![]() |
Jasut - oczywiście masz rację, ale jak to napisał Grzeniu czasami palcę świerzbią i człowiek nie przechodzi obojętnię wobec takich postaw.
Ignorancja? - jasne, w końcu każda bakteria pozbawiona pożywki ginie.;p |
Cytat:
|
Ja byłem jednym z kłócących się, więc postanowiłem wpierw posłuchać innych. Dużo już zostało powiedziane, więc dorzucę...
To co napisał jasut bardzo mi się podoba i żałuję, że tak nie postąpiłem. Taka była moja pierwsza myśl, ale nie zdzierżyłem wtedy. No i wiele dobrego z tego nie wynikło. Jasut - tak jak mówię, szacunek dla Twojej wypowiedzi, ale popełniłeś drobny błąd (który oczywiscie nie przeszkadza w zrozumieniu, to tylko błąd językowy). Twój post wygląda na podsumowanie dyskusji, więc to ważne i zwrócę na coś uwagę: Ignorancja to potężna broń i niewielu potrafi z godnością się z nią zmierzyć. W/g Kopalińskiego: ignorancja brak wiedzy, nieświadomość, nieuctwo. ignorować celowo, świadomie nie zauważać; nie brać pod uwagę, lekceważyć. ignorant nieuk. Wtedy, np. "Ignorowanie to potężna broń [...]". ----------- Nie odbierz tego osobiście, wiem, że nie wypomina się przejęzyczeń, ale pisze to tylko ze wzgledu na niezorientowanych, co do wspomnianego Gandhiego. Jeśli ktoś nie zetknął się z tą filozofią, polecam dobry tekst, krótki, solidny, wyjaśniający podstawowe kwestie i terminy: Piotr Frączak, WIZJA SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO W TEORII WALKI BEZ UŻYCIA PRZEMOCY Może nowa dyskusja? ;) |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:16. |