![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Winamp z 2-ch kar dżwiękowych równocześnie.
Mam mały problem mam 2 karty dżwiękowe SB Live i SB Audigy podłączone pod nie po 2 zestawy nagłaśniające. Czy jest możliwość by dżwięk puszczony np. Winamp czy inny program leciał równocześnie od razu poprzez 2 karty dźwiekowe dźwięk.
Z góry dzięki. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
Był juz taki temat ![]() MAGICZNY LINK |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
![]() |
Bardzo magiczny ten link tylko pod jakim hasłem ja mam szukać bo chyba nie swoimi pomysłami nie przynoszę odpowiednich dla siebie rezultatów.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba nie uda sie tobie uruchomic winampa na jednoczesnie dwoch kartach, mozesz wybrac albo jedna albo druga... natomiast nie znam jakies wytyczki ktora moglaby wspoldzielic zasoby dla dwoch jednoczesnie kart, byc moze dwa synchronicznie uruchomione winampy dla skonfigorowanych dwoch osobno kart dzwiekowych moglyby rozwiazac ten problem, nie wiem natomiast czy napewno odczytalyby ten sam plik muzyczny jednoczesnie
|
|
|
#5 |
|
Wymiatacz
![]() |
To znaczy 2 synchronicznie Winamp'y i puszczona z nich ta sama piosenka mi gra ale to bez sensu jest bym w taki sposob odsluchiwal mzyki a moze zna ktos jakies odtwarzacze muzyki ktore potrafia czy maja funkcje odtwarzania z kilka kart dźwiękowych jednocześnie.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Komandor
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najlatwiej bedzie zakombinowac na kabelkach - dwojnik do przewodu audio kosztuje kilka pln - kup i z jednej dzwiekowki masz na dwa wyjscia
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Mozesz odtwarzac z dwoch winampow naraz wystarczy ze zainstalujesz sobie je do dwoch roznych katalogow, co do podlaczenia to najprostszy sposob to z line out puscic kabel do line in w drugiej karcie i ta karte do wzmacniacza a poznie to z jednego wzmacniacza do drugiego jest to jakis sposob tylko zawsze sa minimalne spadki jakosci pezy polaczeniu analogowym. Pozatym przy live i audigy nie ma problemu z odtwarzaniem dwoch utworow 3 itd az chyba do 256 naraz tylko z jednej karty!!! po co Ci 2 karty dzwiekowe
nierozumiem
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wymiatacz
![]() |
Zajmuje się troszkę muzyką i podłączone mam pod 2 karty dźwiękowe zestawy tak jak pisałem na początku.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
captain u-k
![]() |
Programowo nie ma takiej mozliwosci, ale w dalszym ciagu nie rozumiem, napisz do mnie na gg to pogadamy. Mozliwosc podlaczenia jest taka za line out karty odtwarzajacej ustawione w winampie podlaczasz do line in karty ktora masz podlaczona do sprzetu karta sb live ma 2 linie out wiec jedna mozesz wykorzystac do tego podlaczenia, ale mozna inaczej tyklo musze wiedziec co chcesz osiagnac, strasznie lakonicznie to opisales
Ostatnio zmieniany przez rembrant : 17.01.2005 o godz. 22:06 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Czasem 2 karty się bardzo przydają - mam tak u siebie ale zawsze mają inną pracę - daj znać czy udało się zmusić system aby podzielił sygnał na 2 karty naraz - czysta ciekawosć.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
captain u-k
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Cytat:
Film na TV poprzez wyjscie telewizyjne grafiki - oczywiście z głosem, a na komputerze winamp i przeboje ![]() inny przykład - mój osobisty Głośniki - program symylacyjny czyli wszystko co z nim związane Słuchawki - komunikacja online z uzytkownikami nie da się tego zrobic na jednej karcie - w słuchawkach mam tylko komunikację a w głosnikach tylko dżwięki z programu., Mozna to zrobic za pomoca słuchawek USB i jednej karty muzycznej ale to dość drogie rozwiązanie. Mam nadzieje ze udało mi się naswietlić sytuację ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Komandor
Cytat:
bynajmniej ja nie mam z tym problemu... slucham winampa i gadam przez net, moja karta jest full duplex, zreszta jak wszystkie dzis
|
|
|
|
#15 | |
|
captain u-k
![]() |
Cytat:
|
|