Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.07.2004, 13:37   #31
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wysyłanie dużych plików pocztą nie ma sensu. Właśnie przetestowałem. 8,5MB załącznik zajmuje 11,3MB w skrzynce (ale interia przyjęła) - czyli 33% narzutu protokołu.
Do tego nie ma resumingu.
Ale w związku z tym, że admin mi w pracy zablokował wszystkie porty za wyjątkiem 80 (a i to przez proxy), to trudno - nie chce mi się biegać z dyskiem. Stawiam w domciu serwer smtp bez ograniczeń i jazda
A jak ktoś nie ma w domciu "serwera" to pozostają giga/mega skrzynki.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.07.2004, 13:41   #32
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wawelski - chyba ze masz dostep do wlasnej poczty dodatkowo przez ftp fajny bajer, wlasciwie zamienia Ci poczte w serwer ftp, tylke ze lepiej hasla nikomu nie podawac mam taka mozliwosc na obu skrzynkach komercyjnych, nie wiem czy jakikolwiek publicznie dostepny provider kont daje taka mozliwosc (watpie)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2004, 13:54   #33
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pierwszy
nie trzeba jechać do stanów - wystarczy być studentem i mieszkać w akademiku (choć pewnie zależy jaka uczelnia...)
U mnie Politechnika Wrocławska. Co prawda mieszkam we Wrocławiu, więc w akademiku bywam jedynie jako gość, ale już zdążyłem się przekonać, co do szybkości internetu tam. I powiem tak - nie ma co narzekać

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2004, 15:01   #34
przemas
wafel

Data rejestracji: 05.12.2000
przemas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie ma co narzekać. a to wysyłania plików serwer ftp jest najlepszy. jako że kompa nie wsyłączam, a ftp działa to gdzie i kieyd bym nie był mam dostep do swoich rzeczy i zawsze moge sobie coś wrzucić
przemas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2004, 16:54   #35
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
U mnie Politechnika Wrocławska. Co prawda mieszkam we Wrocławiu, więc w akademiku bywam jedynie jako gość, ale już zdążyłem się przekonać, co do szybkości internetu tam. I powiem tak - nie ma co narzekać
Masz racje wrocek its the best !!! Znam dobrze kolesia z waszej szkoly siedzi w akademiku maja 100 mbitow. Transfer odniego nie spada mi ponizej 60 kb/s. Sam w ciagu 24 godzin potrafi sciagnac z 20 gb.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2004, 19:08   #36
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Masz racje wrocek its the best !!! Znam dobrze kolesia z waszej szkoly siedzi w akademiku maja 100 mbitow. Transfer odniego nie spada mi ponizej 60 kb/s. Sam w ciagu 24 godzin potrafi sciagnac z 20 gb.
U mnie też na DSL żadko spada poniżej 60 kb/s
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2004, 19:20   #37
luminat
Gość

Data rejestracji: 12.12.2002
luminat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez elros
ja dostaje sporo listów z zalacznikami i z wp ciagle dostaje komunikaty ze pojemnosc mi sie konczy, wiecznie musze usuwac.
200mb to można wykorzystać nawet do archiwum - można wysłac sobie duży plik io ściągnąć jak będzie ochota
Jako archiwum to ja wykorzystuje zwykle plyty CD-R. Te rozwiazanie jest tansze i mniej stresujące niz jakies super pojemne konto z wolnym transferem.
luminat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2004, 04:48   #38
dariobros
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.07.2004
dariobros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Sid to dobrze opisał w jednym z wątków (chyba o poczcie na Google). A głównie chodzi o to, żeby zachęcić nowych użytkowników (i mieć komu wysyłać reklamy) poprzez obietnice czegoś, z czego i tak znacząca większość z nich nie będzie nigdy korzystać.
no jezeli chodzi o reklamy to jestes w bledzie - mam konto na o2 od roku i dostalem moze 4 reklamy na konto ->>> o2.pl ma swietny filtr antyspamowy, ktory niechciana poczte wysyla bezposrednio do innego katalogu... poza tym ostatnio wrzucilem Tlena, zamiast kulejacego juz gg i jestem podwojnie mile zaskoczony - pelna wspolpraca w calym wymiarze. Siedzac przy kompie od razu wiem kiedy mam poczte i od kogo. A jak nie jestem w domu to dostaje smski na heyah gdy mam nowa poczte... cos takiego bylo kiedys dawno na 2com.pl ale teraz zostalo wszystko skomercjalizowane...

po wrzuceniu kilku pluginow jest jeszcze wieksza fazka...
pozdrawiam wszystkich tlenowców
:cool: :cool: :cool:

"Windows bez problemów, to jak samochód bez benzyny... ... "
dariobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2004, 11:00   #39
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez dariobros
no jezeli chodzi o reklamy to jestes w bledzie - mam konto na o2 od roku i dostalem moze 4 reklamy na konto ->>> o2.pl ma swietny filtr antyspamowy, ktory niechciana poczte wysyla bezposrednio do innego katalogu... poza tym ostatnio wrzucilem Tlena, zamiast kulejacego juz gg i jestem podwojnie mile zaskoczony - pelna wspolpraca w calym wymiarze. Siedzac przy kompie od razu wiem kiedy mam poczte i od kogo. A jak nie jestem w domu to dostaje smski na heyah gdy mam nowa poczte... cos takiego bylo kiedys dawno na 2com.pl ale teraz zostalo wszystko skomercjalizowane...

po wrzuceniu kilku pluginow jest jeszcze wieksza fazka...
pozdrawiam wszystkich tlenowców
:cool: :cool: :cool:
Wiesz, firmę, która oferuje bezpłatne konta i bierze duże pieniądze od reklamodawców za rozsyłanie ich ofert do użytkowników nie interesuje, czy reklamy dotrą do czytelnika, czy też zostaną wyłapane przez filtr antyspamowy. Ważne, żeby mieć dużą listę potencjalnych reklamobiorców i w ten sposób zainteresować osoby, które zapłacą dobre pieniądze za reklamy.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2004, 15:58   #40
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no i mamy już 1GB na o2 za FREE

mnie osobiście to nie cieszy, bo już po zwiększeniu pojemności do 250MB dało mi się odczuć, że poczta zwolniła

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2004, 16:05   #41
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No faktyczne 1GB, mi by wystarczyło te 250MB

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2004, 17:22   #42
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
trochę dużo - po co mi aż tyle.
jak tak dalej pójdzie, to niedługo będą oferować konta o pojemności 250gb
w sumie dobrze, że powiększają - to świadczy tylko o szacunku do klienta.

heh - teraz dopiero zauważyłem, że to ja jestem autorem tego posta

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2004, 17:33   #43
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1 GB!!

Pytanie sie nasuwa: po co mi gmail?
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2004, 07:59   #44
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
plytka w calosci, nawet uzwzgledniajac nazut mime, sie przepchnie - moze sie przydac raz na rok, ale jednak
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: