Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siemens CX65, a Motorola E398 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siemens-cx65-motorola-e398-42050/)

B@rtek 01.11.2004 20:35

W motce wychodzą bardzo ładne zdjęcia :D

@memo ty masz V300 to pochwal się jak zdjęcia wychodzą jak masz jakieś zapisane, bo ja nie mam żadnychw fonie ;)

B@rtek 01.11.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez memorando
przepraszam podczepiam się:)motka v300 warto zmienić?? a jak już to na co>??

Możesz wgrać soft od V600 i bedziesz mieć Video jak ci na tym zależy.

A tak na inny telefon to bym nie zmeniał, chyba, że na E398, CX65 lub T630 :taktak:

memorando 01.11.2004 20:51

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Możesz wgrać soft od V600 i bedziesz mieć Video jak ci na tym zależy.

A tak na inny telefon to bym nie zmeniał, chyba, że na E398, CX65 lub T630 :taktak:

jak soft wgrać od 600???? :) nono daj mi opis na memorando@wp.pl i może sam binek:D

Smartek 01.11.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez memorando
jak soft wgrać od 600???? :) nono daj mi opis na memorando@wp.pl i może sam binek:D

no, potwierdzam, ze istnieje taka mozliwosc - kumpel kupil motke v500 na gieldzie z wgranym softem od v600 :)
pozdro ;)

B@rtek 01.11.2004 21:13

Cytat:

Napisany przez memorando

najlepiej wejdź na www.matrax.net/forum , bo ja niechcę cię wprowadzić w błąd czasami :nie:

Tu masz dokładny link jak zrobić z V300 motke V600 :D :

http://www.matrax.net/forum/index.php?showtopic=1474

a tu link dotyczący video:

http://www.matrax.net/forum/index.php?showtopic=1582

epol 01.11.2004 21:16

Ja bym brał...wiadomo co :D Nie trzeba mnie pytać o zdanie ;)

Dodam, że do CX65 pojawiły się już patche!!

andrzejj9 01.11.2004 21:35

Cytat:

Napisany przez epol
Ja bym brał...wiadomo co :D Nie trzeba mnie pytać o zdanie ;)

Dodam, że do CX65 pojawiły się już patche!!

No na razie CX prowadzi i to zdecydowanie. A wiecie, że jest już CX66 (to samo, co 65, tylko z dodatkowymi możliwościami 3D - do gier), oraz CX70. Ten ostatni jest ciekawy. Wizualnie wygląda tak samo, tylko jest w ciemniejszym (według mnie trochę ładniejszym) kolorze, natomiast ma dodatkową możliwość używania go jako radiotelefonu, czy krótkofalówki. Dokładnie nie chciało mi się tego czytać, w każdym razie może to być ciekawe :) Szkoda tylko, że w Polsce to go pewnie nigdy nie ujrzymy.

epol 01.11.2004 21:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No na razie CX prowadzi i to zdecydowanie. A wiecie, że jest już CX66 (to samo, co 65, tylko z dodatkowymi możliwościami 3D - do gier), oraz CX70. Ten ostatni jest ciekawy. Wizualnie wygląda tak samo, tylko jest w ciemniejszym (według mnie trochę ładniejszym) kolorze, natomiast ma dodatkową możliwość używania go jako radiotelefonu, czy krótkofalówki. Dokładnie nie chciało mi się tego czytać, w każdym razie może to być ciekawe :) Szkoda tylko, że w Polsce to go pewnie nigdy nie ujrzymy.

CX70 widziałem. Tak jak pisze ma on funkcje tak jak w krotkofalowce. Przyciskamy przycisk nagrywamy i nastepnie wysylamy przez gprs.
A czy cx66 to nie przypadkiem odpowiednik na amerykanskim rynku??

andrzejj9 01.11.2004 21:55

Cytat:

Napisany przez epol
CX70 widziałem. Tak jak pisze ma on funkcje tak jak w krotkofalowce. Przyciskamy przycisk nagrywamy i nastepnie wysylamy przez gprs.
A czy cx66 to nie przypadkiem odpowiednik na amerykanskim rynku??

