Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Salwador (https://forum.cdrinfo.pl/f5/salwador-20402/)

pali 26.04.2003 05:32

Re: co prawda to prawda

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
Salwador strasznie sie nerwuje :klotnia: i niektore rzeczy dzialaja na niego jak plachta na byka :zly: ale mysle ze sie zmieni.

moze to wina jakis innych klopotow (np. dom) i tu sie chlopak moze wyszumiec.
[...]

To ja jeszcze się pomądrze:
W wyżej opisywanym orzeczeniu ETPC zostawił "furtkę": można powiedzieć wszystko, nawet to, że polityk ma problemy w domu, jest impotentem i zboczeńcem, ale nie można dowodzić prawdziwości zarzutów, jeśli dotyczą one rodziny i w ogóle życia sciśle prywatnego. Dzieki temu tak obrazony polityk zawsze ma rację i powinien wygrać cywilny automatycznie.

PS Staram trzymać się tematu i przypominam wszelkim moim oponentom :), że to jest topic tylko o "jakości dyskusji".
Zainteresowanym tematem UE polecam to i taki felieton przeczytałem (to nie jest jakis szczególny wybór, dzisiaj akurat to czytałem)

pali 26.04.2003 05:06

Nie wytrzymałem, zajrzałem

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)

Ma to byc przyczynek do dyskusji nie o samej osobie Salvatoraa,ale o o rodzaju dyskusji jako takiej.

Słusznie.
Cytat:

Pali wali agitę komleksową i nic[...]

ETPCzłowieka w Strasburgu, wydał kiedyś (chyba w 1995) orzeczenie w sprawie nazwania w prasie kretynem jednego z głównych polityków austriackich. Orzeczenie uniewinniające gazetę. Uzasadnienie było szerokie, Trybunał powiedział, że przyjmujący publiczny mandat musi podnieść poprzeczkę obrazy osobistej, liczyć się z ostrzejszą krytyką, nawet prowokacją i oszczerstwem. Dochodzić swoich praw moze wyłącznie na drodze procesu cywilnego, nie karnego - takie zalecenie (zrobił tak później A. Kwaśniewski, załozył i wygrał cywilny, a mógł karny).

Ja o tym pamiętam i żalu nie mam do Ciebie, ale wiesz, takie określenia jak "agitka", to jednak blokują możliwość porozumienia, nie jestem maszyną, też denerwuję się jak i Ty.

A o co chodzi z "agitką"? Niby drobiazg taki, jedno słówko, ale stawia mnie ono w jednym rzędzie z "tradycją" PZPR i pokrewnych. Na to się nie godzę, wkurzyło mnie to i uważam, że jest to bezpodstawne (uzasadniać nie będu tutaj, bo nie o tym ta dyskusja, zainteresowani na priv albo nowy topic).

Cytat:

Moje prywatne graatulacje-dla Pali.
Nie po drodze mi z lewymi,ale...ktry pierwszy rzuci kamieniem?
Okreslil sie człowiek,i chura na niego jest jakimś fopasem,kto powie o jaką Polskę m chodzi i będzie tego bronił?:)

Rozmowa o mojej osobie tak samo jest nieciekawa, nie kontynujmy, ale dziękuję.

"fopasem" = faux pas? zgrabne :) pierwsze słyszę, podoba mi się

zorg 26.04.2003 03:25

co prawda to prawda

Salwador strasznie sie nerwuje :klotnia: i niektore rzeczy dzialaja na niego jak plachta na byka :zly: ale mysle ze sie zmieni.

moze to wina jakis innych klopotow (np. dom) i tu sie chlopak moze wyszumiec.
I z daleka od polityki, prosze go nie podpuszczac :glaszcze: bo wchodzi w niego :zly: :zly: :zly: :zly:

brzuszki 26.04.2003 02:08

Salwador

czytam goscia i nie wiem.
Wywody inteligentna,ale....
Drażni mmnie ten zarozumiały ton,a Was?
Ma to byc przyczynek do dyskusji nie o samej osobie Salvatoraa,ale o o rodzaju dyskusji jako takiej.
Np.Salv mówi rzeczowo o jakiejs sprawie - i fajnie.Rozwija sie topic i..łycha.
Remix chcia cos powiedzieć,ale nie zdzierżył-na priwa -co?
Fakt - mógł być fajny topic.
Czy to My jestesmy dyżurni na nie,czy jest to chałwa?
Pali wali agitę komleksową i nic,a Salwatota atakujemy,bo nerwy.. ?
Salwator ma swoje racje,takie, jakie ma.Ma tu Forum,gdzie moze je wygłaszać,ale nikt nie dyskutuje zjego racjami,tylko s formą,przyznaję-napstliwa i odstręczajączą,Jednak są to jakieś argumenty,nie te - zbijajmy je, a ne zaraz ba i histeria.
On coś chce - kosztem swojego czsu,swoich bliskich i ma odwagę o tym publicznie mówić.
Moje prywatne graatulacje-dla Pali.
Nie po drodze mi z lewymi,ale...ktry pierwszy rzuci kamieniem?
Okreslil sie człowiek,i chura na niego jest jakimś fopasem,kto powie o jaką Polskę m chodzi i będzie tego bronił?:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:00.