Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Salwador (https://forum.cdrinfo.pl/f5/salwador-20402/)

Kasprzak 26.04.2003 09:47

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
co pali Sid?8)
popieram uzytkownikow : -Sid-The-Rat=> i pali

ps.przepraszam mapsajm ze troche nie wyraznie.

-Sid-The-Rat=> 26.04.2003 09:50

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
co pali Sid?8)
Sid nic nie pali :) chyba ze ognisko albo grila :D (po odpowiednim spozyciu czesto jedno = drugie :))

mapsajm 26.04.2003 09:50

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
popieram uzytkownikow : -Sid-The-Rat=> i pali

ps.przepraszam mapsajm ze troche nie wyraznie.

nie ma to, jak poczucie humoru... już ci wybaczyłem:)

mapsajm 26.04.2003 09:52

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
Sid nic nie pali :) chyba ze ognisko albo grila :D (po odpowiednim spozyciu czesto jedno = drugie :))
he, he... i pewnie jeszcze należysz do osp?;):)

jacoob 26.04.2003 10:05

Pierwsza zasadą na forum jaką powinni przyjać niektórzy jest fakt że jeżeli zadają jakieś pytanie powinni spodziewać sie różnych odpowiedzi .Jeżeli chodzi o temat unii to poglądów będzie tyle ile osób, jest to temat tak samo kontrowersyjny jak sprawy wiary , aborcji czy eutanazji. Tworzymy tu taki mały przekrój społeczeństwa gdzie każdy ma swoje racje . Stawiając pytania typu ; co sądzicie ?, co myślicie? , jak będziecie głosować - autor powinien grzecznie przedstawić swój punkt widzenia i liczyć się z tym a nawet być święcie o tym przekonany że conajmniej połowa z nas będzie uważała inaczej . Dyskusja na forum nie powinna być miejscem wyżywania się na kimś tylko określeniem własnej pozycji w danej sprawie. Sądy na temat innych powinno się schować sobie do kieszeni jeżeli nie potrafi się zaakceptować odmienności czyichś poglądów.

P.S. Dodam jeszcze że niecierpie ludzi którzy obrażaja osoby które lubię , podziwiam lub szanują ( ale to tak zupełnie na marginesie)

DreamCrusher 26.04.2003 10:10

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
Pierwsza zasadą na forum jaką powinni przyjać niektórzy jest fakt że jeżeli zadają jakieś pytanie powinni spodziewać sie różnych odpowiedzi .Jeżeli chodzi o temat unii to poglądów będzie tyle ile osób, jest to temat tak samo kontrowersyjny jak sprawy wiary , aborcji czy eutanazji. Tworzymy tu taki mały przekrój społeczeństwa gdzie każdy ma swoje racje . Stawiając pytania typu ; co sądzicie ?, co myślicie? , jak będziecie głosować - autor powinien grzecznie przedstawić swój punkt widzenia i liczyć się z tym a nawet być święcie o tym przekonany że conajmniej połowa z nas będzie uważała inaczej . Dyskusja na forum nie powinna być miejscem wyżywania się na kimś tylko określeniem własnej pozycji w danej sprawie. Sądy na temat innych powinno się schować sobie do kieszeni jeżeli nie potrafi się zaakceptować odmienności czyichś poglądów. P.S. Dodam jeszcze że niecierpie ludzi którzy obrażaja osoby które lubię , podziwiam lub szanują ( ale to tak zupełnie na marginesie)
W pełni się z Tobą zgadzam, jacoob

Kasprzak 26.04.2003 10:57

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
...Sądy na temat innych powinno się schować sobie do kieszeni jeżeli nie potrafi się zaakceptować odmienności czyichś poglądów....

Rozumiem cie ale pogladow innych nie mozna przdstawiac w postaci ogromnego chamstwa.

jacoob 26.04.2003 11:07

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
Rozumiem cie ale pogladow innych nie mozna przdstawiac w postaci ogromnego chamstwa.
Zgadza się

paput2000 26.04.2003 11:16

Nie lubię braku szacunku w stosunku do osoby z którą rozmawiam, a z postów Salvadora, z formy w jakiej zostały skonstruowane, brak szacunku zieję na odległość. Oczywiście w jakimś stopniu można stracić szacunek, ale chyba tylko w momencie kiedy jest się zaatakowanym przez danego osobnika.
Na forum też są ludzie którzy potrafią pisać inteligętne elaboraty poparte wiedzą, ale robią to w sposób niebudzący negatywnych odczuć.
Szkoda iż posty Salvadora, nasiąknięte przeogromną zawartością merytoryczną są pisane w bufonaidalnej postaci.

jasut 26.04.2003 16:07

Podstawą skutecznej konwersacji jest szacunek dla rozmówcy. Cecha ta pozwala na szukanie kompromisu w sytuacjach, gdy zdania prezentowane przez strony różnią się w znaczny sposób. Pewną prawidłowością, prezentowaną przez zdecydowaną większość bywalców forum, jest bardzo budujący fakt, że każdy nowy user, rejestrujący się na tym forum obdarzany jest dozą szacunku, należnego mu z racji jego człowieczeństwa. Są niestety tacy koledzy, którzy uznają, że na szacunek trzeba zasłużyć. Z takiej postawy wynikają odpowiedzi na posty nowych userów (i nie tylko), które w swej treści niosą przesłanie "...znaj swoje miejsce...". Moim zdaniem postawa taka jest z gruntu błędna. Nikt nie ma prawa oceniać drugiej osoby po tak powierzchownej znajomości, jaką jest postawa prezentowana przez usera na forum. To tylko mały wycinek całości składającej się na pojęcie "wartość człowieka".
Domagając się szacunku dla siebie i dla innych userów od razu bardzo dobitnie stwierdzam, że mimo, iż z poglądami Salwadora zwykle się nie zgadzam, szanuję go i uznaję jego prawo do jasnego artykułowania niejednikrotnie kontrowersyjnych poglądów. Jedyne o co mogę apelować:

