![]() |
Nie, nie oczekuję wyśmienitej formy Polaków. To, że niektóre media teraz z każdej pierdoły robią niezwykłą sensację i od razu stawiają tezy na kolejne 200 lat, to sprawa tychże mediów i ich fatalnego stanu merytorycznego.
Natomiast Stoch jest w bardzo dobrej formie i można liczyć na dobry rezultat. Pierwsza dziesiątka obowiązkowo, podium może, a i szanse na pierwsze miejsce też były. Po tym rozpoczęciu będzie ciężko nadgonić, nie miejmy złudzeń. Dalej jednak podium jest moim zdaniem jak najbardziej w zasięgu. |
Ale się Morgenstern wypierniczył. :ysz:
|
Ma pecha w tym sezonie na upadki.
http://24.pl/okropny-upadek-morgenst...w-tym-sezonie/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba pierwszy raz się spotkałem ze stwierdzeniem, że stan krytyczny nie zagraża życiu. Taka nowość dla mnie. |
Tym razem wyglądało to znacznie groźniej i tu już chyba rzeczywiście nie są przelewki.
Stan krytyczny niezagrażający życiu - istotnie udany oksymoron. |
On spadł jak zestrzelona kaczka. Na setnym metrze na mamucie, to pewnie był w najwyższym pułapie lotu...
Wyglądało to fatalnie. |
Cytat:
a) wyjdzie z tego... b) nie dozna żadnych trwałych obrażeń c) będzie mógł normalnie funkcjonować i uewentualnie później uprawiać sport i wrócić do skoków. Obawiam się, że do tego droga (jeśli w ogóle..) może być daleka (choć chciałbym się mylić..) Kurde.. właśnie wróciłem do domu, obejrzałem i muszę przyznać, że go najgorzej wyglądający wypadek na skoczni jaki widziałem... Co to w ogóle znaczy "zmiażdżone płuca"..? |
Nic nie wiedziałem, dopiero przed chwilą widziałem w wiadomościach - strasznie to wyglądało.
Oby się z tego jak najprędzej wylizał - i fizycznie i psychicznie. |
Olimpiadę ma już z głowy...
|
Uraz glowy, stluczone a nie zmiazdzone pluca, brak uszkodzen kregoslupa.
Goscia lubie ale niech juz skonczy kariere, trzeci raz przeznaczenia nie oszuka. |
Ma dopiero 27 lat, może jeszcze skakać wiele lat, ale jest jeden malutki warunek - niechże się dokuruje porządnie. Ostatnio skakał jeszcze z szyną na palcach, niby błahostka, ale jeśli ja mając opatrunek na ręce nie mogłem komfortowo wykonywać niby prostych czynności, to jak on mógł z tym skakać? Przecież balansowanie ciałem na wysokości kilku metrów nad ziemią przy prędkości ponad 100 km/h wymaga perfekcyjnej sprawności i koordynacji. Jak się skończył jej brak, wszyscy widzieliśmy.
|
No to dzisiaj dziadzia dal mlokosom lekcje skakania
:D :D :D :D |
Ech, skoki na mamucie a ja nie oglądałem :(
Stoch potrzebuje w najbliższym czasie zwycięstwa, żeby potwierdzić, że nie przez przypadek zajmuje pierwsze miejsce w klasyfikacji. Zyskiwanie na tym, że konkurenci skaczą nieregularnie jest żadnym prowadzeniem. Na całe szczęście w najbliższym czasie szykują się trzy konkursy na których jest to w zasięgu - oby tylko prognozy dopisały i do 16. w Wiśle tego śniegu wreszcie napadało. A Kasai (obejrzałem rzecz jasna na YT) - rewelacja... On ma swoje metody na rekordy, statystycznie nie wygrywa nawet raz rocznie, a chyba dłuugo nie zobaczymy zawodnika, który osiągnie tyle skacząc w tym wieku :) Np. Małysz dobije do jego obecnego wieku w 2019 roku :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |