![]() |
Cytat:
|
Cytat:
No i wiem że nic nie wiem . Zrobiłem format c: i rozpocząłem instalacje. Wszystko szło dobrze do momentu kiedy system potrzebował sie zrestartować. Po restarcie kicha już nie do uruchomienia. Ciągły restart. NIE MOŻNA ZAINSTALOWAĆ SYSTEMU NA PARTYCJI C: To że moge napisać te słowa zawdzięczam obrazowi Ghosta z Win-98 który wczytałem na wspomnianą partycje C: Ciekawostką jest to że gdy wczytany jest system 98 na C: to można zainstalować drugi system (xp) na D: (żeby tylko chciał sie uruchomić ) Wszystko sprowadza sie do podmianki poszczególnych podzespołów kompa. Nie uciekne od tego. Jeszcze raz dzięki za wszelką pomoc , nie ma co ciągnąć tego tematu dalej to już staje sie nudne. Jak znajde przyczyne dam napewno znać ! :piwo: wirtualne niestety dla wszystkich . ;) |
Cytat:
|
a ja tez upieralbym sie przy karcie graficznej, autopsja, po prostu tak mialem, masz radeona?
|
Cytat:
|
Cytat:
Poddaje sie , robie format , zobaczymy co z tego wyniknie. Odezwe sie za godzinke ;) |
ZYGA a wyłączyłeś opcję, o której pisałem w poście nr. 9
pozdr. |
Cytat:
bgn - sprawdzałem te pamięci , zmieniałem ich miejce ( mam 4 gniazda ) |
Czy internet masz bezposrednio do komputera czy poprze sieć?
|
Cytat:
Wszystko co koledzy pisali tez moze miec wplyw - format zawsze mozna zrobic |
Cytat:
Dziś wieczorem zrobie eksperyment i zrobie format c i d . Zainstaluje tylko XP . Zobaczymy czy sie uruchomi. Może problem tkwi na partycji c: gdzie zapisany jest 98 i okienko bootujące do systemu który chce wybrać ? |
A ja jeszcze raz to samo.
Spróbuj podmienić kartę graficzną. |
Ja miałem kiedyś takie restarty ale po kilkunastu sekundach od uruchomienia i pokazania sie pulpitu a winą były napędy wirtualne Alcohola.
|
Dziękuje za zainteresowanie moim problemem , niestety w dalszym ciągu
nie jestem w stanie go usunąć! Sprawdziłem pamięci programem Goldmemory. Są bez zarzutu. Startowałem system z pojedyńczyck kości ( 256 ) i nic. Ponownie zrobiłem format partycji d: i wczytałem XP. Cała instalacja przebiegła bezproblemowo . Po wyborze systemu XP, na moment pokazuje sie głowne okno ale sam pulpit już nie . Próbowałem uruchomić system w trybie awaryjnym.O dziwo uruchamia sie. Przeglądałem wszelkie dostępne opcje i nic . Teoretycznie wszystko w porządku. Po restarcie wszystko wraca do punktu wyjsciowego czyli restartu po wyborze systemu. Sprawdzałem równiez bios czy czasem któreś z dzieci nie namieszało mi w systemie ale wygląda że wszystko jest ok. ( przesłuchanie dzieci tez nic nie dało, idą w zaparte ) Nigdy nie lubiłem XP, a teraz to już zostaje tylko, stary poczciwy 98 . ;) Jeszcze raz dziękuje za porady i prosze o jeszcze ;) |
Cytat:
a przede wszystkim ACPI na plycie glownej powoduje rozne problemy, zobacz bios, moze tam ktos namieszal a Ty tego nie wiesz? http://www.proline.pl/index.php?id=t...roblemy_z_acpi |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09. |