Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skrzynka 250 mb na o2.pl (update: już 1GB) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skrzynka-250-mb-o2-pl-update-juz-1gb-36781/)

woitas 06.07.2004 18:53

Skrzynka 250 mb na o2.pl (update: już 1GB)

link

zwiększono wielkość darmowego konta email z 20MB do 250MB,
wielkość pojedynczej przesyłki została zwiększona z 4MB do 20MB. :spoko:

dla porównania, interia daje odpowiednio 100 mb i 10 mb... :spie:

andrzejj9 06.07.2004 18:57

nie mówiąc o onecie....

Kurcze, swój adres z końcówką @poczta.onet.pl mam już odkąd sięgam pamięcią, ale kto wie, może pora rozejrzeć się za czymś innym?

gallus 06.07.2004 19:00

a ja mam właśnie dwa adresy na o2.pl tak więc dzięki za informacje bo neawet o tym nie wiedziałem że mam powiększone konto.
pozdro ;)

MacGyver 06.07.2004 19:02

Qrcze co oni tak wszyscy zwiększają te pojemności kont :)
No ale naturalnie nam użytkownikom to pasuje :spoko: ;)

andrzejj9 06.07.2004 19:21

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Qrcze co oni tak wszyscy zwiększają te pojemności kont :)
No ale naturalnie nam użytkownikom to pasuje :spoko: ;)

Sid to dobrze opisał w jednym z wątków (chyba o poczcie na Google). A głównie chodzi o to, żeby zachęcić nowych użytkowników (i mieć komu wysyłać reklamy) poprzez obietnice czegoś, z czego i tak znacząca większość z nich nie będzie nigdy korzystać.

piotrek123 06.07.2004 19:43

Heh jak by mi zależało na większej pojemności poczty to wybrał bym home.pl, bez reklam i innego syfu, co prawda troche kosztuje no ale myślę że jest tego wartę.

MacGyver 06.07.2004 19:47

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Heh jak by mi zależało na większej pojemności poczty to wybrał bym home.pl, bez reklam i innego syfu, co prawda troche kosztuje no ale myślę że jest tego wartę.

O home.pl już parę razy rozmawialiśmy i bez wątpienia jest najlepszym dostawcą usług poczty elektronicznej w Polce :spoko:

Kasprzak 06.07.2004 20:01

a mi nie dziala konto na onecie...Dolinka.
Wiec cos tam zaloze nowego chyba, home.pl - bardzo dobre.Mam to jako konto do takich wazniejszych rzeczy i mnie nie zawiodlo

MacGyver 06.07.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
a mi nie dziala konto na onecie...Dolinka.
Wiec cos tam zaloze nowego chyba, home.pl - bardzo dobre.Mam to jako konto do takich wazniejszych rzeczy i mnie nie zawiodlo

O tym, że może nie działać konto na Onecie była już wzmianka:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36178

Jęzor 06.07.2004 20:21

E no loozik, o2.pl sie postaral ;)

marynarz 06.07.2004 22:01

IMHO o2.pl ma super poczte, bardzo dobry anty-spam no i ten brak reklam. Gdyby nie to ze mam sentyment do wp bo dawno przeszedlbym na o2 jako glowne konto.

luminat 06.07.2004 22:16

Nie wiem po co oni zwiekszaja wielkosc kont pocztowych i tak nikt nie jest stanie zapelnic calej skrzynki. Na koncie 10MB mialem 250 wiadomosci w formacie html. Mi wielkość skrzynki zadnej różnicy nie robi. Obecnie używam darmowego konta na interii (2 lata).

andrzejj9 06.07.2004 22:22

Cytat:

Napisany przez luminat
Nie wiem po co oni zwiekszaja wielkosc kont pocztowych i tak nikt nie jest stanie zapelnic calej skrzynki. Na koncie 10MB mialem 250 wiadomosci w formacie html. Mi wielkość skrzynki zadnej różnicy nie robi. Obecnie używam darmowego konta na interii (2 lata).

Po to właśnie, żeby ludzie myśleli, że to super, wspaniałe i nie wiadomo co i zakładali sobie takie skrzynki, a następnie dostawali na nie reklamy. Tak, jak zauważyłeś, takiej przestrzeni się po prostu nie będzie wykorzystywało, ale o tym niewiele osób myśli. No cóż, teoretycznie każdy dostaje to, co chce, więc można się tylko cieszyć....

Pierwszy 06.07.2004 23:08

Cytat:

o2.pl .... brak reklam
to nie jest do końca prawda - każdy chyba dostaje "Reklama rozesłana przez Portal o2.pl
zgodnie z regulaminem kont e-mail." np. mBanku, helionu i wiele innych...
btw. testowałem prędkość wysyłki i odbioru załącznika = 15 MB - wysyłka i odbiór zajęła nie całą godzine na łączu 128kb/s... a jak u was??

elros 06.07.2004 23:10

Cytat:

Napisany przez luminat

ja dostaje sporo listów z zalacznikami i z wp ciagle dostaje komunikaty ze pojemnosc mi sie konczy, wiecznie musze usuwac.
200mb to można wykorzystać nawet do archiwum - można wysłac sobie duży plik io ściągnąć jak będzie ochota:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07.