![]() |
Cytat:
Za pomocą karty 5.1 na zestawie 4.1 nie da się prawidłowo odtworzyć WSZYSTKICH dźwięków. Zastępczo można używać sposobu Matina_TP ale najpewniejsze rozwiązanie to dołączyć do zestawu 6 źródło dźwięku (głośnik centralny). Pozostało wymienić przeprosiny - to dobry obyczaj. 8) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak nie masz takowych sterowników - to musisz sam to ustawiać w opcjach. P.S. Jak jesteś w posiadaniu takich sterowników to na maila please. 8) |
Re: SB Live 5.1 i Creative Inspire 4400
Cytat:
Martin_TP, nie kombinuj jak koń pod górę: bo jakbyś kota nie obracał i tak z tego lew nie wyjdzie. 8) |
Gdzie niby kombinuje? NApisalem.. ze znajomy nie widzial ze ustawiajac 4 glosniki zadziala mu wpelni 4.1. Proste.. wszystko dziala. Ustawienie 4 glosniki w mikserze jest adekwatne dla konfiguracji 4.0 jak i 4.1
|
Ilość załączników: 1
Zwroc tez uwage na opcje zaawansowane mixera. A co tam mamy? Ano "Bass Redirection" o ktorym mowilem. A oto cytacik z manuala:
(Applicable only for audio cards that support 5.1 speaker output.) This feature lets you redirect the low frequencies, which make up the bass, of an audio signal from your smaller satellite speakers to the subwoofer. The result is an enhanced bass level. This is useful if: your speaker system does not have its own bass management system which results in poor or no bass level. you want to enhance the existing bass level. your existing games only provide discrete sound for the satellite speakers. Copyright © 1999-2000 Creative Technology, Ltd. ------------------------------------------------------------- I o to chodzilo. Reasumujac. Co nam bylo trzeba i mamy? Mamy: Glosniki 4.1 i karte 5.1. ustawiamy 4 glosniki i bass redirection. = gra nam 4 glosniki + subofwer = mamy 4.1 bo tym to tez walsnie jest. |
Cytat:
Znikam z tego topica. 8) |
Heh.. sam przegioles, a Twoja ostatnia wypowiedz najdobitniej swiadczy o Twoim poziomie. Dobra.. trace tu tylko moj czas. Rob jak chcesz... ja z czystym spokojem moge tez stad zniknac bo wiem ze wyjasnilem kazde zagadnienie prawidlowo fachowo i ze szczegolami. Jak ta wiedze wykorzystasz to juz nie moj problem. Moj zestaw glosnikow dziala.. i to mnie teraz juz tylko obchodzi. Bawcie sie dalej tymi plastykowymi kolumienkami...
Ja ide posluchac muzyki. |
Cytat:
jak masz zestaw 2.1 to gdy ustawisz w winszajsowych opcjach na system 2.0 to niskotonowy bedzie dzialal automatycznie :) w przypadku glosnikow 4.0/4.1 powinna obowiazywac ta sama zasada (statystycznie rzecz biorac moze a nie musi ;) ) odnosnie automatycznego wykrywania ilosci glosnikow prosze sie skontatkowac z firma Micro$oft i Creative ew z wlasnym psychoterapeuta :P Cytat:
|
Dopiero teraz weszlem na forum. Przeczytalem caly topic. Nie wyzywajcie sie nawzajem. Gdybym wczesniej tutaj wpadl to by byla kloda lub topic by wylecial.:cisza: :cisza:
|
Walnij klude bo mi sie nie chce sluchac tego pana biore go na ignora bo nie kuma czaczy.
|
Ile masz lat martin ?? pozatym druss wiesz że mi chodzi 768Ram (3x256DDR) w trybie pc 333 na GA-7VA ! a powinno w PC266 max ... Ale top performance niedział .. ale JE*** to będzie epox będzie lepiej :)
|
A ja jeszcze nie dostalem moich samsungow !!! Beda dopiero w czwartek. Wtedy sobie popodkrecam bo te moje chodza tylko na 140 stabilnie.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:52. |