![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
DraganFly'er
Data rejestracji: 16.08.2005
![]() |
Cytat:
![]() Tutaj przykład: http://armaland.pl/_p/29/n/pozostale...jny-p29467.jpg Obrót o 180' i gotowe. Za swój niklowany zapłaciłem 15 zł w hipermarkecie.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przy okazji - może ktoś się wypowiedzieć na temat słuchawek KOSS PRO4AAT? http://www.allegro.pl/item658889876_..._lifetime.html
|
|
|
|
#3 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
Tutaj masz i słuchawki i uchwyt, więc rozwiązuje to oba przypadki poszukiwań Na temat jakości tych słuchawek się nie wypowiem, bo nie miałem z nimi do czynienia, znalazłem przypadkiem
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
W promocji w Saturnie kupiłem za 50 zł Sennheiser HD 201. Nic specjalnego ale nadają się do MP4. Nauszne.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
W moim saturnie za 55.
Oszukanstwo. grr |
|
|
|
|
|
#6 |
|
the one
CDRinfo VIP
Uchwyt fajny i coś takiego chętnie bym kupił. Słuchawki w sumie też cenowo mi odpowiadają, ale poza tym nic o nich nie wiem. Poszukam, ale jeśli nie znajdę gdzieś do odsłuchu, to w ciemno nie kupię na pewno.
|
|
|
#7 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem czy ktos czytal ale portal Nvision.pl zrobil ciekawy test sluchawek, zwyciezyly Creative Aurvana LIVE
|
|
|
#8 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A może ktoś miał z nimi do czynienia?
|
|
|
|
#9 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Chyba, bo słuchanie w supermarkecie lepszych słuchawek trochę mija się z celem, przy różnych źródle dźwięku (no tu akurat miałem własny odtwarzacz) i sporym ogólnym hałasie. Ale trochę je posprawdzałem i zrobiły na mnie pozytywne wrażenie. Na tyle, że dobre modele Seinheisera, które porównywałem, wypadły zdecydowanie gorzej (555). Co ciekawe planowałem również kupno słuchawek przenośnych i przymierzałem się do KOSS'a KOSTA PRO. Jak posłuchałem ich po próbie z Creativami, to zniesmaczony odłożyłem na półkę. Później w innym sklepiej, kiedy ucho trochę 'odpoczęło', a porównanie było z innymi słuchawkami przenośnymi, odczucia były zupełnie inne ![]() Tak więc KOSS'y sobie sprawiłem (na razie trochę charakterystyka dźwięku mi jeszcze nie odpowiada, ale czytałem wiele wypowiedzi, że te słuchawki muszą się 'ułożyć'), a o słuchawkach do komputera cały czas myślę. W MM mają jeszcze mieć ze dwa trzy modele KOSS'a i AKG, które chcę porównać, ale te Creativy kuszą mnie coraz bardziej
|
|
|
|
#10 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ten test to jakoś tak...
Jest sobie firma Teac - mało kto wie, że oprócz nagrywarek popełnia sprzęt audio High-End (na audioshow można posłuchać). Łaaaadnych parę lat temu zaszalałem i kupiłem ich sprzęt ale... głośniki komputerowe Teac PowerMax 2000 (wstyd teraz przyznać, ile kosztowały - ale teraz całkiem przyzwoite kino domowe z kompletem głośników można za to kupić). Grają super, mocy aż nadto, dekoder ac3 tylko, że "w swojej klasie". Byle zabytkowe kolumny z tonsila podpięte pod byle wzmacniacz Radmora zagrają o wieeele lepiej. I takie zdanie mam o słuchawkach w tym teście - komputerowe badziewie i zaplątała się jedna marka "high endowa" ze swoimi najbardziej lowendowymi słuchawkami. Byle co, byle nie do kompa zagra lepiej od najlepszych słuchawek w tym teście.
|
|
|
#11 |
|
the one
CDRinfo VIP
A ja chętnie test przejrzę. Co prawda jak pobieżnie rzuciłem okiem, to wygląda to na test słuchawek najbardziej znanych, a nie koniecznie najlepszych, ale zawsze można się czegoś dowiedzieć.
|
|
|
#12 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co prawda to prawda co do tego, ze wsrod malo znanych firm mozna wyczaic perelka
np ja kupilem lekko ponad rok temu sluchawki UniTone model HD-3030 szukalem dobrych, duzych sluchawek, najlepiej o oldschoolowym wygladzie, o niskiej impedancji do urzadzen przenosnych jako, ze w Londynie bez zadnych problemow mialem mozliwosc przesluchania praktycznie dowolnych sluchawek z dowolnej polki cenowej (z wyjatkiem komputerowych - w sklepach komputerowych po prostu nie rozpakowuja platikowych zgrzewek, w jakich pakuje sie wiekszosc akcesoriow, natomiast w sklepach z audio i troche lepszymi zabawkami to jest stnadard, ze sprzet jest w kartonikach i mozna sie nim najpierw pobawic) i pobily wiekszosc znancyh firm w dodatku maja skrecony kabelek bardzo, bardzo wygodneswoja droga - co sie Jabba Ci nie podobalo w HD201? tez je mam niska cena? niska impedancja? bo odsluchowo to chyba nietoperz moze im cos zarzucic - ot perelka na rynku
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
the one
CDRinfo VIP
Kurde.. znalazłem tylko w takiej kategorii
![]() http://allegro.pl/item624234105_sluc...li_hd3030.html To o te chodzi?
|
|
|
#14 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o q.dobre ![]() tak, to te
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Dla osob z okularami to chyba sluchawek nie robia. Przynajmniej w przystepnej cenie, bo na trzycyfrowe nawet nie zagladam.
Mialem jakies taniutkie philipsy i nawet dawaly rade, ale sie zlamaly po setnym upadku na ziemie. A sennheiser hd201 to chyba dla dzieci jest zaprojektowany. I mam nadzieje ze skora wytrzyma dluzej niz w kilkuletnich technics'ach. Podsumowujac: lypa. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| słuchawki |
|
|