Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.12.2003, 14:40   #1
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry Dobra pamiec CDROM'u i nagrywarki

Od ostatniego formatu systemu (XP) pojawil sie u mnie nastepujacy problem... Podaje przyklad: Wkladam CD do cdromu... zrobie co mam zrobic... za chwile wkladam inny CD i co widze?? Widze caly czas zawartosc poprzedniej plyty :[ i tak mam zawsze i wszedzie... czy to wloze plytke do nagrywarki czy do cdromu... zaczyna to byc conajmniej wpieniajace bo jedyne co da sie z tym zrobic to -> restart Masz moze jakas propozycje?? Dodam jeszcze ze w systemie mam wylaczona opcje autostartu. A restartowanie systemu przed kazda zmiana plyty mi sie nie usmiecha
Z gory dzieki za pomoc... pozdrawiam

artoor

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.12.2003, 14:49   #2
Patrixs
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 20.12.2002
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miałem kiedyś podobny problem w Win 2000, ale wtedy robiłem tak. Otwierałem tacke CD, otwierałem Mój komputer, naciskalem F5 kilka razy, az zniknie stara nazwa płyty i zamykałem tacke z inną płytą.

Pozdro

Ostatnio zmieniany przez Patrixs : 17.12.2003 o godz. 14:52
Patrixs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 15:03   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak wlaczysz autostart spowrotem powinno byc dobrze
niestety zdaza sie, tez tak kiedys mialem
najwygodniej sciagnac sobie Power Tools z mikroshita i tam ustawic autostart - wtedy przewaznie dziala
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 15:08   #4
artoor
Forumator

Cytat:
Napisany przez Patrixs
Miałem kiedyś podobny problem w Win 2000, ale wtedy robiłem tak. Otwierałem tacke CD, otwierałem Mój komputer, naciskalem F5 kilka razy, az zniknie stara nazwa płyty i zamykałem tacke z inną płytą.

Pozdro
A no tez wlasnie... pomysl calkiem dobry ale problem w tym ze u mnie nie wyswietla sie nigdy nazwa plyty... jest to chyba zwiazane wlasnie z tym brakiem aktywnego autostartu... a ponowne jego zaaktywowanie nie dziala
Moze jeszcze jakies sugestie?

/ Konfucjusz /
Stary 17.12.2003, 17:06   #5
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
u mnie tylko nazwa plyty czasem zostaje - zawartosc jest zawsze aktualna (no chyba ze cos sie powiesi)
sposob z otwarciem tacki i odswierz w moj komputer tez dziala
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 17:25   #6
artoor
Forumator

No to jeszcze zeby bylo ciekawiej dodam... ze nie wiem jakim cudem ale okazuje sie ze mam aktywny autostart na CDROM'ie i nagrywarce a to ciekawe... sprawdzilem za pomoca tego powertoy's. Jak to wyjasnic?? Najlepsze jest to - jest wlaczony a nie startuje mi plyt... Ludzie help meeeeee!

/ Konfucjusz /
Stary 17.12.2003, 17:50   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
grzebales w rejestrze rzeby wylaczyc autostart pewnie... jak masz gdzies zapisane co tam pozmieniales to odwroc te transformacje i deaktywuj autostar powertoysami - w ten sposob bedzie wsio poprawnie dzialac
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2003, 18:23   #8
artoor
Forumator

Cytat:
Napisany przez nimal
grzebales w rejestrze rzeby wylaczyc autostart pewnie... jak masz gdzies zapisane co tam pozmieniales to odwroc te transformacje i deaktywuj autostar powertoysami - w ten sposob bedzie wsio poprawnie dzialac
Kurde... przypomnialem sobie czym to wylaczylem... chyba antyspyxp - i to chyba zrobilo to na amen... nie wiem gdzie w rejestrze mozna by to zmienic... jesli ktos ma jakies ciekawe propozycje to bede wdzieczny

Dadane!!
Sprawdzilem... nie usunalem tego tym XPAntiSpy'em... falszywy alarm, ale nadal nie wiem w czym tkwi ten problem

/ Konfucjusz /

Ostatnio zmieniany przez artoor : 17.12.2003 o godz. 18:37
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: