Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.04.2005, 15:00   #1
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Siłaczka - Stefan Żeromski

Potrzebuje e-book'a
Stefan Żeromski - Siłaczka. Czy ktoś posiada lub wie skad mozna ściągnąć lub gdzie znaleźć?

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2005, 16:34   #2
.::piotrek::.
Na emeryturze

Avatar użytkownika .::piotrek::.

Data rejestracji: 27.02.2004
.::piotrek::. zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Heh, nie wiem czy ci pomoze, ale tutaj jest "Siłaczka "...
Stary 28.04.2005, 16:52   #3
kizio
Wyrejestrowany

Cytat:
Napisany przez .::piotrek::.
Heh, nie wiem czy ci pomoze, ale tutaj jest "Siłaczka "...
Dzieki lecz wcześniej z mułka ściagnałem

kiziopl na gmail
Stary 28.04.2005, 17:04   #4
Na emeryturze

Ja jak zawsze potrzebuje jakiejs ksiazki, a juz jej nie ma w bibliotece to wchodze sobie na strone Polskiej Biblioteki Internetowej i tam przewaznie znajduje potrzebna mi ksiazke
Stary 28.04.2005, 21:11   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
to Ty dopiero silaczke masz kizio? ja juz zdazylem omowic Silaczke, [jakas mniejsza - nie pamietam tytylu ], Krzyzakow i teraz Zemste mam czytac.. nie chce mi sie
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 21:21   #6
kizio
Wyrejestrowany

zanim ja dobrne do konca materialu z Polskiego to mina wieki (egzamin na koniec gimnazjum to ja napisze na 10 pkt chyba taka mam nauczycielke od polaka)

kiziopl na gmail
Stary 28.04.2005, 21:27   #7
Na emeryturze

A tak wogule to jaka jest wasza ulubiona lektura szkolna?? Bo moja to sa Krzyzacy i oczywiscie Kamienie na szaniec, a najbardziej mi sie spodobal ten cytat z "Testamentu" co go mam w podpisie
Stary 28.04.2005, 22:11   #8
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Krzyzakow nigdy nie przeczytalem, choc lezy ksiazka w pokoju, moze sie kiedys do niej zabiore. Zaczalem czytac kiedys Quo Vadis, po angielsku z 'nowym' tlumaczeniem, hehe, ale tez nie skonczylem. Moja ulubiona lektura szkolna to The Great Gatsby...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 22:13   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja mogę napisać jaka lektura szkolna o mały włos mnie nie zabiła.

była to powieść Elizy Orzeszkowej "Nad Niemnem"

nawet ją znalazłem, aby sprawdzić czy po latach nadal mnie to tak nudzi? :\

http://monika.univ.gda.pl/~literat/niemen/

edit: o Boże :\ te opisy przyrody

"Hardo głowę podnosił, usta wydął i gdy silnymi, namiętnymi ruchami[...] uspokojonymi już i prawie rytmicznymi[..]zrywał się ptak spłoszony i przelęknionym lotem przerznąwszy powietrze[...]niekiedy wznosił się i w powietrzu igrał[...] wpatrywał się on w Justynę z takim wytężeniem, że aż głowę podawał naprzód, a na białe czoło wystąpiła mu znowu gruba, poprzeczna fałda[...]Justyna[...]Uważnie, ciekawie przypatrywała się ruchom pracującego przed nią[...]Nagle[...]namiętnym niepokojem zadrgały rysy[...] wyprostował się i przed nią stanął. Nie wydawał się wcale zdziwionym[...]Od ziemi oblanej wonią świeżej słomy i okrytej ścierniskiem wyhaftowanym w drobne kwiaty Justyna podniosła twarz, zbladłą nieco, zesztywniałą, przez kilka minut postarzałą o lat kilka, ze źrenicami przygasłymi, które wilgocią zachodziły. Z dziwnym zmieszaniem, jakby nagle uczuła się w tym miejscu gościem natrętnym, istotą obcą i niepotrzebną, chwastem w kłosy wplątanym, uczyniła ruch do powstania.[...] Nie darmo dawny jej kochanek wspominał o jej dawnych marzeniach i zapałach. Była do nich skłonną i teraz, bo pochylona[...] Usiadła jednak znowu i zmieszane, niespokojne spojrzenia rzucała dokoła siebie.[...]Wstyd mi! Taki wstyd!... Poszłabym sobie, ale i w domu także nic...nic...

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 28.04.2005 o godz. 23:34
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 22:16   #10
Na emeryturze

Taaa teraz to widac od razu, pytanie o ulubione lektury szkolne i glucho sie zrobilo A to moze jakie sa wasze ulubione ogolnie ksiazki, bo ja naprzyklad uwielbiam fantasy, a przede wszystkim cala serie o Wiedzminie i potem Wladcy Pierscieni...
Stary 28.04.2005, 22:27   #11
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Fantasy mnie szczerze troche nudzi, a nawet bardzo. Nie widzialem jeszcze ani jednego "Lord of the Rings" i jak sie domyslacie ksiazek tez nie czytalem.
...zaczalem ogladac pierwszy film z tej serii i jak narazie przez tydzien czasu mam za soba pol godziny, mysle ze jeszcze w tym miesiacu bede mial pierwsza czesc za soba hehe.

za soba mam za to wszystkie ksiazki Roberta Lodluma, czyli Tozsamosc Bourna i tym podobne, Dan'a Brown'a (Anioly i Demony, Kod...), Stephena Coonts, i podobnych. Czyli chyba lubie sensacje...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 22:47   #12
Na emeryturze

No, ja musze niedlugo mojego "Podwodnego Zabojce" Clive'a Cussler'a, a potem jak jzu skoncze z cala moja lista fantasy to sie chyba zabiore za czytanie ksiazek Stevena Kinga... Tak wogule to Wladce Pierscieni obejrzalem w sumie kolo 7 razy, bo tlyko ta postac mialaem dostepna na kasecie, a reszte to tak po 2 razy kazda, ale najbardziej i tak podobaly mi sie filmowe bitwy

Twoje uprawnienia: