Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siemens CX65, a Motorola E398 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siemens-cx65-motorola-e398-42050/)

memorando 09.11.2004 13:24

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Możliwe. Ale jakoś mi umknęło, a jednak rzecz jest warta uwagi.

A więc Andrzej powiem co myślę o motce e398 kupilem już drugą i opiszę moje perypetie i wady zalety. A więc pierwszej motce urwalem gniazdko w ktorym mocuje się sim niestety niemam rąk kobiety i urwalem. Nauczony błędami kupilem drugą i już nieurwalem. Wadą więc jest mocowanie karty sim. Zalety??? Za***isty aparat, za***isty dźwięk, za***isty wyświetlacz, jakość wykonania obudowy powala delikatna jak w myszce mx 700 plastik przypominający w dotyku skórę albo gumę, menu proste ładne dużo motywów podświetlające fajne światełka z boku fonu, jakość wykonania 10, menu 9, fonik ocena ogólna 9 przez złącze sim które łatwo urwać jak się ma łapki zbyt twarde:) weź motkę będzuesz zadowolony:)

Pagerus 09.11.2004 15:23

Wszystko fajnie - ale ta motka jest narazie tylko w Erze... :(

memorando 09.11.2004 15:29

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Wszystko fajnie - ale ta motka jest narazie tylko w Erze... :(

era rullllezzzzz mam 4 aktywacje u nich zniżki i walę zlodziejskiego polkomntela czekam na list do staruszki potwierdzający zdublowane faktury i im wytaczam sprawę sądową którą notabene wygram

Pagerus 09.11.2004 15:37

Cytat:

Napisany przez memorando
era rullllezzzzz mam 4 aktywacje u nich zniżki i walę zlodziejskiego polkomntela czekam na list do staruszki potwierdzający zdublowane faktury i im wytaczam sprawę sądową którą notabene wygram

Nie powiedziałbym, że Era rulez - bo nieco utrudniali mi zrezygnowanie z ich usług... A co do cen telefonów obecnie to też bez rewelacji - nie mówię tu o taryfach firmowych - bo przecież nie każdy musi w tym kraju mieć firmę...

memorando 09.11.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Nie powiedziałbym, że Era rulez - bo nieco utrudniali mi zrezygnowanie z ich usług... A co do cen telefonów obecnie to też bez rewelacji - nie mówię tu o taryfach firmowych - bo przecież nie każdy musi w tym kraju mieć firmę...

niemam firmy ale jestem ostatnio maniakiem najlepsza komorka komp żona:D wisi mi ile mnie kasują ważne że jak dzwonię to przynajmniej są mili kompetentni i niewyłaczają fonow po jednodniowym opoznieniu w zaplacie faktury a tak ma idea pozatym plus ma dupne warunki idea jest przestarzala na dzień dzisiejszy ery jest najlepsza i tyle:D

epol 09.11.2004 17:23

Cytat:

Napisany przez memorando
i niewyłaczają fonow po jednodniowym opoznieniu w zaplacie faktury a tak ma idea pozatym plus ma dupne warunki idea jest przestarzala na dzień dzisiejszy ery jest najlepsza i tyle:D

Nie wiem kto Ci takich glupot nawciskanl, ze idea wylacza fon gdy zalega sie 1 dzien z rachunkiem.

Ludzie nie gadajcie glupot jesli nie wiecie.

memorando 09.11.2004 17:30

Cytat:

Napisany przez epol
Nie wiem kto Ci takich glupot nawciskanl, ze idea wylacza fon gdy zalega sie 1 dzien z rachunkiem.

Ludzie nie gadajcie glupot jesli nie wiecie.

k///// mać moja dziewczyna ma fona w idei mi wlasnie wyłączyli wychodzące po jednym dniu spóźnienia!!!!!!!!! i rób z kogoś innego łosia a nie ze mnie

epol 09.11.2004 18:28

Cytat:

Napisany przez memorando
k///// mać moja dziewczyna ma fona w idei mi wlasnie wyłączyli wychodzące po jednym dniu spóźnienia!!!!!!!!! i rób z kogoś innego łosia a nie ze mnie

Nie denerwuj sie tak od razu :)

No widzisz, a mi bardzo rzadko, a moze tylko pare razy sie spoznilem z zaplata. I ani razu nie zostal mi zablokowany fon. Abonament mam juz trzeci rok.
A dodam taka mala ciekawostke:

Brat zawsze kiedys placic przelewem w banku i pieniadze za jedna fakture gdzies wsiaklo. On dostal potwierdzeniez banku ze zaplacil, a IDEA pieniedzy nie zobaczyla. Co ciekawe telefonu mu nie zablokowali. Dostal tylko po jakims czasie chyba upomnienie i przefaksowal im kopie dowodu wplaty i na tym sie sprawa skonczyla. A do dzis mu na fakturach widnieje ze ma nie zaplacona jedna fakture. A jeszcze zeby bylo ciekawiej to potem podpisywal z nimi umowe na nastepny rok i nic nie wspomnieli o niezaplaconym rachunku. Teraz to bedzie juz okolo 1,5 roku od tego zdarzenia i dalej nic sie nie dzieje.

