowy zgodnie z bla bla bla. Brak odpowiedzi w ciągu dwóch tygodni oznacza akceptację powyższych warunków. Pozdrawiam serdecznie Pocałujcie mnie w d*pę." W odpowiedzi dostałbym najwyżej kartkę z numerem konta, na który mam przelać karę umowną. Edit: Widzę, że w Cyfrplusonline gnoje zostawili tylko Canal+ Sport z kanałów sportowych.
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 05.04.2013 o godz. 09:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Moje wypowiedzenie zostało wczoraj dostarczone na Conrada.
Teraz czekam na ruch z ich strony, choć przyznam, że nie oczekuję jakiejś super oferty i coraz bardziej skłaniam się do przejścia do CP (umowa na 15 miesięcy z czego 3 gratis). Cena za pakiet porównywalna, a jak się odliczy te gratisowe to nawet trochę taniej. Co do oferty to paru kanałów zabraknie (sportowe raczej nie oglądam), ale jest kilka kanałów, których nie miałem, a na dwóch z nich mi zależy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale za to bedziesz mial mecze prawdziwej polskiej kadry czyli siatkarzy
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
jak nie przedłużą na warunkach z 20.03 - czyli rozmowy telefonicznej, to w maju spadamy z C+ czyli teraz NC+ i patrząc na ofertę Polsatu to jest spoko
![]() ale pytanie - ile przed terminem mam wypowiedzieć umowę ?? - miesiąc czy dzień przed ?? - bo znając życie na infolinii będą wymijające odpowiedzi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odp: Ruszyła nowa platforma nc+
Albo do 19-04 albo trzy miesięczny okres wypowiedzenia
![]() |
#202 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
dzięki za info,
dzwonie dowiadywać się w którym miejscu "aneks" utknął ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Człekokształtny
Termin 19.04 dotyczy abonentów enki.
Z abonentami Cyfry tak naprawdę nie wiadomo jeszcze nic. nc+ wstrzymali na chwilę decyzje odnośnie Cyfry, żeby zobaczyć co UOKiK powie na to co zrobili z enką. icemac, najlepiej to idź do jakiegoś punktu Cyfry i się dowiesz więcej niż z infolinii czy innego party line. I czasu mniej stracisz.
![]() |
#204 | ||
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
![]() Niestety, sami podpisując umowy godzimy się na to, że jest tam nierówny stosunek. Podpisujemy, że w ramach oferty promocyjnej będziemy płacić określoną kwotę (to nic, że jest to typowa kwota za tego typu usługi obowiązująca na ryku), że usługodawca własną krwawicę z własnych żył dołoży, bo to co płacimy to śmiesznie niska kwota jest, a jeśli zrezygnujemy narazimy go na miliardowe straty i bankructwo. W umowie zawsze jest klauzula, że dla odmiany operator może w każdej chwili odstąpić od umowy albo zaproponować zmianę warunków - oczywiście w tym drugim przypadku my mamy prawo nie zgodzić się na nowe warunki. Cytat:
Dlatego gdzie tylko mogę, podpisuję umowy na czas nieokreślony. Nawet te kilka złotych upustu nie są mi bowiem w stanie zrekompensować możliwości odejścia od umowy w każdym czasie - np. w razie przeprowadzki (internet stacjonarny), czy kłopotów finansowych albo po prostu zachcianki na którą będę potrzebował więcej pieniędzy i zechcę ograniczyć stałe wydatki... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Człekokształtny
Cytat:
![]() |
![]() |
#206 |
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No dziś dostałem potwierdzenie odbioru rozwiązania umowy. Na e-maila przyszło ,że kończy się 30.04.2013 a tuner muszę oddać do 14.05.2013. Telefonów nie miałem z propozycjami . Chyba, że teraz się zaczną .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podejrzewam, że żadnego telefonu na razie nie usłyszysz.
Jeśli strategia była taka, że głupi Polak wszystko kupi, to nie nastawiali się na kadrę obdzwaniających odchodzących klientów. Zatem, nie ma komu dzwonić. ![]() Podejrzewam, że teraz szukają kadry lub firmy zewnętrznej, która obsłuży uciekających klientów, ale najpierw muszą coś dla nich przygotować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Wynajęcie call center to kwestia dwóch dni, włączając w to szkolenie marketerów. Tylko że, jak piszesz, trzeba jeszcze mieć strategię jakąś
![]() Swoją drogą francuscy managerowie futbolu mogliby mieć rację, a polscy fani i tak gdyby nie byli w stanie zapłacić, to żadne zaślepienie nie pomoże... Jednak nie bez powodu przed jakąkolwiek zmianą oferty powinny zostać przeprowadzone badania sondujące rynek, w tym przypadku chyba rzeczywiście została zastosowana metoda "wydaje nam się że". Cóż, podręczniki ekonomii potrzebują aktualnych przykładów, ten nadaje się jak ulał do działu o błędach... |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sumie dobrze prawicie , ale w moim przypadku to już przeszłość i mówi się trudno .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Człekokształtny
Kolega dzwonił do nc+ dowiedzieć się czy jego wypowiedzenie zostało już zarejestrowane.
Pani powiedziała: "tak, pana wypowiedzenie zostało wprowadzone do systemu" i ... cisza. Normalnie zwykle w tym momencie padało: "ale mamy dla pana przygotowaną super ofertę!", a tu nic. Po chwili ciszy pani powiedziała: "to wszystko" i się rozłączyła. ![]() W ten sposób, to ludzi nie przekonają do pozostania. Edit: Jak już jesteśmy przy Call Center, to taki filmik.
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 09.04.2013 o godz. 13:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Platforma U3- na pomoc!!! | yahol | Off topic | 2 | 19.10.2006 22:14 |
NERO 7 nowa wersja juz jest - 7.0.8.2 | nero7 | Nero | 57 | 28.04.2006 08:56 |
nowa sesja na starym cd | atibor | Napędy optyczne CD | 2 | 18.06.2004 15:43 |
Nowa nagrywarka do starego kompa | szuwar666 | Napędy optyczne CD | 12 | 28.11.2003 12:49 |
Nowa KaZaA | dragal | Off topic | 7 | 11.06.2002 01:46 |