SALWADOR, NIE ĆWICZ NA NAS SWOJEJ ASERTYWNOŚCI !!!!!

paput2000 26.04.2003 19:38

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Domagając się szacunku dla siebie i dla innych userów od razu bardzo dobitnie stwierdzam, że mimo, iż z poglądami Salwadora zwykle się nie zgadzam, szanuję go i uznaję jego prawo do jasnego artykułowania niejednikrotnie kontrowersyjnych poglądów. Jedyne o co mogę apelować:

Tutaj nie chodzi o prawo do artykułowania swoich kontrowersyjnych poglądów, tylko o to w jaki sposób się to robi.
Jezeli z tonu wypowiedzi osobnika widać że traktuje większość jak stado *****i to znaczy że ma problemy ze swoją osobowością i kompleksami. Mi osobiście taki sposób wypowiedzi bardziej dokucza niż bluzgi prosto w twarz.

mapsajm 26.04.2003 20:20

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
[...]Jezeli z tonu wypowiedzi osobnika widać że traktuje większość jak stado *****i to znaczy że ma problemy ze swoją osobowością i kompleksami. [...]
ależ, Paput, to przecież ja mam komplexy, nie on;) no, chyba że mówiłeś tutaj o mnie, to przepraszam:)

ale znowu muszę przyznać, że powiedziałeś, to co ja miałem na końcu języka, tylko nie wiedziałem, czy wypluć to nosem, ustami, czy też na sił wyciągać przez ręce...:cool:

mati1700 26.04.2003 21:12

Ja również nie lubię Salvadora. Inteligent pier***** .Qrde jakto można jechać po prawie kazdej osobie ?

jasut 27.04.2003 00:12

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Tutaj nie chodzi o prawo do artykułowania swoich kontrowersyjnych poglądów, tylko o to w jaki sposób się to robi.
Jezeli z tonu wypowiedzi osobnika widać że traktuje większość jak stado *****i to znaczy że ma problemy ze swoją osobowością i kompleksami. Mi osobiście taki sposób wypowiedzi bardziej dokucza niż bluzgi prosto w twarz.

Poput, masz w 100% rację!!! Zwróć jednak uwagę na fakt, że do kłótni potrzebne są minimum 2 osoby.
Zawsze przyjmuję argumenty osób podejmujących ze mną polemikę, zdecydowanie jednak nie wdaję się w dyskusje z osobami, których krytyka pod moim adresem podszyta jest złośliwością i arogancją. Nie pozwalam, aby tego typu zaczepki powodowały u mnie dyskomfort psychiczny, bo on właśnie leży u podstaw kłótni. Wszelkie osoby, które mnie obrażają po prostu olewam. Znam swoją wartość, wiem co sobą reprezentuję i nie zachwieje tego żadna osoba, która ma ochotę na mnie poćwiczyć swoją asertywność.
Potwierdzam swoje argumenty z poprzedniego postu, uznaję, że każdy na tym forum ma prawo do wyrażania swoich opinii, choćby były bardzo kontrowersyjne. Uznaję również fakt, że wszyscy mamy prawo do obrony własnego dobrego imienia i nikt nie pozwoli sobie na odpuszczenie postu, który nas oczernia. Zastanawiam się jednak, czy dobrą formą tej obrony jest pyskówka. Przecież wszyscy forumowicze mają możliwość wpływania na kształt i poziom tego forum. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby nie odpowiadać na topiki osób, które nie są wśród nas mile widziane. Myślę, że gdyby przy topiku założonym przez osobę nieakceptowaną nie pojawił się ani jeden post, byłoby to powodem do zastanowienia. A już na pewno zastanowić się wypada, gdy reakcji ze strony userów nie będzie przy temacie piątym czy kolejnych. Nikt nie jest ze stali, nie da się w nieskończoność znosić obojętności. Tą samą formę należy przyjąć, gdy osoba ta wypowiada się w topiku wywołanym przez innego usera. Wszystkie osoby, które spotkały się ze sposobem walki Gandhiego w Indiach zapewne w mig złapią mój tok rozumowania.
Ignorancja to potężna broń i niewielu potrafi z godnością się z nią zmierzyć.

Od razu nadmienię, że wiem jak ciężko jest nie reagować na post, który szmaci naszą godność i dobre imię, jak trudno jest zmierzyć się wtedy z drzemiącą w nas złością i rozgoryczeniem. Podjęcie jednak polemiki w takim przypadku to strata czasu. Chodzi o kompleksowe rozwiązanie.

To takie moje luźne rozmyślania (być może trochę nieskładne, bo jest godzina 0.15). Dzięki wszystkim za dotrwanie do końca ^_^
Pozdrawiam.

grzeniu 27.04.2003 00:52

Wiesz Jasut, masz racje - ja tylko dlatego dotad nie zajmowalem glosu w topicach z udzialem Salvadora bo uwazalem to za strate czasu. Z ludzmi tak myslacymi nie da sie dyskutowac, choc przyznam szczerze nieraz palce mnie zwierzbily. Jego wiedza w tak udostepnianej formie nie interesuje mnie. Dobrze byloby zeby przemyslal pewne swoje postawy, przynajmniej tu na tym forum bo jest postacia bardzo drazliwa i kontrowersyjna. No ale nie chce byc przyczynkiem do kolejnej klotni, bo ostatnio bylo dosc spokojnie i niech tak zostanie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:16.