![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
APEL DO WSZYSTKICH!!!
Sorry, za zasmiecanie, ale nie moge sobie poradzic!
Od czasu do czasu, w formie pracy spolecznej ![]() Dostali od TPSA kilka kompletow zlomu typu 166MHZ, udalo sie je uruchomic, od Marszalka Borowskiego obietnice podlaczenia NEO+, i od jakiegos banku, nastepujacy sprzet: EQUINOX ELS terminal serwer (8 gniazd skretka/1 BNC) XYPLEX Maxserwer 1000 (15 skretek/1 BNC/gniazdo foop) XYPLEX Maxerwer 1500 (15 skretek/1 BNC) bez dokumentacji, softu i niczego - same konsole!!! W zwiazku z tym, poszukuje opisu tych urzadzen, podlaczen i wogole wszystkiego!!!!! Udalo mi sie sciagnac opsy do XYPLEXA 1600 w formacie .pdf, ale po angielsku - to jest ponad 300 stron ( nie dam rady tego przeczytac!!!) Gdyby ktos z was cos wiedzial na temat tego sprzetu, lub jakies polskie opisy, strony, linki, WSZYSTKO na ten temat - BEDE BARDZO WDZIECZNY!!!!!! (06.12.02 ma byc uroczyste otwarcie sali komputerowej z, podobno uczestnictwem Marsz. Borowskiego - wiec rozumiecie ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
http://www.equinox.com/Hardware_Manuals192.html
Tu jest strona equinoxa, ale nie ma tam tego urządzenia ![]() Wogóle ile kompów i do czego chcesz to podłączyć ? Powiedz coś więcej o tych urządzeniach - switch hub router Co to jest gniazdo foop ? to takie trzecie co jest na kartach sieciowych ?
![]() |
#3 |
Gość
|
Bylem pewien ze skasowalem ten post
![]() Gnazdo FLOOP -dyskietka! Przepraszam za blad! Wiem,ze nie ma, bo to sa z darowizny starsze uzadzenia! Znalazlem wersje 1600! Bardzo podobna i mam do niej manuala po angielsku, teraz to katuje! Co najmniej 4 komputery (minimum) Jak sie czegos doczytam to przekaze! Jak podlacze to "klasycznie"-do wejscia siec, na wyjsciu komputer - to sie nawet kontrolki nie pala, na panelu. Informatycy z banku ktorzy to przywiezli daja glowe,ze to dzialalo! Jak?? Nie wiedza! |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
A próbowałeś jakie kable ?
crossover i normal ?
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
moge ci cos przeslac o equinoxach u mnie w robocie chodza ale pod unix-em ale instrukje i jakies dyskietki by sie znalazly ale tez po angielsku daj znac co ty nato
czesz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
equinox els 8pp - są to serwery terminali komputery pracowały prawdopodobnie jako terminale (pod unix-em - bo banki pracuja najczescie pod UNIX-em) mam do tego typu instrukcje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
![]() |
Cytat:
reszta czyli RJ-ty to do podł. do kompów kabel powinien byc raczej 1:1, a ine crossed, bo takie urządzenia to mają wew. przeploty to musiało pracować pod unixem.... no to powodzenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Czy mam rozumiec, ze jak pod Unix-em, to pod Windowsem .....d...blada?
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
prawdopodobnie moze tez pracowac pod windowsem a jak nie to w ostatecznosci pod linuxem pojedzie
daj emaila do ci przesle dyskietke do konfiguracji pod widowsem (chyba) instrukcje i itp tez moge udostepnic (do tego typu serwera) wiecej informacji udziele w poniedzialek bo net-a mam tylko w pracy w domu niestety nie |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|