![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nieznany format *.zip
Mam stare archiwum z 1993 roku, spakowane zipem, niestety nie mogę go rozpakować. WinZip, WinRar i Windows Commander zgodnie meldują, że jest to nieznany format zip i nie potrafią go rozpakować. Podejrzewam, że to archiwum powstało w DOSie zważywszy na rok produkcji (może win 3.1 ?). Macie pomysły czym to rozpakować ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
przetestuj ARJ, TAR i pkunzip - nie mam pojecia skad to sciagnac, ale ta trojca rozpakowywala wszystko, jesli to bylo w 1993 to jest spora szansa ze ten zip sie po prostu kiedys ****... przy przenoszeniu z dyskietki na dyskietke i nic ci juz nie pomoze :-(
powodzenia
![]() |
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
... sprawdziłem dosowym arj, pkunzip także, niestety nie dają rady, idę szukać w necie TAR'a, o takim pakerze niesłyszałem, może on pomoże. Myślę. że archiwum nie jest uszkodzone, bo któryś z pakerów chyba by o tym zameldował (sprawa jest poważna, bo to praca magisterska koleżanki z pracy napisana w AmiPro, a egzemplarz papierowy zaginął
![]()
![]() |
#4 |
Gość
|
Też nie mam pomysłu, ale najpierw przegraj to na dysk 10 razy i na CD 10 razy, bo jak Ci coś padnie....
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Niechcialbym krakac ale czasami takie komunikaty winzip daje jak archiwum jest uszkodzone.
Powodzenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Spróbuj jeszcze dos-owym rarem i może... norton commanderem (choć skoro wincommander nie rozpoznaje...)
no i oczywiście jeszcze LHARC-em. Acha - arj-ów dosowych też było kilka (na pewno dwie) wersje. Jakby co i nie boisz się naruszenia praw autorskich to dawaj to na maila i powalczymy razem
![]() |
#7 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Proponuję spróbować pod Linuxem. Tar - to jeden z formatów archiwizacji właśnie pod linuxem. Jeśli nie ma kłopotów z jakością owego problematycznego archiwum, to powinno dać się wejść do niego z poziomu Midnight Commandera (najechać na plik no i Enter). Może się uda. Powodzenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
Tar chyba niewiele pomoże. Proponuje pkunzip, ale pod czystym dosem 16 bit ( jakis stary komp 486). Mam te starocie ,tj.dosowskie pakery, jesli bedziesz zainteresowany do wyslij do mnie e-maila,to ci podesle pocvzta, bo pliki nie sa zbyt obszerne ( jak to w dosie bywalo). Mam tez pkzipfix, ktory teoretycznie naprawia uszkodzone archiwum ( chociaz nigdy mi nie bylo potrzebny) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
liniejący leming
Zlotowicz
... kurde, jestem w połowie drogi (chyba), to jest podwójne archiwum, najpierw jakiś ćwok spakował lha-arcem (dzięki Pedros za podpowiedź
![]()
![]() |
#10 |
`
![]() |
Lharza tez mam.Przylaczam sie do propozycji Pedrosa.
Jesli nie jest to tajne, to podeslij i bedziemy sie w trojke meczyli. ( jakie Amipro tez sie znajdzie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
liniejący leming
Zlotowicz
... jak tylko całkiem polegnę, podeślę Wam to nieszczęsne archiwum (narazie walczę).
![]() |
#12 |
liniejący leming
Zlotowicz
... no nareszcie, udało się rozpakować, bgn trafiłeś w dziesiątkę, po prostu potrzebowałem 16-bitowego systemu. Rozpakowałem w Dos-ie, nawet Windows 3.11 nie przeszkadzał. Koleżanka cała szczęśliwa, ja dostałem 6-pack Kilkenny
![]()
![]() |
#13 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Yo ;D
Stare komputery są jak stare wino? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
`
![]() |
dlatego mam nawet stacje na stare dyskietki i nie zaluje, ze jej nie wyrzucilem.
Fajnie ,ze wszystko skonczylo sie OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
CloneDVD - problem - nieznany błąd | parek64 | DVD-Video | 2 | 24.12.2005 15:00 |
benq 1640, (alcohol nieobaslugiwany, nieznany) | Masza02 | Napędy optyczne DVD | 5 | 23.11.2005 20:10 |
nero dzwiek - nieznany mpeg | yendrus | Napędy optyczne DVD | 0 | 07.07.2005 09:50 |
Virtual DUB - divx - nieznany kodek | +++LeWaP+++ | DivX, Xvid, Matroska i inne | 8 | 29.08.2002 10:49 |
Nero v5.5.3.5 problem: "Plik audio ... posiada nieznany format!" | PRzeMO | Napędy optyczne CD | 5 | 18.10.2001 14:31 |