Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siemens CX65 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siemens-cx65-38235/)

Kasprzak 27.09.2004 21:40

a ja wzialem T630
Nie chcialem Sagem`a ani Siemensa.Siemensow mialem zawsze pelno, ostatnio placi sie za marke-tak samo z Nokią - ktora jednak trzeba przyznac dobre telefony robi, lecz drogie.
A sony e. zaskoczylem sie bardzo pozytywnie, aktywna matryca wyglada swietnie. Bardzo dobrze menu sie prezentuje, zdjecia tez dobrze wychodzą (pozyczylem irde,zrobilbym fote - chyba minimalnie gorsze od woitas`a, ale menu sagem vs. ericsson i uzytkowanie (chodzi mi o interfejs) Sagem nie ma szans))

andrzejj9 27.09.2004 22:00

T630 jest naprawdę dobry. Sam się nim trochę bawiłem i muszę przyznać, że zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jednak CX65 podoba mi się bardziej, a nawet szkoda, bo Sony jest teraz dostępny w ofercie - i to całkiem niezłej - ERY. No ale cóż, zrobiłem się wybredny to mam za swoje ;)

Smartek 27.09.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
T630 jest naprawdę dobry. Sam się nim trochę bawiłem i muszę przyznać, że zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jednak CX65 podoba mi się bardziej, a nawet szkoda, bo Sony jest teraz dostępny w ofercie - i to całkiem niezłej - ERY. No ale cóż, zrobiłem się wybredny to mam za swoje ;)

no wlasnie - ja bede mial t630 w przyszlym tyg. - nie moge sie doczekac - biore z ery... wzialbym tez tego siemensa co Ty chcesz, no ale co zrobic jak go nie ma :(
pozdro ;)

andrzejj9 28.09.2004 08:51

Cytat:

Napisany przez Smartek
no wlasnie - ja bede mial t630 w przyszlym tyg. - nie moge sie doczekac - biore z ery... wzialbym tez tego siemensa co Ty chcesz, no ale co zrobic jak go nie ma :(
pozdro ;)

No to jesteśmy w takiej samej sytuacji :)

Ja jeszcze poczekam, ale wydaje mi się, że Ty też podejmujesz właściwą decyzję i będziesz zadowolony. T630 to naprawdę dobry telefon, a jego menu podoba mi się nawet bardziej niż to w Siemensach. W CX65 kusi mnie tylko większy wyświetlacz i dużo więcej pamięci użytkownika. Poza tym wydaje mi sie, że ich funkcjonalność jest porównywalna, a jeśli T630 jest do wzięcia teraz i to w całkiem niezłej promocji, to... czemu nie :)

andrzejj9 28.09.2004 09:08

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

Jeszcze jedno - właśnie od niechcenia wszedłem na stronę ERY, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie ma tam czegoś nowego, no i zwróciłem uwagę na to, że ta urodzinowa promocja jest ważna tylko do 30 września. Tak więc przyszły tydzień raczej nie wchodzi w grę i jeśli chcesz z tej oferty skorzystać, to musisz się pospieszyć.

memorando 28.09.2004 09:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
O braku osłonki na aparacie wiem, ale z tego, co widziałem i czytałem, to sporo modeli tak ma i nie jest to tylko cecha Siemensa, nie mówiąc już o tym konkretnym modelu. Poza tym ja tak szanuję tego typu rzeczy, że położenie aparatu na piasku, ani uszkodzenie go w żadej inny sposób raczej nie wchodzi w grę. Powiedziałbym nawet, że jeżeli nie zdarzy się nic nieprzewidzianego to kiedy będzie mi się kończyła umowa abonamentowa, aparat będzie po moim użytkowaniu wyglądał jak nowy. Zawsze tak podchodzę do rzeczy, które przedstawiają dla mnie jakąś wartość i sądze, że w tym wypadku byłoby podobnie.