A bardzo możliwe, nawet nie wiem. Gdzieś po prostu na necie o nim wyczytałem. Ale znając rzeczywistość to bardzo możliwe. W Ameryce pewnie telefony są lepsze i tańsze....

Ja wkurzyłem się ostatnio. Będę chciał sobie jakąś małą wieżę (mini wieżę) kupić. W grę wchodzą zestawy Panasonica (http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1885 , http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1887) oraz Sony (http://www.sony.pl/ShowProduct.do?si...duct=MHC-RG333 , http://www.sony.pl/ShowProduct.do?si...uct=MHC-RG444S). W Polsce będzie to wydatek rzędu 1000 - 1200 złotych. Dla porównania sprawdziłem sobie ceny w Stanach. Wyszło mi, że tam musiałbym zapłacić od 450 do 600 złotych..... To kpina. Niby się już przyzwyczaiłem do różnic w cenach, ale nie aż takich. Na dodatek to jest sprzęt ciężki i nie mogę go sobie od tak sprowadzić. Na granicy też nie byłoby go łatwo przenieść i pewnie gratis dołożyliby mi cło i VAT. Ehhhh.....

epol 01.11.2004 22:00

Tak samo ma sie sprawa z aparatami cyfrowymi w USA i kartami grafiki bodajże w Kanadzie :)

andrzejj9 01.11.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez epol
Tak samo ma sie sprawa z aparatami cyfrowymi w USA i kartami grafiki bodajże w Kanadzie :)

Tak, podobnie ze zwykłymi aparatami i odtwarzaczami mp3 i generalnie sprzętem elektronicznym. Ale różnica polega na tym, że:

a) Aparat fotograficzny już sobie sprowadziłem: zapłaciłem około 350 dolarów zamiast 4000 zł.

b) Odtwarzacz mp3 również: 150 dolarów zamiast 2000zł

c) Aparat cyfrowy (Panasonic Lumix FZ20) sprowadzę prawdopodobnie w najbliższym czasie: 490 dolarów zamiast 3000zł.

A wieży nie mogę sprowadzić bo jest za ciężka!!!

I to jest smutne... :(

Kasprzak 01.11.2004 23:08

to ile dales na przeliczenie polskie za tego iRivera?
I mowisz ze zarabiscie sie sprawuje...ja wlasnie zbieram sianko. Jak juz to kupie iRivera - wiem ze mUvo go nie dogoni
Widze ze w aparatach przebierasz...:) Slabych to nie wybierasz.Szacunek!:D

ps.andrzej-widziales M55? Ten ma dopiero dobry wyglad

MaciejT 02.11.2004 00:24

Czy ktos moze orientuje sie, czy w Siemensie CX65 mozna zrobic manewr z SMSami taki jak w S55: skrzynka odbiorcza S55 wg producenta (i wg stanu faktycznego) miesci 100 SMSow, ale po przeniesieniu ich do pamieci wspolnej zwalnia sie miejsce w skrzynce odbiorczej, co pozwala na posiadanie w telefonie setek SMSów odebranych (powyżej 400 widziałem osobiscie). Dodam, ze w Nokiach (sprawdzone na 6100) nie da sie tak zrobic (przekopiowac SMSow do pamieci wspolnej)...

Pytanie aktualne rowniez do telefonu SonyEricsson T630 :)

andrzejj9 02.11.2004 10:04

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
to ile dales na przeliczenie polskie za tego iRivera?
I mowisz ze zarabiscie sie sprawuje...ja wlasnie zbieram sianko. Jak juz to kupie iRivera - wiem ze mUvo go nie dogoni
Widze ze w aparatach przebierasz...:) Slabych to nie wybierasz.Szacunek!:D

ps.andrzej-widziales M55? Ten ma dopiero dobry wyglad

Dokładnej ceny nie pamiętam, ale wydaje mi się, że było to w przeliczeniu około 450 - 550 złotych. Sam przyznasz, że w porównaniu do dwóch tysięcy w tym czasie w Polsce to jest pewna różnica... Ale na szczęście odtwarzacze te i u nas są już tańsze. Jest taki jeden sklep, we Wrocławiu akurat w Koronie (Geant-ie), w którym ten model można już dostać za 850 złotych. A to, uważam, jest już całkiem rozsądna cena.

