![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
mam takie pytanie, moze gloopie, ale nie mam bladego pojecia na ten temat
pekly mi oprawki i musialem je oddac na gwarancje jestem krotkowidzem, ale generalnie nie jest to az taka wielka wada i sobie radze ale dzis zadzwonili do mnie, ze mam przyjsc po jutrze na rozmowe w sprawie pracy... jesli uda mi sie ja dostac, to bedzie super, bardzo mi na tym zalezy ale troche glupia sprawa... wejde, bede mlozyl oczy, pocieral itd... a nie daj boze bede musial cos z daleka przeczytac, zobaczyc... tym bardziej, ze jak przejde rozmowe to mam zostac na szkoleniu! okulary/oprawki mam dostac za 2 tyg. :/ czy jest to mozliwe, zebym w jeden dzien zalatwil sobie soczeki (jednodniowe, tygodniowe, jakiekolwiek) za mozliwie niewielkie pieniadze? czy musze isc do okulisty na badanie itd? - generalnie to wiem dokladnie jaka mam wade. zupelnie nie wiem jak procedura wyglada ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! teraz inne pytanie - te oprawki pekly mi juz po raz czwarty w tym samym miejscu przy normalnym uzytkowanieu (kaskaderem nie jestem )jest to ewidetnie wada fabryczna, po ilu jeszcze takich wymianach moge sie domagac zwrotu kasy/wymiany na inny model?? z gory dzieki za jakies szybkie odp. bo jutro musze zaczac dzialac!
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Co do soczewek to radzil bym jednak wizyte u okulisty wiem z wlasnego doswiadczenia ze nie kazdy moze nosic kontakty.
Zrob sobie test i dotknij oka polcem (umytym ) i zobacz jak reaguje twoje oko na cialo obce.Jezeli zaczyna lzawic i piec to mozesz miec przez pierwsze kilka dni problemy przy szklach kontaktowych. Okulista do ktorego zawsze chodze polecil mi te domowa metode i dziala na 100% . W moim przypadku po pierwszym zalozeniu kontaktow mialem przez kilka dni uczucie jak bym mial piasek w oczach . Ale szybko idzie sie przyzwyczaic , a jeszcze jedna wazna sprawa czy nie masz jakiejs alergi na pylki i tym podobne ustrojstwa ktore objawiaja sie pieczeniem lub lzawieniem oka bo w tym przypadku kontakty nie sa wskazane. Ja osobiscie nosze szkla firmy Johnson&Johnson miesieczne ale jak pojdziesz do okulisty na badanie to dostaniesz gratis szkla dwutygodniowe przy pierwszej wyzycie .Tak bylo w moim przypadku , ale mysle ze jest to standart tak wiec zaplacisz tylko za badanie ok 50 zl a szkla masz gratis. ps.powodzenia w sprawie pracy
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Siwy przeczytalem toconapisales, dotknalem oka umytym palcem i... piecze i swedzi i wogole okropienstwo, jakbym mial ciezarowke z piaskiem w oku.Jak ty to wytrzymales
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
@Patrixs - gdybym ich nie oddal na gwarancje, to bym pewnie jakos sobie posklejal... tylko kto by pomyslal, ze tak wyjdzie. Jedyna osoba ktora ma podobna wade, jest siostra mojej dziewczyny, ale ma 14 lat i jej oprawki odstaja troche od wzornictwa dla mlodego powaznego mezczyzny
![]() dzieki siwy_mw, bylem dzis u optyka, mogle miec za 50zl na 2tygodnie - ale po co mi na 2 tygodnie?! albo dzienne, ale to odrazu opakowanie zbiorcze na iles tam tygoni... generalnie troche drogi biznes. Moze bym i wziol te za 50 - odrazu z badaniem, ale rodzice wyjechali i zostawili mi ograniczone fundusze niestety... a jeszcze musze ponad tydzien przezyc
