Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.05.2004, 13:13   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak narazie cisza przed burzą. Zainstalowałem łatke, lecz jak wziąłem uruchomienie ponowne kompa to się zawiesił, pomógł tylko twardy reset. Oczywiście musiałem ponownie odpalić paczera [tego, który pozwala na używanie innego wystroju pulpitu niż luna] i jak narazie wszystko działa bez problemów. Jak już instalować łatki to tylko te krytyczne

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.05.2004, 11:21   #2
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Air, Czero:
no to ja juz nie wiem co to u mnie jest, chyba zapomne o tym. za duzo stuffu mnie gnebi ostatnio.
moze uda mi sie zapomniec o tym wszytkim, do nastepnego razu
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 13:45   #3
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja mam pytanie bo tak sie dzisiaj zastanawiam nad tym dlaczego od ladnych kilku lat nie mialem wirusa w swoim kompie. Uzywam tego samego softu co wszyscy (Win XP +OE) i naprawde nie mialem nigdy problemow z wirusami.

Natomiast znam wielu ktorzy tylko wlacza sprzet albo postawia od nowa system i juz maja jakies robale.

Zna ktos odpowiedz na to pytanie?
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 13:58   #4
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
A ja mam pytanie bo tak sie dzisiaj zastanawiam nad tym dlaczego od ladnych kilku lat nie mialem wirusa w swoim kompie. Uzywam tego samego softu co wszyscy (Win XP +OE) i naprawde nie mialem nigdy problemow z wirusami.

Natomiast znam wielu ktorzy tylko wlacza sprzet albo postawia od nowa system i juz maja jakies robale.

Zna ktos odpowiedz na to pytanie?
Ja też nie miałem wirusa od paru lat. Wszyscy moi znajomi, którzy "łapią " wirusy są najczęsciej w jakiejś sieci osiedlowej.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 14:15   #5
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja jestem w sieci lokalnej, w której jest tylko 5 osób i jak instalowałem XP [wówczas bez sp1a] to łączyłem sięnormalnie z internetem i nie miałem, żadnego worma. Inni natomiast po połączeniu z netem łapią worma, mydooma, czy tego teraz sasser'a. Dziwna sprawa. Ale może oni myślą, że skoro zainstalowanie XP to bułka z masłem i że tylko go się instaluje i użytkuje. To się mylą. Ja owszem jak instaluje XP od nowa [jak zajdzie taka potrzeba] to ów instalacja trwa 13 minut. Jednak na samej konfiguracji schodzi mi najwięcej. Jednak warto jest się pomęczyć, bo potem mam naprawdę bardzo stabilny system. A ci co instalują XP to zapewne bez sp1a.
Stary 06.05.2004, 14:38   #6
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja podłapałem raz czarnobyla i żeby było smiesznie to nie przez nata tylko z dyskietki kumpla. On nawet nie wiedział o nim bo na win95 mu nic nie zrobił (dziwne). Zainfekował tylko 2500 exeków i nic pozatym

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 16:14   #7
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja jestem w lanie od pazdiernika (okolo 50 osob) i nie mailem jeszcze problemow. natomiast na modemie raz na 2-3 miesiace cosik wskoczy.
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 18:12   #8
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To instalować tą łatę czy nie bo juz sam nie wiem.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 18:26   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez smolik
Ja bym nie instalowal

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 22:44   #10
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja bym nie instalowal
@Andrzejj >Jak działa worm sasser?<

Rób jak uważasz .
pozdr.
Stary 06.05.2004, 23:35   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
@Andrzejj >Jak działa worm sasser?<

Rób jak uważasz .
pozdr.
Jak on dziala to ja mniej wiecej wiem. Zreszta napisalem, ze bym nie instalowal, dlatego, ze to zrobilem (a bo sie wystraszylem... ) i teraz mam taki cyrk w komputerze, ze nie moge sobie z nim poradzic. Pewnie nie przez te latke, ale akurat taki zbieg okolicznosci i mam uraz do latek.

Stary 06.05.2004, 19:03   #12
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez smolik
Heheh ubawiles mnie. Oczywiscie, ze nalezy instalowac laty a przynajmniej te krytyczne.
U mnie latki same sie aktualizuja jak zachodzi taka potrzeba a ja jedynie od czasu do czasu robie restart maszyny jak jest taki komunikat.

