![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
(wszytko oczywiscie z consoli )http://easyurpmi.zarb.org lub http://www.mandrakeusers.org/easyurpmi konfigurujesz miejsca skad ma pobierac ... na neo popylaja calkiem niezle francuskie ... a co jakis czas odsiwezasz tylko bazy poleceniem urpmi.update -a ... voila
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
kroki sa takie: raz-dwa-cza-cza-trzy-cztery -> kazdy wyraz to krok, z czego cza jest szybkim krokiem, raz - lewa noga do przodu dwa - lewa do tylu i od razu przejscie na cza cza - 2x obydwie nogi w lewo trzy - prawa do tylu cztery - prawa z powrotem i od razu cza-cza w prawo i tak caly czas + dochodza figury itd ![]() a tak na serio to urpmi to jest takie cus w rodzaju ftp z paczkami dla linucha, chodzi o to ze wpisujesz nazwe paczki a urpmi robi reszte, tzn patrzysz jak sie pliczek znajduje i sciaga (chyba najprosciej jak mozna o tym napisac )
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziwny Problem z instalcja Linux LE 2005
Włąśnie skończyło mi ściągać Linux'a LE 2005 nagrałem na płyte DVD+R TDK i chciałem zainstalować ten system a tu lipa. Nie wchodzi instalator w trybie graficznym to raz dwa przy podziale na patrycje wywala error hdlist description czy coś w tym stylu co jest grane ?? czyżby wina dysku ?? a może wina obrazu DVD
a może jeszcze czegoś innego ponad 4 dni mi ściągało ja to mam pecha
Ostatnio zmieniany przez mgit : 07.05.2005 o godz. 15:11 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://www.linuxroot.tk ![]() http://newbie.linux.pl http://www.linux.pl http://www.linux.com.pl/forum troche czytania przed Toba ![]()
|
|
|
|
#6 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Jak się wkurzyłem
![]() Zassało tylko 700MB od wczoraj, bo chodził azorek w tle i transfer wynosił tylko 18Kb/s, ale to da sie przeżyć, ale najgorsze jest to, że muszę ściągać od nowa ![]() Zatrzymało się dzisiaj na 700MB i pokazywało, że dalej ściąga, ale ilość MB już nie rosła ![]() Wyłączyłem azorka, zapuściłem ściaganie od nowa i transfer skoczył do 70Kb/s ![]() Dzięki temu mam czas na lekturkę jaką podał Patrix
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja zawsze wolalem debiana i apt-get
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
czy zainstaluje linuxa Mandrakelinux-10.1-Official-Download-DVD.i586 na dysku ktory ma 1200 mb ??
czy sa jakied odpowieniki ULTRAiso ,dvdshrink , alcohol albo clone cd ??na linuxa??
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler Ostatnio zmieniany przez Oktawian_15 : 30.04.2005 o godz. 15:03 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
hmmm moze to glupie pytanie ale jak sie wogole instaluje na linuxie programy
? wszedzie mam pliki .tar jak je otworze pokazuja mi sie pliki ale jaki nascisac ?jak chcialem zainstalowac stery do radeona to mi cos wyskoczylo ze nie mam uprawnien czy cos...system bardzo mi sie podoba fadnie zrobiony pod wzgledem graficznym prawie jak xp ale za free w dodatku ma program nagrywajacy tez fajny cos jak ultraiso ![]() narazie zainsalowalem go na osobnym dysku , jak sie troche poducze i zdobede podstawowe informacje to wgram go na moim
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
Widze, że będziesz musiał troche teorii sie nauczyć a do praktyki potem. Adresy stron już podawałem w tym temacie. Linux nie jest taki jak Windows - klik na 'C:/program files' i już....
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Niby łatwe a nie wykonalne Oczywiście stery cza instalować z uprawnieniami root
Ostatnio zmieniany przez mgit : 01.05.2005 o godz. 11:48 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainstalowalem stery ati kiedys (= z rok temu) na mandrake 9.1. oczywiscie pojsc nie chcialy (blad i X sie nie uruchamialy).
Z tego co pamietam to sterowniki ati maja zle wpisany id magistrali w pliku konfiguracyjnym. Zamiast PCI 1:0:1 powinno byc PCI 1:0:0 (albo na odwrot juz nie pamietam, zakladam ze radeonik siedzi w AGP). Mala zmiana i poszly za pierwszym razem. Moj stary R9000 jest na 1:0:0 wiec nie wiem czemu w sterach wpisali 1:0:1. Wiecej podpowiedziec nie moge bo nie zamierzam w najblizszym czasie instalowac linuxa (uzywam go na virtualpc i to mi wystarcza ).Tak czy inaczej stery po tej zmiania poszly i dzialaly (opengl tez). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 01.05.2005 o godz. 13:12 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
|