Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skrzynka 250 mb na o2.pl (update: już 1GB) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skrzynka-250-mb-o2-pl-update-juz-1gb-36781/)

Wawelski 07.07.2004 13:37

Wysyłanie dużych plików pocztą nie ma sensu. Właśnie przetestowałem. 8,5MB załącznik zajmuje 11,3MB w skrzynce (ale interia przyjęła) - czyli 33% narzutu protokołu.
Do tego nie ma resumingu.
Ale w związku z tym, że admin mi w pracy zablokował wszystkie porty za wyjątkiem 80 (a i to przez proxy), to trudno - nie chce mi się biegać z dyskiem. Stawiam w domciu serwer smtp bez ograniczeń i jazda :)
A jak ktoś nie ma w domciu "serwera" to pozostają giga/mega skrzynki.

nimal 07.07.2004 13:41

Wawelski - chyba ze masz dostep do wlasnej poczty dodatkowo przez ftp ;) fajny bajer, wlasciwie zamienia Ci poczte w serwer ftp, tylke ze lepiej hasla nikomu nie podawac :D mam taka mozliwosc na obu skrzynkach komercyjnych, nie wiem czy jakikolwiek publicznie dostepny provider kont daje taka mozliwosc (watpie)

andrzejj9 07.07.2004 13:54

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
nie trzeba jechać do stanów - wystarczy być studentem i mieszkać w akademiku :) (choć pewnie zależy jaka uczelnia...)

U mnie Politechnika Wrocławska. Co prawda mieszkam we Wrocławiu, więc w akademiku bywam jedynie jako gość, ale już zdążyłem się przekonać, co do szybkości internetu tam. I powiem tak - nie ma co narzekać ;)

przemas 07.07.2004 15:01

nie ma co narzekać. a to wysyłania plików serwer ftp jest najlepszy. jako że kompa nie wsyłączam, a ftp działa to gdzie i kieyd bym nie był mam dostep do swoich rzeczy i zawsze moge sobie coś wrzucić

Loczek 07.07.2004 16:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
U mnie Politechnika Wrocławska. Co prawda mieszkam we Wrocławiu, więc w akademiku bywam jedynie jako gość, ale już zdążyłem się przekonać, co do szybkości internetu tam. I powiem tak - nie ma co narzekać ;)

Masz racje wrocek its the best !!! Znam dobrze kolesia z waszej szkoly siedzi w akademiku maja 100 mbitow. Transfer odniego nie spada mi ponizej 60 kb/s. Sam w ciagu 24 godzin potrafi sciagnac z 20 gb.

Mily_ 07.07.2004 19:08

Cytat:

Napisany przez Loczek
Masz racje wrocek its the best !!! Znam dobrze kolesia z waszej szkoly siedzi w akademiku maja 100 mbitow. Transfer odniego nie spada mi ponizej 60 kb/s. Sam w ciagu 24 godzin potrafi sciagnac z 20 gb.

U mnie też na DSL żadko spada poniżej 60 kb/s

luminat 07.07.2004 19:20

Cytat:

Napisany przez elros
ja dostaje sporo listów z zalacznikami i z wp ciagle dostaje komunikaty ze pojemnosc mi sie konczy, wiecznie musze usuwac.
200mb to można wykorzystać nawet do archiwum - można wysłac sobie duży plik io ściągnąć jak będzie ochota:)

Jako archiwum to ja wykorzystuje zwykle plyty CD-R. Te rozwiazanie jest tansze i mniej stresujące niz jakies super pojemne konto z wolnym transferem.

dariobros 09.07.2004 04:48

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Sid to dobrze opisał w jednym z wątków (chyba o poczcie na Google). A głównie chodzi o to, żeby zachęcić nowych użytkowników (i mieć komu wysyłać reklamy) poprzez obietnice czegoś, z czego i tak znacząca większość z nich nie będzie nigdy korzystać.

no jezeli chodzi o reklamy to jestes w bledzie - mam konto na o2 od roku i dostalem moze 4 reklamy na konto ->>> o2.pl ma swietny filtr antyspamowy, ktory niechciana poczte wysyla bezposrednio do innego katalogu... poza tym ostatnio wrzucilem Tlena, zamiast kulejacego juz gg i jestem podwojnie mile zaskoczony - pelna wspolpraca w calym wymiarze. Siedzac przy kompie od razu wiem kiedy mam poczte i od kogo. A jak nie jestem w domu to dostaje smski na heyah gdy mam nowa poczte... cos takiego bylo kiedys dawno na 2com.pl ale teraz zostalo wszystko skomercjalizowane...

po wrzuceniu kilku pluginow jest jeszcze wieksza fazka...
pozdrawiam wszystkich tlenowców
:cool: :cool: :cool:

andrzejj9 09.07.2004 11:00

Cytat:

Napisany przez dariobros
no jezeli chodzi o reklamy to jestes w bledzie - mam konto na o2 od roku i dostalem moze 4 reklamy na konto ->>> o2.pl ma swietny filtr antyspamowy, ktory niechciana poczte wysyla bezposrednio do innego katalogu... poza tym ostatnio wrzucilem Tlena, zamiast kulejacego juz gg i jestem podwojnie mile zaskoczony - pelna wspolpraca w calym wymiarze. Siedzac przy kompie od razu wiem kiedy mam poczte i od kogo. A jak nie jestem w domu to dostaje smski na heyah gdy mam nowa poczte... cos takiego bylo kiedys dawno na 2com.pl ale teraz zostalo wszystko skomercjalizowane...

po wrzuceniu kilku pluginow jest jeszcze wieksza fazka...
pozdrawiam wszystkich tlenowców
:cool: :cool: :cool:

Wiesz, firmę, która oferuje bezpłatne konta i bierze duże pieniądze od reklamodawców za rozsyłanie ich ofert do użytkowników nie interesuje, czy reklamy dotrą do czytelnika, czy też zostaną wyłapane przez filtr antyspamowy. Ważne, żeby mieć dużą listę potencjalnych reklamobiorców i w ten sposób zainteresować osoby, które zapłacą dobre pieniądze za reklamy.

Y@nkee_PL 18.10.2004 15:58

no i mamy już 1GB na o2 za FREE :|

mnie osobiście to nie cieszy, bo już po zwiększeniu pojemności do 250MB dało mi się odczuć, że poczta zwolniła :(

gallus 18.10.2004 16:05

No faktyczne 1GB, mi by wystarczyło te 250MB :|

woitas 18.10.2004 17:22

trochę dużo - po co mi aż tyle.
jak tak dalej pójdzie, to niedługo będą oferować konta o pojemności 250gb :P
w sumie dobrze, że powiększają - to świadczy tylko o szacunku do klienta.

heh - teraz dopiero zauważyłem, że to ja jestem autorem tego posta :D

kodziu 18.10.2004 17:33

:O 1 GB!!

Pytanie sie nasuwa: po co mi gmail?

nimal 19.10.2004 07:59

plytka w calosci, nawet uzwzgledniajac nazut mime, sie przepchnie - moze sie przydac raz na rok, ale jednak :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:46.