![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Siłaczka - Stefan Żeromski
Potrzebuje e-book'a
Stefan Żeromski - Siłaczka. Czy ktoś posiada lub wie skad mozna ściągnąć lub gdzie znaleźć? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Na emeryturze
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Ja jak zawsze potrzebuje jakiejs ksiazki, a juz jej nie ma w bibliotece to wchodze sobie na strone Polskiej Biblioteki Internetowej i tam przewaznie znajduje potrzebna mi ksiazke
![]()
![]() |
#5 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to Ty dopiero silaczke masz kizio? ja juz zdazylem omowic Silaczke, [jakas mniejsza - nie pamietam tytylu
![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
zanim ja dobrne do konca materialu z Polskiego to mina wieki (egzamin na koniec gimnazjum to ja napisze na 10 pkt chyba taka mam nauczycielke od polaka)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Na emeryturze
![]() |
A tak wogule to jaka jest wasza ulubiona lektura szkolna?? Bo moja to sa Krzyzacy i oczywiscie Kamienie na szaniec, a najbardziej mi sie spodobal ten cytat z "Testamentu" co go mam w podpisie
![]()
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Krzyzakow nigdy nie przeczytalem, choc lezy ksiazka w pokoju, moze sie kiedys do niej zabiore. Zaczalem czytac kiedys Quo Vadis, po angielsku z 'nowym' tlumaczeniem, hehe, ale tez nie skonczylem. Moja ulubiona lektura szkolna to The Great Gatsby...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mogę napisać jaka lektura szkolna o mały włos mnie nie zabiła.
była to powieść Elizy Orzeszkowej "Nad Niemnem" nawet ją znalazłem, aby sprawdzić czy po latach nadal mnie to tak nudzi? :\ http://monika.univ.gda.pl/~literat/niemen/ edit: o Boże :\ te opisy przyrody "Hardo głowę podnosił, usta wydął i gdy silnymi, namiętnymi ruchami[...] uspokojonymi już i prawie rytmicznymi[..]zrywał się ptak spłoszony i przelęknionym lotem przerznąwszy powietrze[...]niekiedy wznosił się i w powietrzu igrał[...] wpatrywał się on w Justynę z takim wytężeniem, że aż głowę podawał naprzód, a na białe czoło wystąpiła mu znowu gruba, poprzeczna fałda[...]Justyna[...]Uważnie, ciekawie przypatrywała się ruchom pracującego przed nią[...]Nagle[...]namiętnym niepokojem zadrgały rysy[...] wyprostował się i przed nią stanął. Nie wydawał się wcale zdziwionym[...]Od ziemi oblanej wonią świeżej słomy i okrytej ścierniskiem wyhaftowanym w drobne kwiaty Justyna podniosła twarz, zbladłą nieco, zesztywniałą, przez kilka minut postarzałą o lat kilka, ze źrenicami przygasłymi, które wilgocią zachodziły. Z dziwnym zmieszaniem, jakby nagle uczuła się w tym miejscu gościem natrętnym, istotą obcą i niepotrzebną, chwastem w kłosy wplątanym, uczyniła ruch do powstania.[...] Nie darmo dawny jej kochanek wspominał o jej dawnych marzeniach i zapałach. Była do nich skłonną i teraz, bo pochylona[...] Usiadła jednak znowu i zmieszane, niespokojne spojrzenia rzucała dokoła siebie.[...]Wstyd mi! Taki wstyd!... Poszłabym sobie, ale i w domu także nic...nic... ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 28.04.2005 o godz. 23:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Na emeryturze
![]() |
Taaa teraz to widac od razu, pytanie o ulubione lektury szkolne i glucho sie zrobilo
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Fantasy mnie szczerze troche nudzi, a nawet bardzo. Nie widzialem jeszcze ani jednego "Lord of the Rings" i jak sie domyslacie ksiazek tez nie czytalem.
...zaczalem ogladac pierwszy film z tej serii i jak narazie przez tydzien czasu mam za soba pol godziny, mysle ze jeszcze w tym miesiacu bede mial pierwsza czesc za soba hehe. za soba mam za to wszystkie ksiazki Roberta Lodluma, czyli Tozsamosc Bourna i tym podobne, Dan'a Brown'a (Anioly i Demony, Kod...), Stephena Coonts, i podobnych. Czyli chyba lubie sensacje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Na emeryturze
![]() |
No, ja musze niedlugo mojego "Podwodnego Zabojce" Clive'a Cussler'a, a potem jak jzu skoncze z cala moja lista fantasy to sie chyba zabiore za czytanie ksiazek Stevena Kinga...
![]() ![]()
![]() |
|
|