Jeśli chodzi o aparat, to długo przymierzałem się do zakupu pierwszej w życiu lustrzanki, a że akurat trafiła się okazja, bo moja siostra wracała ze Stanów, to postanowiłem z niej skorzystać. Wybrałem Pentaxa (którego miałem, i mam dalej, również poprzedni aparat: IQ-Zoom 160) ZX-L (w Polsce odpowiednik MZ-6) w zestawie z dwoma obiektywami: 28 - 80 i 90 - 300 (Macro), do tego trochę dodatków. Kupione na Ebuy'u wyniosło mnie to trochę ponad 300 dolarów, a za taki sam zestaw skompletowany w Polsce musiałbym wtedy zapłacić prawie 4000 zł. Tak więc mimo, że zadłużyć się wtedy musiałem straszliwie, uważam, że było warto.

A aparat teraz - cyfrówka Panasonica (myślę, że dobry wybór. Sam preferuję Pentaxa, ale akurat z tego segmentu nie ma nic, co by mnie zainteresowało. Ciut wyżej jest Ist*D, ale ja nie chcę kolejnej lustrzanki (nawet cyfrowej), tylko właśnie coś bliżej automatu, a Lumix FZ20 jest idealnym pogodzeniem tych dwóch kierunków) to zakup mojego ojca. Znowu ktoś znajomy przyjeżdza ze Stanów i warto wykorzystać ten moment i zapłacić za aparat 470 - 90 dolarów zamiast prawie 3 tysięcy złotych.

ps: M55 znam bardzo dobrze, bo przez dłuższy czas to właśnie ten telefon chciałem kupić. I zrobiłbym to, ale w okolicach marca spóźniłem się na bardzo dobrą promocję ERY, a żadna następna nie wydawała mi się atrakcyjna. Tak więc czekałem i czekałem (na szczęście w tym momencie jeszcze bez telefonu mogłem się obyć, dopiero w czasie wakacji, kiedy pracowałem w innym mieście był mi naprawdę potrzebny), aż w końcu stwierdziłem, że mimo, iż aparat dalej mi się podobał, to już na rynku weszła jakby nowa technologia. Tak więc stwierdziłem, że skoro tyle już czekam, to wstrzymam się jeszcze trochę i zobaczę, jak to się rozwinie. Dodatkowo wtedy zaczęła się również ta rewolucja na rynku pre-paidów, co musiało ostatecznie (choć nie podejrzewałem, że tak późno) znaleźć odbicie i w umowach abonamentowych. Ostatecznie zdecydowałem się, że wezmę Siemensa CX65 tylko poczekam jeszcze na satysfakcjonującą mnie ofertę (w międzyczasie jedną taką znalazłem, ale kiedy już chciałem się na nią zdecydować, okazało się, że nastąpiła pomyłka i nie jest już ona aktualna). Tak więc czekam czekam i czekam i.... może teraz ;)

A M55 jest naprawdę fajny, w sumie czasami trochę załuję, że nie miałem okazji go posiadać :)

epol 02.11.2004 17:38

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Czy ktos moze orientuje sie, czy w Siemensie CX65 mozna zrobic manewr z SMSami taki jak w S55: skrzynka odbiorcza S55 wg producenta (i wg stanu faktycznego) miesci 100 SMSow, ale po przeniesieniu ich do pamieci wspolnej zwalnia sie miejsce w skrzynce odbiorczej, co pozwala na posiadanie w telefonie setek SMSów odebranych (powyżej 400 widziałem osobiscie). Dodam, ze w Nokiach (sprawdzone na 6100) nie da sie tak zrobic (przekopiowac SMSow do pamieci wspolnej)...

Pytanie aktualne rowniez do telefonu SonyEricsson T630 :)

Nie wiem czy dobrze rozumuje, ale chodzi Ci o to, aby przenis sms z skrzynki odbiorczej do archiwum na flex memory? Jelsi tak to raczej sie da, bo flex memory oraz opcja archiwum jest juz bardzo dlugo w siemensach i watpie aby postanowili z tego zrezygnowac.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02.