Chyba juz o tym kiedys pisalem.

Kasprzak 09.11.2004 20:07

podepne sie pod temat (sorka) nie wiesz jak wyslac np. na nokie przez podczerwien albo do kompa?
Mam Sagema my 5-2 i jak wysylam nokia -> sagem - ok, jak przyloze zeby z kompa cos na sagema wyslac wogole go nie wykrywa.

andrzejj9 09.11.2004 20:41

Cytat:

Napisany przez memorando
A więc Andrzej powiem co myślę o motce e398 kupilem już drugą i opiszę moje perypetie i wady zalety. A więc pierwszej motce urwalem gniazdko w ktorym mocuje się sim niestety niemam rąk kobiety i urwalem. Nauczony błędami kupilem drugą i już nieurwalem. Wadą więc jest mocowanie karty sim. Zalety??? Za***isty aparat, za***isty dźwięk, za***isty wyświetlacz, jakość wykonania obudowy powala delikatna jak w myszce mx 700 plastik przypominający w dotyku skórę albo gumę, menu proste ładne dużo motywów podświetlające fajne światełka z boku fonu, jakość wykonania 10, menu 9, fonik ocena ogólna 9 przez złącze sim które łatwo urwać jak się ma łapki zbyt twarde:) weź motkę będzuesz zadowolony:)

Dzięki za opinię :)

Skoro tak chwalisz ten telefon, to może jednak poczekam jeszcze kilka dni i zobaczę, jak ERA odpowie na nową ofertę IDEI. Jeśli dadzą w końcu jakieś rozsądne warunki i nieco obniżą cenę tego telefonu, to niewykluczone, że jednak z nimi podpiszę umowę. Zobaczymy, niech tylko znowu nie odwlekają ogłoszenia nowej oferty, bo moja cierpliwość jest już na zdecydowanym wyczerpaniu ;)

ps: Rozumiem, że wszystko poszło zgodnie z planem i żona jest już żoną ;) ? Jeśli tak to moje gratulacje :)

memorando 09.11.2004 21:12

żona mnie bije:)

andrzejj9 09.11.2004 22:31

Cytat:

Napisany przez memorando
żona mnie bije:)

Nie no, to znaczy, że wszystko w porządku ;)

Pagerus 09.11.2004 22:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dzięki za opinię :)

Skoro tak chwalisz ten telefon, to może jednak poczekam jeszcze kilka dni i zobaczę, jak ERA odpowie na nową ofertę IDEI. Jeśli dadzą w końcu jakieś rozsądne warunki i nieco obniżą cenę tego telefonu, to niewykluczone, że jednak z nimi podpiszę umowę. Zobaczymy, niech tylko znowu nie odwlekają ogłoszenia nowej oferty, bo moja cierpliwość jest już na zdecydowanym wyczerpaniu ;)

ps: Rozumiem, że wszystko poszło zgodnie z planem i żona jest już żoną ;) ? Jeśli tak to moje gratulacje :)

Ja mimo wszystko nie potrzebuję telefonu jako odtwarzacza mp3 :P takowy już mam i on mi wystarcza... tak więc pozostaję przy Siemensie :D

andrzejj9 09.11.2004 23:00

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ja mimo wszystko nie potrzebuję telefonu jako odtwarzacza mp3 :P takowy już mam i on mi wystarcza... tak więc pozostaję przy Siemensie :D

Na jego funkcję jako odtwarzacza mp3 nie zwracam nawet uwagi. To, co mam do tego celu jest nieporównywalnie lepsze. Natomiast pozostałe wymienione zalety wydają się nie do pogardzenia.

memorando 09.11.2004 23:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie no, to znaczy, że wszystko w porządku ;)

mam podpite lewe oko wydarty kawał mięSA Z RĘKI a żona zabita:D idę spać jutro mnie zamkną:(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:26.