![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
![]()
wiem, takich topicow bylo full, ale mimo wszysto zaryzykuje
![]() Stwierdzilem, ze w koncu przydalo by sie wymienic sprzet Potrzebuje: -plyte -proc -grafe -pamiec Nie ma to byc jakas petarda, ale co w miare uczciwego Zdecydowanie AMD Przez ostatni okres zulepnie wypadlem z rynku hardware, wiec czekam na propozycje ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
no dobra... ale moze chociaz przedzial cenowy?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
![]() |
1200-1400
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Wbrew pozorom niełatwa sprawa. Zaglądnij na forum www.tweak.pl między innymi tu http://forum.tweak.pl/index.php?showforum=23
K.....wsko mało danych zapodałeś. Jaki socket? A? 754? ...? Będziesz kręcił sprzęt czy nie? Jeżeli tak to wybór pamięci i np. zasilacza nie może być przypadkowy. Grafa do gier? Tak szybko... Procek min. 2000 MHz, RAM co najmniej 512 bez oszczędzania, ma być pożądny i markowy, grafa co najmniej gf 6600 gt a jeśli Cię stac to 6800 powiedzmy LeadtekWinfast lub Assus, to wszystko potrzebuje zasilania, a więc np. Chieftec 420W itd. itp. itd. itp. gg1247714 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Dokladnie jak poprzednik.
Malo danych. Masz zasilacz? Jak dasz nowa plyte, proca, grafe to pobor w porownaniu do starego kompa bedzie wiekszy i to znacznie... Dużo grasz? Tak wogole to wybrales nienajlepszy przedzial cenowy. Za 2000zl zlozysz troche ciekawszego kompa. BO tutaj niewiadomo co wybrac. AthlonaXP? No fakt...są dobre, ale wchodzi A64 - zakup przyszłosciowy. Ale model 3000+ a64 kosztuje ok 500zl. Lepsza pylta tez kolo 400zl. Grafa? Dalem 9600XT (mozesz zejsc z cena jezeli mocno nie grasz i wziac 9550), ale lepsza jest 6600(GT) (plyta ktora dalem na przyklad nie ma PCI-E) Napisz troche wiecej? Ps. spieszy Tobie sie z kompem? Moze warto poczekac... ![]()
![]() |
#6 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
W pełni zgadzam się z Kasprzak'iem. Na twoim miejscu bym poczekał jeszcze i pozbieral wiecej kasy. Zasilacz przydałby się jakiś dobry najlepiej Chieftec 420W mam ten wlasnie zasilacz i jest swietny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Merry F****** Christmas
![]() |
2000 to stanowczo za duzo, nie chce skladac calego kompa, tylko potrzebuje te czescie, ktore wymienilem.
Krecic nie bede. Grafa nie musi byc rewelacyja - puznij z przyplywem kasy mozna ja wymienic na cos lepszego. Chcial bym przewewszystkim jakies dobre MOBO i w miar mocny procek. Jaki socket? trudo mi sie okreslic, bo z hardwarem nie stoje ostatnio najlepiej.
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Athlon2200/2300/Celeron2,4/2,6 na ASRocku, 512MB RAM wszystko na plycie -video/lan/usb/audio - marne bo marne - 90% gier pojdzie swobodnie, mieszcze sie w 800-1200 zl (Netto/brutto)
Ludzie komp ma dzialac a nie pozerac forse. Po kij 128/128 karta graficzna? Po kij Gigabyte? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
nie no mozes sobie pograc w jakies gry, a na integrze co zrobi...nic. Pojda gry, jasne, ale jak, i ile tych gier. Zeszloroczne moze pojda. 512 RAM - ok, ale AthlonXP 2200? To juz lepiej znalezc 2500+ i na 3200+ zeby poszedl, moze nawet mobile. Mysle o troche przyszlosciowym zakupie zeby mr_spock nie kupowal za rok znowu kompa - a musialby kupic znowu plyte , proca...
Dlaczego Gigabyte? - mowa o MoBo czy GPU? Jak grafika to odpowiem ze lepiej dolozyc i miec cos markowego (w przypadku grafik, sapphire, gainward itp) oczywiscie patrzy sie tez na chip na grafie i pamieci, ale z reguly yahol sam wiesz ze nie zawsze no-name sa odpowiednia "firmą" ps. jezeli mr_spock zbiera zestaw econo to nie widze tutaj miejsca na pamieci "Geil" A plyta Asrock - owszem plyta jak najbardziej do zestawow econo - ale wydajnosc,przyszlosc nie nalezy do najlepszych- tutaj wg mnie abit,asus,gigabyte...chodzi tobie o dobra, wydajna, stabilna plyte. To samo z procesorem - celeron? Lepiej wziac grafike radka 9550 i dolozyc do proca i plyty niz potem sie meczyc, a tak jak mr_spock mowi...potem sie grafe wymieni najwyzej. ps. a moze wcale narazie grafy nie kupisz?I do wszystkiego jakos uzbierasz..pamietaj o zasilaczu ps. to sa moje opinie i niekoniecznie musicie sie z nimi zgadzac ![]()
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 26.03.2005 o godz. 21:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Płyta socket A na chipsecie Via KT600 ok. 200zł, Sempron 2400+ box ok. 270zł, pamięć dowolna markowa 512MB ok. 210 zł, grafika radeon 9550 ok. 270 zł
Razem ok. 1000 zł Co Ty na to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
To już lepiej : ABIT AN7/NF7-SL - 330zł AMD Athlon XP-M 2500+ - 400zł 512DDR - 200zł __________ 930zł Zostaje 270zł na grafe... to dokładasz 80zł + swoją grafe i masz odemniei Radka 9600PRO @ 500/800 256MB ... ale w Soc-A nie ma co się pchać... Lepiej jakąś mobo na 939 + a64 2800+ (939) + ati x700 bądź 9600XT ... + 512ddr |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Jeśli to ma być maszynka do gier to się zgodzę, jeśli natomiast bedzie używać tego do korzystania z netu/filmów, czasem do jakiejś gierki to mój zestaw swobodnie wystarczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Co do grafy to wez jakiegos GeForce'a - w przyszlosci nie bedzie problemu z uruchomieniem linuksa na tym sprzecie - ATI zbytnio sobie leci w kulki zeby ryzykowac (tryb 3D).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Merry F****** Christmas
![]() |
jak pisalem wczesniej
mobo + cpu przedewszystkim, do reszty mozna dozbierac kase i wymienic - dokupic druga kosc ramu itd. Kasprzak - tak tez myslalem z grafa, teraz mam Gf2, wiec przez jakis czas moglbym na tym posiedziec (jesli pujdzie) Rzecz w tym, ze mam mozliwosc okazyjnie dorwac czesci i jesli nawet cos puzniej bym dokupytwal (juz normalnie w sklepie) to trudno. Szkoda by bylo sracic okazje.
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Jeśli ma być w takim przedziale cenowym (a wiem coś o tym bo ostatnio składałem drugiego kompa aby mieć spokój z netem, bo ciągle miałem "daj tylko coś zerkne na onecie"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|