Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.09.2005, 09:34   #1
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Sabotaż Telepsów czy crash routera??

Witam

Wczoraj pierwszy raz od prawie 2 lat przestała mi działać neostrada. Mam ją podzielona routerem Planet 4000 na dwa kompy. Dzwonie na 0800102102 i traktują mnie jak bym dopiero podpiął net w domu: czy ma Pan kabelki podłączone, czy się Pan zarejestrował, więc darowałem sobie i próbowałem na własną rękę. Najlepsze było, że dioda ADSL cały czas się świeciła natomiast dioda Ready mrugałą jak zwykle. Z instrukcji routera wynikało, że wszystko jest ok, ale chciałem pogrzebać w ustawieniach routera. Wpisuje standardowe 10.0.0.2 w przeglądarce i wyskakuje mi, że nie potrafi wyświetlić strony. Szczerze, bardzo się zacząłem już wkur... bo już nie miałem pomysłu jak dostać się do ustawień routera. Restartowałem kompa, router i ciagle to samo. Po 2 h przez przypadek wreszcie udało mi się wejść w ustawienia i zdziwiło mnie że nie mam w zakłądce PPP, account configuration wpisanego usera i password. Chciałem coś zmieniać, kiedy usłyszałem w głośnikach odgłos, że załapał połączenie z netem. Do tej pory nie wiem o co chodziło. W końcu nic nie zmieniłem i zaczęło działać.

Wyjaśnijcie, dlaczego nie mogłem wejść w ustawienia Planeta i czy macie na stałe wpisane tam hasło i usera??
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: