![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
| Zobacz rezultaty głosowania: W jakiej temperaturze utrzymuje sie Twoj procek ?? | |||
| x<30*C |
|
6 | 4.44% |
| 30*C-40*C |
|
40 | 29.63% |
| 40*C-50*C |
|
54 | 40.00% |
| 50*C-60*C |
|
27 | 20.00% |
| 60*C<x |
|
8 | 5.93% |
| Wszystkich głosów: 135. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
ciapek@ ... zmien "Sybol dziesietny" w opcjach regionalnych z "," na "." ... a co do wiatraka ... wylacz Q-Fan'a
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() powiedz mi także gdzie i po co wyłączyć Q-Fana? ciekawi też mnie to skąd macie tyle danych w Everestach... jakieś inne mikroukłady etc. prosiłbybm także innych o odpowiedzi na pytania, które zawarłem we wcześniejszych postach.
|
|
|
|
#3 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
hmmm...
przy wylaczaonym Q-fan'ie w biosie (o tym chyba Alex pisał) jest miodzio. obroty w normie i temp bajeczka. Co prawda jest rano i nie jest tak ciepło w pokoju.
Zastanawiam sie teraz jaka opcje zostawic.... cisze i niestabilnosc temp. Czy szum i piekna temp. ![]()
|
|
|
#4 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
w spoczynku 8 )
Ostatnio zmieniany przez sight : 31.05.2005 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Athlon XP 1700+ niekręcony Palomino po ok 3 godzinach grania w NFSU2/Sims 2/Call Of Duty* - 52-54 stopnie [co i tak mnie dziwi na płycie ECS K7S6A, chyba że z czujnikami coś nie tak]
* niepotrzebne skreślić Ostatnio zmieniany przez tengu : 31.05.2005 o godz. 13:15 |
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
dyski sa zaraz przy wlotach powietrza do obudowy, z budy powietrze wyciaga wiatrak ~1500obr/minute takze "ten tym tak ma i nie mietknie" 8 )
|
|
|
|
#8 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Procesor: P4 2,4 GHz - 40 stopni
Płyta: 25 stopni Dyski: 3 x Seagate Barakuda - 47 stopni kazdy Temperatura w obudowie bezposrednio pod zasilaczem 24 stopnie PS Komputera nie slychac
|
|
|
#9 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
to rzes nawalil ...
ryba@ wez sciagnij sobie everesta ... bedzie latwej wszytkim dawna lavasoft ![]() wynalzki asusa nie sa zle ale ... malo przejrzyste
|
|
|
#11 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Moje dyski tez sie grzaly, mam w obudowie miejsce na trzy, oczywiscie wszysktie trzy montuja sie tak ciasno ze zostaje nie wiecej niz centymert miejsca pomiedzy kazdym. Wiec wymontowalem srodkowy dysk, i polozylem go bezposrednio na samym spodzie obudowy. Kiedys planuje go tam w jakis sposob zabezpieczyc na stale, ale w miedzyczasie tempetatura twardzieli spadla o prawie 10*C gdy tylko dostaly wiecej miejsca na 'oddech'.
Moja wysoka temperatura na procku chyba przyczynila sie do jego spalenia, bo przestal mi chodzic tydzien temu. Na nowym Bartonie 3000+ temperatura stoi tak od 45-47, dochodzac do 51*C przy kompresowaniu DVD lub po godzinnym grani NFS Underground 2. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
BD, w jaki sposob wyciszyles obudowe 'matami' ?
Jakimi matami? I tak w ogule chcialbym sie dowiedziec jak sie do tego zabrac, chetnie bym obnirzyl chalas kompa o kilka decybeli... P.S. Nie ma przy tym zadnego zagrozenia pozarem ?? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Co do wyciszenia to mozesz jeszcze zajac sie: - karta graficzna - zmiana na psywne chlodzenie, - chipset - pasywne chlodzenie - dyski - wymiana na ciche seagaty - zasilacz - pasywny albo wymiana wentylatora na cos cichego - np papst - procesor - pasywne chlodzenie albo jakis zalman - inne wentylatory - wymiana na ciche albo skrecenie na 5V Sporo mozna zrobic ale to wymaga checi, kasy i pomyslowosci. Jak ten temat Cie interesuje to swego czasu sporo o tym pisalem w jednej ze swoich ksiazek - http://danowski.pl/ksiazka/tuning Na forum tez znajdziesz kilka opisow. Jest tez CHIP Speciaj na ten temat (napisalem do niego kilka artykulow). Co do pozaru to nie ma problemu ale wszystko nalezy robic z glowa. W moim przypadku efekt jest taki, ze komputera w nocy prawie nie slychac a w dzien wcale nie slychac . Co do temperatury to jak widac na zlaczonym wczesniej obrazku - wg mnie nie jest zle.
|
|
|
|
#15 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@BD ja jestem skazany narazie na hałas.
to co Wymieniłeś przekracza ze trzy razy wartość mojego kompa ![]() ale nic ![]() ceny spadają
|
|
|
|
![]() |
|
|