![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak, sluchawki douszne zmieniaja parametry po czasie jaki juz wypisalem
nigdzie nie napisalem, ze sie docieraja prawda? wiedzy mi nie brakuje, jestem elektrykiem z wyksztalcenia i z zawodu
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
o docieraniu pisal joujoujou@
![]() demek@ czyli jako elektryk z wyksztalcenia i zawodu uwazasz ze parametry cewki i membrany (czytaj sluchawki, glosniki) zmieniaja sie na lepsze?
|
|
|
#3 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Czy material poddawany powtarzajacym sie naprezeniom zmienia swoje wlasciwosci? Czy tarcie o siebie elementow nie ma na nie zadnego wplywu? Pewnie zapisy w instrukcjach samochodu zeby przez pierwsze kilkadziesiat KM inaczj traktowac silnik niz podczas normalnej jazdy to tez VooDoo. AleX ty wiesz lepiej a my wszyscy biedacy poddajemy sie praniu mozgu. Wybacz ze osmielamy sie slyszec cos czego ty nie slyszysz...
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
czy ja to gdzies napisalem?
glosniki sie juz docieraja po jakims czasie, ruszaja sie inaczej i to wystarcza, wyrabiaja sie a nie docieraja w zasadzie ze sluchawkami jest podobnie, tymi duzymi z dousznymi tez sie cos dzieje, co to nie wiem, wiem, ze zmieniaja brzmienie, minimalnie i nie jest to akomodacja ucha sluch mam dobry i wyczulony na dobry dzwiek
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#5 |
|
demek@ wiem ze nie wiesz ... bo to z elektryka ma malo wspolnego
zeby wyciagnac obiektywna wartosc trzeba by przeprowadzic 'slepe' testy gdzie sluchajacy ani prowadzacy nie wie co jest zrodlem dzwieku dopiero wtedy gdy wynik odbiega od 50/50 mozna stwierdzic roznice w innym przypadku nie jestesmy w stanie ustalic czy nie kierujemy sie autosugestia nasz mozg uwarunkowuje informacje o wygrzanym/dotartym urzadzeniu oszukuje nasze zmysly i jak sam zauwazyles demek@ to elektryka nie ma nic wspolnego ... ![]() mistyczny burn-in to nic wiecej jak chwyt na tych co malo wydali na i tak juz swoj wspanialy sprzet a nie potrafia po za wydaniem odpowiedniej kwoty okreslic - czy to dobrze czy zle ![]() !edit REi@ widziales gdzies w nowych samochodach taki wpis - o docieraniu - do instrukcji obslugi?
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 08.10.2007 o godz. 10:51 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
AleX - http://www.vikash.info/audio/audax/break-in.asp roznice po 70h dochodzace nawet do 25% to oczywiscie efekt placebo dialajacy na sprzet pomiarowy.....
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 08.10.2007 o godz. 11:11 |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
to duzo napisali o docieraniu ...
![]() Cytat:
szly jak swieze buleczki - czemu? bo najlepiej sprzedaje sie to czego nie widac ... lepsze jutro, nadzieja ... czy zadawales sobie pytanie co miala na celu firma zalaczajac takie kontrowersyje informacje? ![]() aplauz czy zazenowanie czemu joujoujou@ oddawal swoje dotarte/wygrzane sluchawki ktore tak naprawde lepiej graja niz te nowe ... ![]() demek@ wiesz jak jest ... argument 'ja to slysze' lub 'moja dziewczyna tez' to nie argument nikt nie ma watpliwosci ze sluchanie muzyki w odpowiednim nastroju czy tez otoczeniu wplywa znaczaco na nasz odbior dokonaj odsluchu rano a pozniej wieczorem w lekkim polmroku ... juz tak jestesmy z konstruowani nasze zmysly bardzo latwo oszukac a to moja ulubiona firma ciagnaca konsumentowi kabel ![]() http://www.cableburner.com/technical.asp
|
|
|
|
#8 | |
|
ClassicGOD
![]() |
ty z tym swoim docieraniem - nie chodzilo o doceiranie a o to ze przez pierwsze iles tam km nie powinno sie silnika wkrecac na wysokie obroty itp no ale ty wiesz lepiej.... n/c
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
@alex
kupilem sluchawki creativa dla kolegi bo mnie o to prosil, sluchalem na nich dwoch kawalkow z ipoda czyli ok 8 minut, po tygodniu wzialem znowu posluchalem tych dwoch kawalkow i roznica byla, ten sam ipod... wiec o akomodacji mowy byc nie moze, nie kierowalem sie tez autosugestia, ze sie dotarly bo roznicy byc nie powinno pytam wiec jakim cudem
|
|
|
|
|
#10 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
@alex
nie musisz mi mowic o nastroju muzyki powinno sie sluchac po paru glebszych - dlaczego? bo alkohol wyostrza sluch ale niuansow jest duzo, duzo wiecej
|
|
|
|
|
#11 |
|
demek@ wlasnie
![]()
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
bo to sa stare historie z 5 lat wstecz, teraz moze byc ciezko cos znalesc
|
|
|
|
|
#13 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to ja powiem tyle: moje pro***347;ciutkie Kossy douszne zacz***281;***322;y wyra***378;nie lepiej gra***263; po kilku godzinach, ale nie wiem czy to w nich si***281; co***347; dotar***322;o, czy w moim m***243;zgu. ^_^
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A wiecie, ***380;e p***322;yty CD r***243;wnie***380; si***281; docieraj***261;? Mia***322;em tak kilka razy.. kupuj***281; p***322;yt***281;, s***322;ucham - stwierdzam, ***380;e ha***322;a. Wracam do niej po tygodniu, s***322;ucham raz jeszcze i okazuje si***281;, ***380;e ***347;wietna rzecz. Dotar***322;a si***281; jak nic
![]() To ***380;art oczywi***347;cie, w dyskusji nie zabieram g***322;osu, bo si***281; na tym nie znam, wi***281;c ***380;eby nie by***322;o, ***380;e si***281; kogo***347; czepiam
|
|
|
#15 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LOL!
![]() Zapraszam koleg***243;w do okulisty, bo cudzys***322;owu nie widzieli. ![]() ![]() Gwoli ***347;cis***322;o***347;ci - s***322;uchawki oddawa***322;em, bo (znowu okulista si***281; k***322;ania, bo te***380; pisa***322;em o tym) moje u***380;ytkowanie powoduje szybkie zniszczenie przewod***243;w. ![]() Dla mnie EOT
|
|
![]() |
|
|