![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
SIMextra
Witam
Pare dni temu porzyczyłem od kolegi kartę "tak tak" na której bylo 13gr, chcialem sprawdzic czy telefon nie ma simlocka. W Simextra przejrzalem chyba wszystko co bylo wtedy do zobaczenia. Zdziwilem się, gdy zobaczyłem na stronie ery, ze usługa ta jest płatna i kosztuje 50gr za otrzymanie informacji. Jak to jest mozliwe, ze na karcie z 13 groszami można było bezproblemu "przeglądać" SIMextra ?? To był mój drugi w życiu kontakt z siecią era, więc prosze się nie dziwić jesli pytanie to wyda się banalne. Pozdrawiam
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stary wypalacz
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Era za ta usluge kasuje po 5 zl za 10 smsow.
|
|
|
#3 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]() @Patrixs- przegladac sobie mozesz, oplata jest pobierana za otrzymanie informacji zwrotnej w ktoryms z serwisow
|
|
|
|
#4 |
|
Niezarejestrowany
![]() |
Czyli jak np. wezme sobie np. "Dowcip dnia" i po chwili przyjdzie wiadomość to płace wtedy 50 gr ??
Jak np. weźmie się opcje znajdowania bankomatu to pojawia się komunikat ze to będzie kosztowało 1 zł +VAT, ale wiadomość ta nie pojawia się przy każdym wyborze. A jak to jest możliwe że mając 13 gr na karcie przeczytałem 10 dowcipów, 5 różnych horoskopów, wysłałem 6 e-maili i nadal było 13 gr ??
|
|
|
#5 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
nie wiem jak to możliwe, jeśli kumpel długo korzysta z karty (powiedzmy ze ponad rok) to mogą mieć ustawione jakieś małe bonusy dla długoterminowych klientów - np. możliwość zrobienia minusa (małego) na koncie, i wtedy policzą sobie za to jak uzupełnisz konto
jest jeszcze 2 możliwość: jakiś błąd lub awaria dajmy na to komputera zliczającego, wyjście: zabiorą sobie z konta tyle ile trzeba, zaraz po tym jak uzupełnisz :zeby:
|
|
|
#6 |
|
Niezarejestrowany
![]() |
He he... to już nie będzie mój problem, bo oddałem koledze karte
Dzięki za wyjaśnienie. Mogłby mi ktoś jeszcze napisać jak trzeba ustawić w telefonie DNSy itp. do GPRSu na Erze ?? Z góry dzięki
|
|
|
#7 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
chociazby tu: http://www.era.pl/cgi-bin2/korp/inde...id=zdal_konfig
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
yy usługa jest jak najbardziej płatna
i panowie z ERY napewno sobie za to zainkasują kiedys przeczytałem sobie dowcip, patrze ze mi nie ściągneli kasy z konta, no to czytam, czytam, czytam .... a tu hop na drugi dzień -10zł zabierają kase po jakimś czasie i najprawdopodobniej pójdzie to na MINUS... jak uzupełni konto to mu odejmą pzdr
|
|
|
#9 |
|
Niezarejestrowany
![]() |
A ja naiwny myślałem: ale odjechana opcja w tej erze, musze sobie skołować sim katre "tak tak" (za 1,99zł) będe sobie czytał erotyczne dowcipy
cały dzień.. A tu pstro , badziewie jest płatne
|
|
|
#10 |
|
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
heheh ja mialem ciekawie. zostalo mi kiedys ok 4 zl i tak sobie pomyuslalem ze zerkne na simextra, bawilem sie tak z godzinke co chwile sprawdzajac czy mam dalej kase. oczywiscie nic nie ubylo, ale za to nastepnego dnia mily glos poinformowal mnie ze jestem 13zl w plecy. szkoda ze nie ma jasno powiedziane ze kase pobieraja ale dopiero po polnocy kazdego dnia, chyba wtedy jesr realizowane rozliczenie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Z tym sim extra to jest tak (przynajmniej ja tak miałem z jakieś 1,5 roku temu) ze potem stan konta schodzi poniżej zera ( ja miałem - 7 zł). Zapewne po uzupełnieniu sobie skasują za te usługi ( na mnie się zrobili bo kupiłem sobie nową karte a tamtej nie uzupełniałem , no i wałek-stracili
![]() ![]() )
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Niezarejestrowany
![]() |
Cytat:
Niestety, ale na tej stronce ery nie ma nic o ręcznym ustawieniu "EraWAP GPRS", a przynajmniej ja nic nie znalazłem, proszę o pomoc.
|
|
|
|
#15 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
|