![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Sieć LAN POMOCY!!!!
Witam!!!
Mam powazny problem z siecią LAN (dwa kompy połączone scrossowanym kablem). Na obydwu jest Windows 98, jeden ma zintegrowaną kartę Sis 900 PCI Fast Ethernet a w drugim jest karta Requesta (nie pamiętam już dokładnie jaka, ale też 10/100 Mb/s). Musiałem ostatnio zrobić przeinstalkę na moim kompie i teraz coś mi szwankuje z siecią. Dioda na karcie w kompie siostry niby świeci, więc widzi sieć, ale nie mogę niczego udostępnić. W moim otoczeniu sieciowym nie ma żadnego komputera, a po kliknięciu na "cała sieć" wyskakuje komunikat o błedzie. W kompie siostry widać tylko jej własny komputer, nie ma mojego. Ktoś wie co może być nie tak? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
a wlaczyles udostepnianie plikow i drukarek
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
no tak
to podstawa
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wymiatacz
![]() |
Udostepnianie wlaczylem.
![]() Możecie powiedzieć coś więcej o ustawianiu tej bramy domyślnej i IP? Bo ja się bardzo słabo znam na sieciach, komputery połaczyłem kilka tygodni temu i wtdy nie trzba było niczego konfigurować - wystarczyło połaczyć je kablem i właczyć udsotępnianie. A teraz się nie widzą. Proszę o pomoc bo sam sobie z tym raczej nie poradzę.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
wchodzisz we wlasciwosci sieci bierzesz na protokul tcp/ip wlasciwosci
i wbijasz ip 196.168.0.1 na drugim kompie tak samo tylko ze zamiast 1 wpisujesz 2 a maska sieci 255.255.255.0 na jednym i drugim kompie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wymiatacz
![]() |
A w takim razie ktoś moze mi powiedzieć, czemu za pierwszym razem, przed formatem na żadnym kompie niczego nie trzeba było wpisywać i działay bez zarzutu?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Bo M$ Win to dziwny stwór, a tak serio to nie wiem, ale teraz już Ci działa siec??
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wymiatacz
![]() |
sieć tak, dowiedziałem się, że ponoć w 98 jest jakiś bud, przez którego nieraz trzeba ręcznie konfigurować, a nieraz robi to samoczynnie.
![]() Teraz mam większy problem - udostepnianie polaczenia - gdy probuje wlaczyc udostepniaanie nie dziala mi net, musze odinstalowac zeby miec neta. Ktoś zna się na udsotepnianiu polaczenia modemowego na W98? ![]() I nie mowcie mi o zmianie systemu, bo probowalem juz wiele razy i jest nieprzekraczalna bariera - sterowniki do niektorych urzadzen, ktorych czesto uzywam, jak karta TV i skaner.
|
|
|
|
![]() |
|
|