|
|
|
#7 |
|
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Moim zdaniem jeśli masz wadę wzroku i jesteś teraz bez okularów to warto dać 50 zł za badanie i soczewki, zobaczysz jak Ci się je nosi i nie będziesz mrużyć oczy na spotkaniu o prace
![]() f
|
|
|
|
#8 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
forest@ ... ma racje, tez bym tak zrobil
a jak cie beda chcieli to cie wezma ... nawet bez cyngli/wkladek luuuuuuz
|
|
|
#9 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o Twój problem - chociaż już zapewne nieaktualny, to znalazłby się sposób. Nie wiem, czy słyszałeś o doktorze Batesie i metodzie poprawienia wzroku za pomocą prostych ćwiczeń. Co prawda jeden dzień to za mało, żeby całkowicie wyleczyć sobie wzrok, ale jest jedno wyjątkowe ćwiczenie, które pomaga bardzo rozluźnić wzork i dzięki niemu na spotkaniu widziałbyś prawdopodobnie o niebo lepiej ( a już na pewno nie mrużył oczu, bo to jest oznaką ich napięcia). Ćwiczenie jest bardzo proste. Najpierw umyj ręcę, najlepiej pod ciepłą, albo gorącą wodą. Następnie wytrzyj je dokładnie. Usiądź w jakimś cichym, najlepiej ciemnym miejscu. Zacznij pocierać dłonie o sobie aż poczujesz, że się rozgrzały. Wtedy, jeśli siedzisz przy biurku, oprzyj na nim łokcie, a jeśli na przykład na łóżku to zegnij kolana i o nie się oprzyj (pozycja jest w sumie nieistotna - chodzi o to, żeby ręcę o coś się opierały, bo dobrze jest tak posiedzieć przynajmniej 15 - 20 minut, a najlepiej pół godziny lub godzinę). Dłonie natomiast lekko zegnij i "nałóż na oczy". Ciężko to opisać - dużo łatwiej pokazać. W każdym razie chodzi o to, żeby dłońmi całkowicie zakrywać gałki oczne - aha, wcześniej oczy trzeba zamknąć - ale tak, aby nie ich nie dotykać (móc je pod dłońmi swobodnie otworzyć) i aby po otwarciu oczu widzieć tylko ciemność - przez dłonie nie powinno przechodzić światło. Nie jest to trudne i czasami wymaga tylko kilku sekund znalezienia odpowiedniego ułożenia. Następnie wszystko, co trzeba zrobić, to po prostu rozluźnić się. Posłuchać jakiejś przyjemnej muzyki, pomyśleć o czymś przyjemnym. Broń Boże nie myśleć o obowiązkach, pracy, czy czymkolwiek przykrym, co leży nam na sercu. Chodzi o rozluźnienie oczu - poprzez ich odizolowanie od światła ( i ciepła z dłoni) i całego organizmu. Dobrze jest także wyobrażać sobie czerń - w jakiejkolwiek postaci. I mogę się założyć, że gdybyś to proste ćwiczenie wykonywał przez kilkadziesiąc minut przed wyjściem na rozmowę, poszedłbyś tam z tak rozluźnionym wzrokiem, że może nawet (jeśli Twoja wada rzeczywiście nie jest za wysoka) zapomniałbyś o wadzie wzroku. W każdym razie nawet jeśli rozmowa już za Tobą, to spróbuj powyższego ćwiczenia. Rób je przynajmniej raz dziennie, a najlepiej dwa lub trzy razy po 15 - 20 minut. Być może zanim okulary wrócą z naprawy, okaże się, że juz tak naprawdę nie są Ci potrzebne (widziałem takie przypadki ).
|
|
|
|
#10 | |
|
Bojownik Ruchu Oporu
Data rejestracji: 09.11.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
thnx chlopaki za dr batesa, jak pomoze to dam po reputce, chwilowo i tak nie moge.
tez jestem krotkowidzem, a nie nabylem jeszcze zadnych okularow, teraz zaczne czesciej jezdzic autem wiec dalekowzrocznosc jest b. pozadana
|
|
|
#12 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|