![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
ServU 4.0 pytanie!!!!
Jak zrobić żeby udostępnić folder nie bedący podfolerem folderu głównego (np. zajduje się na innym dysku)? Robie skróty ale to nic nie daje? Prosze o pomoc!!!
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
Re: ServU 4.0 pytanie!!!!
Cytat:
kurde- ale zamotałem...:-D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
to musi być osobny account
lub nie zaznaczaj opcji lock user in home directory wówczas będzie mógł hasać po całym hdd... zapisywać tylko w home
![]() |
#4 |
![]() |
Ciekawe czemu programiści nie dali tak potrzebnej opcji. Myślałem że w ServU będzie a tu lipa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
jezeli pozwolisz i poczekasz to odpowiem ci na to pytanie jutro tzn dzisiaj wieczorem
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Oczywiście że poczekam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
a jednak sie da- znalazłem w necie taki oto faq:
JAK UMIESCIC NA SERWERZE W KATALOGU np: C:\SERWER, KATALOG Z INNEGO DYSKU MIANOWICIE np: D:\FILMY ![]() W lewym menu wybieramy SETTING taj jak to widac TU. Nastepnie klikamy na ADD - serwer zadaje nam pare pytan: 1. PHYSICIAL PATH - w tym miejscu podajemy miejsce gdzie znajduje sie katalog np d:\filmy 2. MAP PHYSICAL PATH TO - tu z kolei wpisujemy katalog w ktorym ma byc umieszczony katalog "filmy" w naszym przypadku jest to glowny katalog serwera czyli c:\serwer 3. MAPPED PATH NAME - tutaj wpisujemy nazwe pod jaka bedzie wystepowal katalog d:\filmy w katalogu c:\serwer. Na przykład Filmy. Klikamy na Finish. Teraz tylko w kontach uzytkownikow w rubryce DIR ACCESS nalezy dodac katalog d:\filmy klikajac na ADD I to juz wszystko powinno dzialac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
spoko
![]() |
#9 |
![]() |
Wielkie dzięki!!! o to właśnie mi chodziło!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
czeyli juz nie jestem potrzebny
![]() a wlasnie wrocilem i chcialem odpowiedziec gdybys mial jeszcze jakies pytania to wal smialo - serv-u mam raczej dobrze opanowany ![]() ![]() ps ja troszke uproscilem sobie zycie w serv oto moj sposob (wersja powiedzmy default - ja mam troche inaczej ![]() na dysku c:\ zakladamy katalog nazwijmy go ftp nastepnie w nim utworzylem takie oto dodatkowe katalogi install,muza,film,upload i teraz cala bajka z udostepnianiem sie zaczyna najwazniejsze to zeby teraz domowym katalogiem byl wlasnie ten ftp potem zostaje juz tylko nadwanie praw do folderow uzytkownikom najwazniejsze zeby dawac prawa jednoczesnie do katalogu wirtualnego tak jakby i zeczywistego na naszym przykladzie - chcesz udostepnic userowi katalog muza znajdujacy sie na dysku e:\muzyka oraz na dysku f:\muzyka2 teraz mozesz utworzyc wirtualny dostep do obydwu folderow podmontowujac je pod folder c:\_ftp\muza pod nazwami np muza_1 oraz muza_2 klikasz na settings w domenie i tam mozesz ustalac wirtualne sciezki j.w. zreszta zobacz jak to wyglada w rzeczywistosci wysylam ci namiar do mnie na ftpa przy ustalaniu praw dostepu do katalogow wazne jest w jakiej kolejnosci znajduja sie na liscie wazne! do tych katalogow c:\_ftp\... tez musisz miec dostep - teoretycznie masz do tego dotep poniewaz katalogiem startowym jest _ftp to wszyscy beda widzieli te co sa w nim czyli install muza i filmy jednak dopiero jak cos pod nie wirtualnie podepniesz to zabacza cos w nich ten sposob jest prosty jednak moze sie tak zdazyc ze nie chcesz aby ktos kto ma miec dostep do muzy i np install widzial ze masz filmy tyle ze nie ma nic w srodku w takim przypadku musisz usunac w prawach dostepu katalog _ftp i dodac c:\_ftp\muza oraz c:\_ftp\install wtedy katalog filmy bedzie dla takiego usera niewidoczny a tym samym nie zaczepi cie o to czy masz cos w tych filmach mam nadzieje ze cos rozumiesz z tego wszystkiego dalsze instrukcje na PM
![]() |
![]() |
#11 |
wafel
![]() |
raiden rulez!!! ogólnie program super. jakoś mi bardziej przypadł do gustu i chyba ma większe możliwośći od serv-u. ale jedna rzecz mi w nim nie daje spokoju i nie wiem czy jest do przeskoczenia. tak dla sportu o tym mowie. bo probelm udalo mi sie obejsc, ale rozwiazania nadal nie znam. a moze po prostu w team john long nie przewidzieli trakiej możliwości jaką ja chciałem zapodać...
ps jesli ktos jest obeznany w raidenie moge sie podzielic problemem |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
oczywiscie - klikasz na nazwe domeny i tam ustalasz sobie adres ip i port przez jaki maja sie wszyscy laczyc z toba wiec tam musisz podac ten przekierowany na ciebie
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
Fajnie! Zaraz to wypróbuje! W bullet proofie wychodziło to w połowie. Po zalogowaniu się gościa z zewnątrz wykopywało go bo ftp mie mógł wysłać danych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|