![]() |
Oby się nic nie zmieniło na gorsze w Soczi. :mruga:
|
Czyżby Kamil przyjechał ze złotem od ruskich ? Nie zapeszam....
|
Dużo na to wskazuje. Nie powiem bo cieszył bym się
|
Kurde, piękny skok, ale.. aż za dobry. Nie podobała mi się reakcja Kamila bezpośrednio po nim. Mam nadzieję, że po pierwsze fizycznie wszystko jest ok (trochę się lewa narta skrzywiła, a potem siedząc masował tę nogę), a po drugie psychicznie także, bo ewidentnie się tym skokiem przestraszył (i nic dziwnego patrząc, jak wysoko i jak daleko leciał).
Skok rewelacja, oby bez żadnych nieprzyjemnych konsekwencji. |
Mowi, ze nic sie nie stalo, ze to tylko na chwile bo z duzej wysokosci ladowal.
Swoja droga trzeba miec nawalone pod kaskiem zeby tam na 134,5m z telemarkiem ladowac :P |
On tam już chyba lekko zaczął "przyziemiać" gdy zobaczył jak jest wysoko, jakby nie, to pewnie miałby szansę rekord skoczni wyrównać albo i przeskoczyć :D
|
Mowia, ze 3-4m mogl dalej ladowac na dwie nogi bez przykucu ;-)
Ale albo woz albo nic i pojechal z telemarkiem. Dostal 20 x2 przy odjezdzajacej narcie...ale przy tej odleglosci nie dziwi mnie, ze tyle nawet z ta narta dali. |
No pewnie gdyby nie to, byłby drugim w historii skoczkiem, który wyhaczył 5x20 :P A i tak zdobył chyba najlepszą ocenę w ciągu ostatnich paru lat - przynajmniej ja sobie nie przypominam żeby w ostatnim czasie ktoś dostał więcej.
Świetny styl skakania to jeden z większych atutów Kamila. W tym sezonie gdyby skakał identyczne odległości, ale w nieco gorszym stylu, mógłby obecnie nie być liderem - już w paru konkursach wygrywał niewielką liczbą punktów i z gorszymi notami zajmowałby nieco gorsze miejsca. A już największym jego atutem jest to, że skacze pięknie nie tylko przy krótszych skokach, gdzie ładnie wylądować jest stosunkowo łatwo, ale również przy takich przelotach jak wczorajszy :) |
Czy tylko mnie sie wydaje, ze jesli Stoch dzis wygra to o ile nie zlapie kontuzj to mozna podzielic skore na niedzwiedziu i powiedziec, ze kula juz jest jego?
|
Jednak poczekaj aż niedźwiedź padnie trupem. Potem zastanowimy się jak podzielić jego skórę.
|
Kamil tak jakoś seriami po dwie w tym sezonie zdobywa pierwsze miejsca (i co ciekawe przy ostatnich czterech zwycięstwach zawsze drugi był Freund), oby tym razem passa trwała jeszcze jeden konkurs dłużej :P Stoch mógłby skacząc dalej dobrze odpuścić całkiem jedne zawody przy wygranej Prevca, albo dwoje przy 4. pozycjach Słoweńca. Nazwałbym przewagę punktową dość bezpieczną, choć jeszcze ciutkę brakuje, żeby całkiem się odprężać :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:03. |