Jeśli natomiast chodzi o to CD Info, to nie mam zielonego pojęcia, co to jest. Możesz mi to trochę przybliżyć? :)

A co do gwarancji i ewentualnych problemów w serwisie, to raczej pod tym względem się nie obawiam. Zawsze zaznajamiam się z umową, którą podpisuję i znam mniej więcej prawa konsumenckie. Jeśli ktoś będzie próbował mnie ich pozbawić, wymuszę ich respektowanie. A w serwisie nie dam się spławić. I lepiej dla osób tam pracujących, żeby nie próbowały tego zrobić.

wybacz ale nimal nie klnie moj mc60 leży już 17 dni w serwisie zapomnialem o firmie bo mnie olewają i to wlaśnie idea szczerze andrzej niepatrz na oferty ale niebierz idei jeżeli się spozniasz z platnością faktur o jeden dzień ponieważ wyłączają wychodzące i w erze tego np niema więc zastanów się idea ma dwa plusy kasa w salonie i ladne rachunki a era że można się spoznić i jak dużo dzwonisz to dostajesz po kradzieży fonu nowiutki fonik ja tak mialem nadzwonilem przez 5 miesięcy na 3500 rachunkow i zagubilem kartę od fona to jescze era mi dala nowiutki telefonik więc erę cenię bo przynajmniej są cierpliwi czego niemogę powiedzieć o idei ale ogolnie niebierz polkomtela pożygalbyś się z nimi albo idea albo era nigdy plus

andrzejj9 28.09.2004 11:22

Cytat:

Napisany przez memorando
wybacz ale nimal nie klnie moj mc60 leży już 17 dni w serwisie zapomnialem o firmie bo mnie olewają i to wlaśnie idea szczerze andrzej niepatrz na oferty ale niebierz idei jeżeli się spozniasz z platnością faktur o jeden dzień ponieważ wyłączają wychodzące i w erze tego np niema więc zastanów się idea ma dwa plusy kasa w salonie i ladne rachunki a era że można się spoznić i jak dużo dzwonisz to dostajesz po kradzieży fonu nowiutki fonik ja tak mialem nadzwonilem przez 5 miesięcy na 3500 rachunkow i zagubilem kartę od fona to jescze era mi dala nowiutki telefonik więc erę cenię bo przynajmniej są cierpliwi czego niemogę powiedzieć o idei ale ogolnie niebierz polkomtela pożygalbyś się z nimi albo idea albo era nigdy plus

Co prawda moja wypowiedź, którą zacytowałeś, pochodzi sprzed kilku miesięcy ;), ale zgadzam się z tym, co piszesz. Ja cały czas chciałem podpisać umowę z ERĄ, również z tego względu, że obsługa klienta u tego operatora jest według mnie zdecydowanie najlepsza. A to jest ważna sprawa, i to bardzo. Ale jeśli nie mogę tam znaleźć tego, na czym mi zależy, to niestety muszę zwrócić się ku konkukrencji.

W IDEI natomiast ważna jest dla mnie zwłaszcza jedna rzecz. Możliwość uruchomienia nieskończonego kapitału minut - to jest dla mnie bardzo istotne, ponieważ wiem, że zwłaszcza na początku, na pewno nie będę zużywał wszystkich minut z abonamentu (zwłaszcza, że chcę też najpier wziąć abonament wyższy, a po roku zmienić go na niższy), a w przyszłości mogą mi się bardzo przydać. Tak więc raczej IDEA, chociaż i to nie jest do końca powiedziane. 30 września już blisko, potem ERA zaproponuje coś nowego. Mam nadzieję, że tym razem spełni to również moje oczekiwania :)

Smartek 28.09.2004 13:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jeszcze jedno - właśnie od niechcenia wszedłem na stronę ERY, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie ma tam czegoś nowego, no i zwróciłem uwagę na to, że ta urodzinowa promocja jest ważna tylko do 30 września. Tak więc przyszły tydzień raczej nie wchodzi w grę i jeśli chcesz z tej oferty skorzystać, to musisz się pospieszyć.

thx za info, ale ja nie biore z tej urodzinowej promocji :), tylko na abonament biznes 60pro z promocja dla komornikow :)
pozdro ;)

epol 28.09.2004 17:27

Cytat:

Napisany przez memorando

Oj coś mi tu nie pasi. Mam IDEI i zdarzało mi się płacić po terminie, ale nigdy nie blokowali mi połączeń. I z tego co wiem to jest to okres paru tygodni od nie zapłacenia.

A jeśli fon oddawałeś przez operatora to czas się wydłuża, ponieważ on go musi przekazać serwisowi Siemensa. Najlepiej iśc bezpośrednio do serwisu. A fon maja prawo trzymać z tego co wiem 14 dni roboczcy zgodnie z warunkami gwarancji.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:35.