![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
w tym temacie sie nie klocilem! ale od zawsze wydawalo mi sie, ze nie mozna jednoznacznie powiedziec, ktore z w/w swiat jest wazniejsze lub mniej wazne od drugiego.. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
![]() |
Ok, masz po czesci racje, bo kazde swieto mozna powiedziec ze jest jednakowo wazne. Niemniej jednak tutaj jest pewien wyjatek. Mozna by powiedziec, ze gdyby nie narodziny Pana Jezusa, to nie byloby swiat Wielkanocy. Wyzszosc swieta Zmartwychwstania jest taka, ze Jezus narodzil sie po to, aby umrzec dla zbawienia wszystkich ludzi
Tak wiec, prostym jezykiem mowiac, celem Jego narodzenia bylo, aby umrzec za wszystkich Gdyby nie ten wlasnie cel, nie jest powiedziane ze by sie narodzil. I tu jest ta wyzszosc Wielkiej Nocy nad Narodzeniem. Ot taki byl Boży plan zbawienia. Gdyby zbawienie mialo sie dokonac nie przez smierc Jezusa, zapewne nie narodzilby sie ktos taki jak On.Nie poczytaj mi tego za jakies pouczenie, czy cos w tym stylu, bo w sumie jestem prostym czlowiekiem i daleko mi do bycia jakims radca w tej dziedzinie... mozesz przyjac badz nie przyjmowac tego co tu powiedzialem Twoja osobista sprawa.zdrowie
|
|
|
#4 | |||
|
Forumator
![]() |
Pozwole sobie cos powiedziec na ww spostrzezenia.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
lol, czy nie macie czasem poczucia, ze jestescie caly czas ciagnieci za nos i oszukiwani? ja znow slyszalem plote jakoby mel gibson odpalil kosciolowi 300 mln dolcow z pasji, a u mnie w kosciele pasje sprzedawali
|
|
|
|
#6 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Widzę, że ta dyskusja się zaostrza. Ja ze swojej strony powiem tyle: Święta się zbliżają - czas pojednania i wybaczania. Apeluje do Was: pojednajcie się..
Już wcześniej padło zdanie, by nie kontynuować tej dyskusji. Po prostu, jeżeli ktoś się czuje oszukiwany niech pisze skargi do Kościoła i niech tam żąda wyjaśniej. Po co przekonywać się wzajemnie w tej kwestii. Wymienianie argumentów na prawdziwość, badź nieprawdziwość pewnych twierdzeń jest moim zdaniem bezcelowe, gdyż można ich dużo znaleźć po jednej stronie, jak i po drugiej. A to, które są bardziej wiarygodne oceniamy zazwyczaj zgodnie z tym, jak głęboka jest nasza wiara. Jeśli ktoś jest głęboko wierzący, potraktuje to jako prowokację albo ciekawostkę. Gdy ktoś jest nie wierzący, utwierdzi się w swoich przekonaniach. Wiadomo z góry, że nikogo się nie nawróci w ten sposób. A z drugiej strony po co starać się zachwiać czyjąś wiarą?? Takie kwestie każdy musi sam rozstrzygnąć w swoim sumieniu
|
|
|
#7 |
|
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Tak czytam i czytam,nurtuja mnie pewne kwestje...ale dochodze do wniosku jakby na to nie patrzec po co nam ta informacja?Ludzie nie praktykuj***261;cy pewnie obejd***261; to bokiem ci wierz***261;cy r***243;znie, a stare babcie no cuz...bez komentaza
![]() Mi sie to nie podoba dla tego ze: robi zament niepotrzebnie na wrazliwym temacie wsr***243;d ludzi, kt***243;rzy zyja w takim systemie ca***322;e zycie-moze byc pewnym rodzajem szokiem(np. ze kosci***243;***322; sciemnia***322;). Ludzie dorosli wiedza dok***322;adnie, ze cz***322;owiek jest zdolny do klamstwa i niewarzne jaka ma pozycje moze to robic i napewno robi***322; - to jest w naturze jego. Wiec mozna sobie darowac te dodatkowe volty napiecia, bo nie ma to najmniejszego sensu,tylko po to, zeby ktos mial frajde jak sie ludziska kluca i jest zabawnie - bo tak jest ![]() Wiec jak ktos ma ochote na dalsze spekulacje wtym watku - robi to na w***322;asne zyczenie, na moje oko nudzi mu sie i nie umie zajac sobie czasu czyms innym
|
|
|
#8 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a że kościół ściemniał i podawał różne ciekawe info łącznie z tym, że ziemia jest płaska to chyba każdy wie? o hiszpańskiej inkwizycji nie wspomnę, bo jej się nikt nie spodziewa ![]() ciekawe, że taka rewelacja wychodzi przed Wielkanocą, świętem upamiętniającym śmierć i zmartwychwstanie Jezusa........................... Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 14.04.2006 o godz. 02:10 |
|
|
|
|
![]() |
|
|