![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Siemens M55 - logo operatora.
Witam.
Telefon jest przywieziony z Niemiec i niestety widniej na nim jakies logo operatora ktorego nie da się zlikwidować. Tapety i loga w opcjach telefonu mam wyłączone, jednak logo ciągle uparcie widnieje. Jest jakiś cywilizowany sposób aby się tego pozbyć ? Nie lubię wszelakiego rodzaju tapet, chcę po prostu mieć "czysty" wyświetlacz. Dzięki za pomoc. pozdrawiam.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
nie wiem dlaczego nie idzie usunac tapety.
ja zawsze robilem tak : MENU->USTAWIENIA->WYSWIETLACZ->[KASUJ] i elegancko kasuje ale tak robilem w S55, ale zdaje mi sie ze podobne sa oprogramowaniem albo inny sposob.Stworz sobie tapete białą i wyslij jezaeli masz w kompie irDĘ albo Bluetooth
![]() |
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
jak nie możesz zastosować tapety z telefonu...
Zdjęcie sim-locka, a jak to nie pomoże wgranie jeszcze raz firmware. Cóż z tego, że telefon z niemiec może Ci działać z polską kartą SIM (bo tak jest ![]() Jeśli na prawde nie można zastosować innej tapety w co mi się nie chce wierzyć. Mój pomysł pzredstawiłem po doświadczeniu z moją eselką45i - siemensik miał standardowo logo Plusa którego nie dało się usunąć po wgraniu firmwaru i usunięciu sim-locka logo zniknęło ![]() Tylko czy Tobie się taka zabawa opłaca?
![]() |
#4 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Niemieckie telefony w przeważającej większości są bez sim locków. Kupowałem juz dwa zaden nie miał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Telefon nie ma gwarancji więc wszelakie kombinacje z aktualizacjami mile widziane. Podobno jest bez simlocka (działa aktualnie z POP'ie bez problemu), denerwuje mnie tylko to logo operatora. Robiłem przywracanie ustawień fabrycznych ale nie pomogło. Trzeba będzie chyba podłączyć go do kompa, tylkoże kabelka jeszcze nie mam.....
pozdrawiam.
![]() |
#6 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Mi się wydaje że wystarczy ściągnięcie nowego loga, czy coś... a jak nie to pustego...czyli np. całego białego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Chyba jednak jedynym sensownym rozwiązaniem jest zastosowanie czystej tapety......tylko kabelka brak. ![]() pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#8 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
to proponuje kup poczerwien do kompa za 20zl na allegro. Tylko nie wiem czy ma Irde telefon - chyba ma.Bo wiem ze S55 ma na bank
![]() |
#9 | |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#10 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
M55 nie ma BT anie Irdy.
Czy jest sim-lock sprawdzisz kodem *#0606# (karta sim wyjęta) Widze, że masz Idea a ona zapisuje Logo na karcie SIM. Wgraj do telefonu przeźroczystego GIFa i wrzuć go jako logo, a problem minie. Może jutro będe miał inne pomyśly (teraz coś mi się kręci świat dookoła i nie moge za bardzo myśleć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
![]() |
#12 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
O tym samym pisałem ja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Jeszcze jedna sprawa, jak z tego telefonu ściągnąć przedni panel
![]() Sprawdzałem kodem który podał "epol" - wielkie THX czy jest blokada sim ale nie za bardzo kumam o co tam chodzi, wyświetlają się jakieś litery z cyframi a po naciśnięciu "info" pokazał się napis "unbarred". pozdr.
![]() |
#14 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Zjęcie obudowy: wziąść telefon w prawą rękę (leworęczni w lewą) stanąć około 3 m od ściany wziąść mocny zamach i z całych sił rzucić telefon o tą ścianę. Satysfakcja gwarantowana
![]() PS. Sorki ale nie mogłem się powstrzymać ![]() Pozdro ![]() rcobex w podpisie masz takie samo powiedzonko jak ja miałem wcześniej pod nickiem: "Ktokolwiek wygra... my przegramy" AVP ![]()
![]() |
#15 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
No wiesz może to i śmieszne ale za cholerę nie potrafię sciągnąć przedniego panela, poprzednio miałe Nokię 6610 i było bez problemowo a tutaj nie widzę ani zatrzasków tylko jakieś śrubki ale wątpię aby to trzeba było odkręcać...
pozdr.
![]() |
|
|