![]() |
chociaż w przypadku problemów z pamięcią, nie zainstalowałby win xp, bo wysypałby się od razu.
więc raczej to problem z jakimś oprogramowaniem, lub driver'ami http://img91.exs.cx/img91/3416/smoczek2ba.gif |
Cytat:
|
sprawdż na jednej kości pamięci. Chociaż przekłamania pamięci objawiają sie bardziej zwisem systemu, a nie restartem kompa.
|
również skłaniam się raczej do tego, że problem jest z winy pamięci.
sprawdź ją programem goldmemory - przeprowadzi ci gruntowy test banków). zrób to po około 30 min od odpalenia kompa. będziesz miał pewność, że kości są w 100% dobre. |
Cytat:
sie odezwą ) a wracając do tematu wyciągałem wszystko i czysciłem spirem. |
IMHO rycho moze miec racje, i nimal rowniez moze miec racje
mialem takie cos z radeonem 8500, po zamianie na jakis badzie na PCI winXP odpalil sie poprawnie i wtedy zamienilem grafe ponownie i jest od tego czasu jest ok a pamiatki tez niesprawne mialem, tzn jedna kosc jakas bardziel wyczulona na napiecia. po zamianie tejze XP wstawal bez problemu, win98 wstawal na tej bardziej czulej zawsze nie mozna tez wykluczyc zasilki, zerknij w biosie na napiecia |
No właśnie, pytałem dlatego bo ( jak napisałem w temacie ) zainstalowałem
"nowy system" a nie z ghosta . A czy jest możliwość, istnienia wirusa na twardzielu, który powoduje takie zachowanie kompa a nie jest widziany przez tradycyjny system antywirusowy ? |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Zawsze po postawieniu winowsa (Xp) radzę wyłączać tą opcję (obrazek). Masz wtedy większą możliwość stwierdzenia, co może być przyczyną problemów. No chyba, że restart nie jest spowodowany pojawieniem się krytycznego błędu w systemie tylko innymi problemami ze sprzętem (np. awaria zasilacza itp.)
pozdr. |
pewnie sie okaze ze to kwestia nowych wycieraczek w samochodzie sasiada, ale wracajac do problemu - przy swiezej instalacji dysk zostanie sprawdzony i z wyjatkiem sektora uruchomieniowego reszte moze instalator skierowac w inne miejsce
|
Piszę o karcie, bo kiedyś miałem identyczne objawy.
Karta miała jakieś konflikty ze sterownikami. Objawiało się to właśnie tak jak opisałeś. Wejście do windowsa i restart. Ale u mnie pomagał format c. Ja tak z tą kartą wyskoczyłem, bo trzeba sprawdzić wszystko. |
Cytat:
Z tego co mi piszecie to przydał by sie 2 komp jako magazyn części zamiennych ;) |
Podmień jak masz możliwośc kartę graficzną.
|
Cytat:
A jak wyglada sytuacja sektorów w przypadku "nowej instalacji XP" ? |
glowni podejazani imho to pamiec (bo xp ma zerowa tolerancje na bledy pamiatek, a 98 taki wybredny nie jest) oraz hdd - fizyczna niemoznosc odczytu sektora zawierajacego wazny element xpeka - przyrawdcanie z obrazu nic nie da bo dane sa przywarcana do tych samych sektorow
sprawdzic to mozna oczywsicie skanujac hdd |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:00. |