![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Samsung 40GB
Witam!
Rady i lekarstwa mi potrzeba,bo nerwy i latorośle żyć nie dają! Oto problem: włączam komp,uruchomienie bez problemu,wchodzi ekran powitalny(XP),następnie cała reszta z tapetą,ikonkami i następuje cichy stuk,jeszcze jeden,twardy zwalnia bieg i rozpędza się na przemian,i następuje finał czyli zwis całego ustrojstwa.Nie pomaga nic oprucz twardego resetu.Po resecie skan,uruchomienie i z reguły jest O.K.,choć czasem przy prubie otwarcia jakiegoś katalogu objawy te same i trzeba resetować.Ten stuk ,jak wyczaiłem,dochodzi z twardego dysku i nie zawsze kończy się zwisem.To wszystko dzieje się raz na kilka lub kilkanaście uruchomień.Reinstalacja Windy i format całego dysku niczego nie zmienia,zdażało się że "zamrożenie" następowało w czasie instalacji systemu,skandisk nie wykrywa żadnych problemów ani uszkodzeń.Kiedyś pod W`98 dysk przestał być wykrywany przez BIOS,i już szykowałem śrubokręt żeby gadzine przejżeć manualnie,ale nieświadome niczego dziecię,w chwili mojego odejścia w celach fizjologicznych,odpaliło kompa i wszystko było cacy. Mam szykować pomału forsę na nowy,czy może wina leży gdzieś indziej? Nadmieniam,że kożystałem z wyszukiwarki-niestety brak konkretów. Latorośli jest troje,więc jestem pod ogromną presją! simensm35 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|