Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.06.2006, 23:34   #1
tracer201
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.06.2006
tracer201 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
skrecona kostka

witam mam takie pytanie 4 dni temu skrecilem sobie kostke na wf w szpitalu wlozyli w szyne gipsowa po 4 dniach zdjelem ta szyne bo juz w niej niemoglem wytrzymac i mam takie pytanie jesli niebede na tej nodze chodzil przynajmniej narazie lecz bede bez szyny i bede mial owinieta bandazem elastycznym moze to w czyms pogorszyc stan kostki?
tracer201 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.06.2006, 23:40   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mo***380;e lepiej lekarza si***281; zapytaj?
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2006, 23:56   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piterniel
Może lepiej lekarza się zapytaj?
Słuszna uwaga..

Od siebie dodam, że jest różnica pomiedzy skręceniem, a zwichnięciem. Nie pamiętam już szczegółów, ale w przypadku jednego usztywnienie jest konieczne i jego poniechanie może potem prowadzić do nieprzyjemnym powikłań i nawrotów kontucji..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 00:17   #4
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Skrecona nalezy usztywnic - zwichnieta nastawic.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 00:18   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
s***261; takie fajne patyczki do szasz***322;yk***243;w, jak nie starczaj***261; to szprychy rowerowe, jak nadal za ma***322;o to drucik od znajomego z***322;otego r***261;czka mo***380;na si***281; podrapa***263;, ale NIE MO***379;NA ZDEJMOWA***262; PO 4 DNIACH!!!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 03:09   #6
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
lepiej idz niech ktos obejrzy czy nie trzeba czasem nastawic, bo w szpitalu nie nastawiaja. A po tym najlepiej przez kilka dni uwazac na ta noge, bo delikatne stukniecie moze znowu pogorszyc stan. 4 dni to stanowczo za malo zeby znowu sie zrosla. poczekaj minimum tydzien, potem mozesz ewentualnie wlozyc w bandaz, ale nadal uwazac przez miesiac.
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 07:43   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Skrecona nalezy usztywnic - zwichnieta nastawic.

lub obciąć
Stary 18.06.2006, 13:07   #8
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
lub obciąć
Jak ząb boli to się go wyrywa
Stary 18.06.2006, 13:40   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

i z tego co się utnie można jeszcze galaretkę zrobić

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 19:23
Stary 18.06.2006, 15:50   #10
Adalis
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.11.2002
Adalis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
lepiej sie udaj do lekarza, on prznajmniej powinien wiedziec lepiej od nas co i jak
ja tylko dodam że mi się przytrafiła taka kontuzja ale już sam niewiem czy to było zwichniecie czy skręcenie, tak przekulałem 3 tygodnie i po tym okresie coś kostka nie wyglądała lepiej (była dalej bardzo spuchnięta) więc postanowiłem sie udać jednak do lekarza, który mnie zapytał kiedy miałem gips sciągniety hihihi. Koleś chciał mi szyne założyć ale nie bardzo mi to pasowało, skończyło sie na tym że przepisał mi maść )
Adalis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 16:33   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Adalis
lepiej sie udaj do lekarza, on prznajmniej powinien wiedziec lepiej od nas co i jak
ja tylko dodam że mi się przytrafiła taka kontuzja ale już sam niewiem czy to było zwichniecie czy skręcenie, tak przekulałem 3 tygodnie i po tym okresie coś kostka nie wyglądała lepiej (była dalej bardzo spuchnięta) więc postanowiłem sie udać jednak do lekarza, który mnie zapytał kiedy miałem gips sciągniety hihihi. Koleś chciał mi szyne założyć ale nie bardzo mi to pasowało, skończyło sie na tym że przepisał mi maść )
Kiedyś tak było.. Na skręcenia nikt nie zwracał uwagi.. Grało się w piłkę, ulegało kontuzji, ledwie dochodziło do domu, tam noga do wrzątku, jakaś maść i.. następnego dnia dalsza gra

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 16:58   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Kiedyś tak było.. Na skręcenia nikt nie zwracał uwagi.. Grało się w piłkę, ulegało kontuzji, ledwie dochodziło do domu, tam noga do wrzątku, jakaś maść i.. następnego dnia dalsza gra
dokładnie - ja miałem spuchniętą kostkę przez pół roku bo co mi się zagoiła, to i tak była osłabiona i nadwyrężałem ponownie. zwichnąłem na wiosnę/wczesnym latem - nie pamiętam dokładnie, bo to dawno było a w zimie jak zakładałem but narciarski to ledwo wchodził i z wielkim bólem. po feriach zimowych było dużo lepiej, bo w usztywnianiu kostki buty narciarskie od gipsu niczym się nie różnią
Stary 18.06.2006, 19:06   #13
Adalis
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.11.2002
Adalis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja przez tą kontuzje a trwała ona jakis rok czasu to tylko przybyło mi kilka zbędnych kilogramów teram nie moge się ich pozbyc
Adalis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 21:45   #14
tracer201
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.06.2006
tracer201 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
skrecona kostka

dzieki wszystkim za odpowiedz a tak apropo jesli zdjelem ta szyne ps.zalozylem ja spowrotem lekarz pozna niechce miec problem potem z odszkodowaniem
tracer201 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2006, 22:59   #15
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
znak czasu:
usztywnienie, odszkodowanie...
kiedys jak ktos kostke zwichnol to uslyszal "idz do domu"
nastepnego dnia gral kolejny mecz, no moze co najwyzej stal na bramce, bo kulejac ciezko sie biega
o odszkodowaniach mozna bylo posluchac w filmach
i jakos ludzi zyli, nikt nie mial nadwagi i nie trzeba bylo dziecku kupowac drasow adidasa zeby bylo przez kolegow akceptowane

co sie z tym swiatem dzieje... ze zwichnieta kostka i nadwyrazonym kolanem niedawno 48:50 na zawodach na 10km mialem jak mi sie zagoi to ho ho a wy o jakis szynach...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: