Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Salwador (https://forum.cdrinfo.pl/f5/salwador-20402/)

paput2000 27.04.2003 12:58

Jasut - oczywiście masz rację, ale jak to napisał Grzeniu czasami palcę świerzbią i człowiek nie przechodzi obojętnię wobec takich postaw.
Ignorancja? - jasne, w końcu każda bakteria pozbawiona pożywki ginie.;p

jasut 27.04.2003 13:02

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Jasut - oczywiście masz rację, ale jak to napisał Grzeniu czasami palcę świerzbią i człowiek nie przechodzi obojętnię wobec takich postaw.
Ignorancja? - jasne, w końcu każda bakteria pozbawiona pożywki ginie.;p

Dokładnie, gwarantuję, że gdy wszyscy podejdą do sprawy w ten sposób to problem zniknie.

pali 27.04.2003 18:07

Ja byłem jednym z kłócących się, więc postanowiłem wpierw posłuchać innych. Dużo już zostało powiedziane, więc dorzucę...

To co napisał jasut bardzo mi się podoba i żałuję, że tak nie postąpiłem. Taka była moja pierwsza myśl, ale nie zdzierżyłem wtedy. No i wiele dobrego z tego nie wynikło.

Jasut - tak jak mówię, szacunek dla Twojej wypowiedzi, ale popełniłeś drobny błąd (który oczywiscie nie przeszkadza w zrozumieniu, to tylko błąd językowy). Twój post wygląda na podsumowanie dyskusji, więc to ważne i zwrócę na coś uwagę:

Ignorancja to potężna broń i niewielu potrafi z godnością się z nią zmierzyć.

W/g Kopalińskiego:
ignorancja brak wiedzy, nieświadomość, nieuctwo.
ignorować celowo, świadomie nie zauważać; nie brać pod uwagę, lekceważyć.
ignorant nieuk.

Wtedy, np. "Ignorowanie to potężna broń [...]".
-----------
Nie odbierz tego osobiście, wiem, że nie wypomina się przejęzyczeń, ale pisze to tylko ze wzgledu na niezorientowanych, co do wspomnianego Gandhiego.
Jeśli ktoś nie zetknął się z tą filozofią, polecam dobry tekst, krótki, solidny, wyjaśniający podstawowe kwestie i terminy:
Piotr Frączak, WIZJA SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO W TEORII WALKI BEZ UŻYCIA PRZEMOCY
Może nowa dyskusja? ;)

jasut 27.04.2003 19:40

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Ja byłem jednym z kłócących się, więc postanowiłem wpierw posłuchać innych. Dużo już zostało powiedziane, więc dorzucę...

To co napisał jasut bardzo mi się podoba i żałuję, że tak nie postąpiłem. Taka była moja pierwsza myśl, ale nie zdzierżyłem wtedy. No i wiele dobrego z tego nie wynikło.

Jasut - tak jak mówię, szacunek dla Twojej wypowiedzi, ale popełniłeś drobny błąd (który oczywiscie nie przeszkadza w zrozumieniu, to tylko błąd językowy). Twój post wygląda na podsumowanie dyskusji, więc to ważne i zwrócę na coś uwagę:

Ignorancja to potężna broń i niewielu potrafi z godnością się z nią zmierzyć.

W/g Kopalińskiego:
ignorancja brak wiedzy, nieświadomość, nieuctwo.
ignorować celowo, świadomie nie zauważać; nie brać pod uwagę, lekceważyć.
ignorant nieuk.

Wtedy, np. "Ignorowanie to potężna broń [...]".
-----------
Nie odbierz tego osobiście, wiem, że nie wypomina się przejęzyczeń, ale pisze to tylko ze wzgledu na niezorientowanych, co do wspomnianego Gandhiego.
Jeśli ktoś nie zetknął się z tą filozofią, polecam dobry tekst, krótki, solidny, wyjaśniający podstawowe kwestie i terminy:
Piotr Frączak, WIZJA SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO W TEORII WALKI BEZ UŻYCIA PRZEMOCY
Może nowa dyskusja? ;)

Dzięki za sprostowanie, oczywiście masz rację.
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:16.