Ogolnie to sa 3 zasady

1. aktualizuj system i zainstalowane oprogramowanie
2. uzywaj i aktualizuj program antywirusowy dzialajacy caly czas na komputerze
3. mysl co robisz
Stary 06.05.2004, 19:09   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez BD
Heheh ubawiles mnie. Oczywiscie, ze nalezy instalowac laty a przynajmniej te krytyczne.
U mnie latki same sie aktualizuja jak zachodzi taka potrzeba a ja jedynie od czasu do czasu robie restart maszyny jak jest taki komunikat.

Ogolnie to sa 3 zasady

1. aktualizuj system i zainstalowane oprogramowanie
2. uzywaj i aktualizuj program antywirusowy dzialajacy caly czas na komputerze
3. mysl co robisz
Nie zgodzilbym sie (no, moze z trzecim punktem ). Przez prawie rok mialem Windowsa XP bez reinstalacji, bez uzywania zadnych programow antywirusowych i sciagania latek Microsoftu i chodzil, jak zloto. Teraz sciagnalem te latke, gora miesiac po instalacji Windowsa i juz cuda mi sie zaczely dziac. Wiem, ze czasami, kiedy pojawia sie problem, jest juz za pozno, zeby instalowac na niego lekarstwa, ale jednak stosujac sie do punktu trzeciego mozna chyba instalowac tego typu rzeczy tylko wtedy, kiedy naprawde sa potrzebne. A nie na wszelki wypadek.

Stary 06.05.2004, 20:00   #14
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie zgodzilbym sie (no, moze z trzecim punktem ). Przez prawie rok mialem Windowsa XP bez reinstalacji, bez uzywania zadnych programow antywirusowych i sciagania latek Microsoftu i chodzil, jak zloto. Teraz sciagnalem te latke, gora miesiac po instalacji Windowsa i juz cuda mi sie zaczely dziac. Wiem, ze czasami, kiedy pojawia sie problem, jest juz za pozno, zeby instalowac na niego lekarstwa, ale jednak stosujac sie do punktu trzeciego mozna chyba instalowac tego typu rzeczy tylko wtedy, kiedy naprawde sa potrzebne. A nie na wszelki wypadek.
Wiesz nie znam przyczyny Twoich problemow i byc moze faktycznie jest to zwiazane z tymi latkami. Jednak w moim przypadku od chwili pojawienia sie XP tylko jedna lata sprawila mi problem - komp zaczal dzialac jak 386. Poza tym tylko jeden program za kazdym podejscie rozwala system - tzn dziala OK ale komputer po jego instalacji w ciagu miesiaca nadaje sie do reinstalacji. Mam tutaj na mysli WinOnCD 6 PE.

A co do punktow ktore wypisalem to fakt kolejnosc powinna byc odwrotna
Stary 06.05.2004, 20:05   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez BD
Wiesz nie znam przyczyny Twoich problemow i byc moze faktycznie jest to zwiazane z tymi latkami. Jednak w moim przypadku od chwili pojawienia sie XP tylko jedna lata sprawila mi problem - komp zaczal dzialac jak 386. Poza tym tylko jeden program za kazdym podejscie rozwala system - tzn dziala OK ale komputer po jego instalacji w ciagu miesiaca nadaje sie do reinstalacji. Mam tutaj na mysli WinOnCD 6 PE.

A co do punktow ktore wypisalem to fakt kolejnosc powinna byc odwrotna
Spoko Ja nie oskarzam Microsoftu o skopanie mi komputera (no, moze nie teraz , a to, ze akurat po zainstalowaniu tej latki zaczely mi sie dziac cuda, to raczej zbieg okolicznosci - w koncu tylko u mnie cos takiego sie pojawilo. Po prostu nie bardzo widze koniecznosc instalowania tych wszystkich latek. W koncu jesli system dobrze dziala, to po co cos w nim dodatkowo zmieniac?

Wiem, moge sie kiedys na takim podejsciu przejechac, ale poki co chyba przy nim jednak pozostane

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: