![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Scandisk - problem
Mam pewien problem - dosyć uciążliwy. niewiem czy wina lezy w tym ze mam poza windą linuxa ale wracam do meritum. gdy wywali sie mi winda normalne jest ze odpala sie scandisk i po scanowaniu co jakis czas winda z uporem maniaka włacza badanie struktury dysku (jak meczace to jest pewno wiecie bo mam dwa dyski 40 i 13 gb) chodzi mi o to ze gdzies czytałem ze podobo da sie wyłaczyc wogóle scandisk nawet po twardym resecie gdzie i jak to zrobic i co moze byc przyczyną tego zachowania scandisku.
acha nadmieniam ze niezawsze to robi oraz to ze nigdy zadnego BB nie znalazł
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
poszukaj przez google'a. mnie udalo sie znalezc, ale w jezyku naszych skandynawskich sasiadow i zbyt czytelne to nie bylo. rozwiazaniem Twojego problemu jest tez zastosowanie partycji ntfs. ntfs i zapominasz o scandisk.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
ja Ci nie jwstem wstanie pomóc, ale Ci opisze moją sytuacje...
swego czasu mialem podobny problem a zaczęło się to od momentu jak kaza zamulila mi system do tego stopnia, ze mi się komp zawisił a najgosze ze w tym momencie dysk pracował - przegrywałem film z CD na dysk; nie mialem wyjscia i nastąpił reset... od tego momentu co kompa uruchomiłem to włanczał się scan disk i i scan disk zadnych BB nie wykrywał, postanowiłem usunąć win98 i zainstalować XP, wszystko było OK... zacząłem się bawic poleceniam z Wiersza polecien, wpisałem m.in. chkdsk i pojawil się komunikat ze dysk zawiera BB... ![]() moze sprawdz innym programem czy czasem dysk nie zawiera BB ?
|
|
|
#4 |
|
Member of Blokers.net
![]() |
a czym najlepiej sprawdzic zeby wynik był w 100% pewny
![]()
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member of Blokers.net
![]() |
ja uzywam win98 bo xp za cholere mi nie podszedł a na 200 by mnie siostrzyczka z ojcem rozszarpali jkby system był bez gier
ndd hmmm tez fakt zainstaluje za chwile i zobaczymy zapomniałem o nim thx
|
|
|
#7 |
|
Member of Blokers.net
![]() |
Jezeli ktos miał podobny problem w koncu udało mi sie to znaleść jak sie wyłącza scan disk:
1. Na pasku zadań kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie Msconfig, a następnie kliknij przycisk OK. 2. Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie zaznacz pole wyboru Wyłączaj program Scandisk po niewłaściwym zamknięciu systemu. 3. Kliknij przycisk OK dwa razy, a następnie kliknij przycisk Tak, aby ponownie uruchomić komputer. UWAGA: W systemach Windows 98 i Windows 98 Wydanie drugie ta procedura dodaje wiersz AutoScan=0 do sekcji [Options] pliku Msdos.sys. W systemie Windows Me ta procedura dodaje do następującego klucza Rejestru wartość binarną o nazwie DisableScandiskOnBoot i ustawia tą wartość na 01: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\FileSystem W systemach Windows 95 OSR2, Windows 98 lub Windows 98 Wydanie drugie Dodaj wiersz AutoScan=0 do sekcji [Options] pliku Msdos.sys.
|
![]() |
|
|